Autor Tema: Kupovina sledećeg auta - diskusija. Šta posle Škode?  (Pročitano 69656 puta)

0 članova i 28 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže MAKS

• Laurin&Klement
  • Ugled: 7
Odg: Kupovina sledećeg auta - diskusija. Šta posle Škode?
« Odgovor #105 poslato: 23. Nov, 2023. 16:22 »

Sto se tice Jeep vozila, americka vozila su bila i bice uvjek za nasa auta misaona imenica! Snaga komfor i kvalitet. Nema rasprave.
[/quote]

Da ali i tu ima problem. Motori u GRAND CHEROKIIMA OD 3,000-3,300 cm crkavaju samo tako i to posle male kilometraze 120-150,000 km.
Sve ti je danas konfekcija. A lepo si rekao gore da je fabija ipak malo bolja od grande punta ili smo subjektivni. Ja sam se mojom fabijom 2 extra navozao.
  • Vozi: OCTAVIA 1.6 2012 ELEGANCE

Na mreži Zdushan

• Laurin&Klement
  • Ugled: 6
« Odgovor #106 poslato: 23. Nov, 2023. 16:50 »
Amerikanci su zakon!
Posebno u kategoriji povoznosti, i "heandling-a" u krivinama!!
Na pravcu nisu nesto... poznato je da na 402m dominiraju istocnoevropska vozila,  trabant, vartburg i sl...!!!
Zapratite me za još savjeta!!!!

Van mreže Vladapetr

• Laurin&Klement
  • Ugled: 2
« Odgovor #107 poslato: 23. Nov, 2023. 17:56 »
Model Jeep-a koji je luksuzom i opremom iznad premium trojke, pa onda visok kvalitet kao nešto po čemu su inače poznata američka vozila? A mislio sam da me na internetu više ništa ne može iznenaditi
  • Vozi: Škoda Kodiag RS 2.0 TSI

Van mreže che_guevara

• RallyeSport
  • Ugled: 3
« Odgovor #108 poslato: 24. Nov, 2023. 08:44 »
šta fali jeep-u?
meni je jedna od opcija bio renegade, ali nije ga bilo na stanju, čekao se par meseci pa sam odustao
  • Vozi: Škoda Kamiq 1.0 81/110 i Hyundai i20 1.25

Na mreži zzeelljjkkoo

• Laurin&Klement
« Odgovor #109 poslato: 24. Nov, 2023. 09:02 »
Можда му не фали ништа, али изгледа да овај Jeep који се код нас продаје и није Американац, осим по називу бренда, већ се прави у Фиатовим фабрикама, или чијим год већ фабрикама у Европи. Поготово што се, да кажем овако физички мали аутомобили (Ренегаде, Компас, ...) ретко појављују у Америци.
Ако је неко био у САД зна о чему причам, јер рецимо Гранд Чироки, који код нас дође као нека љута и велика машина, у САД је међу мањим СУВовима, као што је код нас Фића у односу на остале аутомобиле.
О квалитету америчких аутомобила не знам како да судимо јер их се јако мало вози овде, тако да би то требале показати неке озбиљне статистике и истраживања.
  • Vozi: Fabia IV 1.0 MPI 80ks Ambition 2023

Van mreže vlado985

• Laurin&Klement
  • Ugled: 4
« Odgovor #110 poslato: 24. Nov, 2023. 09:06 »
Како su se pokazali Grand Ciroki od 2014g pa na gore, sa 3.0 crd, tu je i dalje bio meckin motor, znam da su od te godine ubacili AT 8 ZF i da perfektno salta i dobro uskladjen sa tim motorom ?
  • Vozi: Škoda Fabia 1.6 tdi,66kw,CAYC

Van mreže hirurg

• Laurin&Klement
  • Ugled: -18

Na mreži zzeelljjkkoo

• Laurin&Klement
« Odgovor #112 poslato: 24. Nov, 2023. 09:28 »
Мали "упдате", било је неких ситних промена, а и ово доле је информација стара преко 3 године:

https://www.b92.net/automobili/razno.php?yyyy=2020&mm=07&nav_id=1707613

Na mreži zzeelljjkkoo

• Laurin&Klement
« Odgovor #113 poslato: 24. Nov, 2023. 09:31 »
Друже @hirurg, знам да ти се срце цепа ако је ово истина:  =))

https://otkupautomobila.rs/aktuelno/geely-kupio-udeo-od-10-vlasnistva-mercedesa/

Van mreže hirurg

• Laurin&Klement
« Odgovor #114 poslato: 24. Nov, 2023. 10:00 »
Naviko sam vec da je Kina okolo, ko da u Aziji zivim...

Van mreže MAKS

• Laurin&Klement
  • Ugled: 7
« Odgovor #115 poslato: 24. Nov, 2023. 10:39 »
Pa takvo je vreme kinezi nadiru. Pa kupili su i VOLVO. I naravno da nijednog inzenjera nisu iotpustili. Oni dolaze do neke mozda za njih nove tehnologije.
  • Vozi: OCTAVIA 1.6 2012 ELEGANCE

Van mreže fobia24

• Laurin&Klement
  • Ugled: 39
« Odgovor #116 poslato: 24. Nov, 2023. 17:34 »
Kad kinezi vecinski kupe mecku bice isto sto i MG danas. A kupice jer pored Tesle kinezi najvise rastu na svetskom trzistu na racun nemaca. Korejanci i japanci, pa i Stelantis ne gube trzisni udeo kao nemci. Od novih automobila najbolje od svega sto sam su mecke S klase i maybach sto mu dodje jedno isto. Kvalitet izrade, udobnost i komfor u voznji.
Novi automobili su prepuni elektronike i kompjuteri na tockovima sa brdo funkcija, a radio aparati su smart uredjaji. I tu krece sva zezancija jer ja sam imao premium telefone kineske i poznate. Nema nista vise da radi bez baga. A kineski su ubedljivo najgori. Kinezi prave moderno i nekvalitetno jer logicno da je lvalitetno i kostalo bi vise. Oni proizvode ono sto danasnji kupci u svetu zele. Dizajn i sto vise elektronike.

Van mreže Vladapetr

• Laurin&Klement
« Odgovor #117 poslato: 24. Nov, 2023. 18:10 »
šta fali jeep-u?
meni je jedna od opcija bio renegade, ali nije ga bilo na stanju, čekao se par meseci pa sam odustao
Ne znam koliko imaš vremena, potrajalo bi da sve iznova ispišem  =))
Gospođin auto je Jeep Compass, kupljen nov pre 2 godine u više nego finom paketu opreme. Na satu je 45k km, danas odrađen mali servis.
Kad smo ga kupovali otišao sam zbog Renegade-a, on mi je bio baš fora onim neobičnim oblikom. Test vozilo su odvezli i neće biti tu ceo dan, seli da probamo Compass jer je isti motor. Renegade u najvišem dostupnom paketu opreme unutra izgleda kao dostavni pickup: plastika svuda po vratima i na tabli, jeziva štofana sedišta, šupalj zvuk kad zatvaraš vrata... A Compass je bio samo 1000e više. Tako završismo sa Compassom.

Suma sumarum: to je jedna takva kanta, toliko debilno odrađen auto da ne znaš da li je bolje plakati ili se smejati. Ovde ne mislim na motor/menjač, koji nisu neka sreća ali rade posao sasvim ok. Auto je bio namenjen gospođi uglavnom za gradsku vožnju, za to je sasvim ok. Toliko sumanutih podešavanja u tom autu, toliko suludih rešenja, gomila funkcionalnosti koje ne rade kako treba... bukvalno vrišti da je to neko samo sklepao i pustio u promet, bez da je iole ozbiljnije testirao. Pisao sam tad kad sam uzeo baš detaljnu recenziju sa svim maloumnim rešenjima, ne mogu sad da kopam i tražim. Svakako mi poverujte na reč: bežite što dalje od Jeep-a  :))

Moj osnovni komentar je bio vezan za besmislice kako je Jeep od 180k eura luksuzom i kvalitetom daleko iznad premium trojke, a šta se u premium trojci može napakovati za te pare izlišno je i da nabrajam. Onda američka kola kao simbol kvaliteta  =)) a bukvalno svi do jednog, osim kada je enterijer potpuno "kvalitetno" plastičan, posle 2 godine unutra izgledaju kao da si održavao borbe pasa.

Van mreže hirurg

• Laurin&Klement
« Odgovor #118 poslato: 24. Nov, 2023. 18:17 »
Kakve veze ima jeep evropski sa jeep amerikancem?

Van mreže Vladapetr

• Laurin&Klement
« Odgovor #119 poslato: 24. Nov, 2023. 18:37 »
Probaj da pročitaš sa razumevanjem  :))
Niko nije ni napisao da imaju veze. Bilo je pitanje za Jeep koji se prodaje ovde pa sam i na to odgovorio.

Svakako ne vidim smisao u bilo kakvom komentarisanju vozila koja nam ovde nisu dostupna, niti bi ih (ako ih dobaviš) mogao održavati kako dolikuje. Sve i da nije tako, priče o nekom američkom modelu Jeep-a koji je luksuzom i kvalitetom daleko iznad premium trojke i američkim vozilima kao simbolima kvaliteta - bukvalno su besmislice.