Autor Tema: Kupovina sledećeg auta - diskusija. Šta posle Škode?  (Pročitano 23443 puta)

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže che_guevara

Odg: Kupovina sledećeg auta - diskusija. Šta posle Škode?
« Odgovor #225 poslato: 19. Dec, 2023. 08:35 »
Нисам га видео уживо, а на основу слике ми није јасно, је ли то лимузина у облику купеа или је то она фора повишеног купеа ала Х6?
meni se ne sviđa taj današnji dizajn spljoštenog suv-a, a vidim da svi to furaju
i moj kamiq je takav ali ipak malo podnošljivije nego drugi
  • Vozi: Škoda Kamiq 1.0 81/110 i Hyundai i20 1.25

Van mreže che_guevara

« Odgovor #226 poslato: 19. Dec, 2023. 09:18 »
Meni ce sledeci auto biti elektro kada me nateraju da menjam octaviu rs tsi 2021. A ocekujem da cemo biti primorani (u EU) vec pre 2030-te raznim reketaskim nametima i zabranama ulaska u sve vece gradove. Namete ocekujem otprilike kada prestanu da se nude automobili sa SUS motorima na trzistu, a to ce biti mnogo pre 2035 kada je krajnji rok jer ce reketima biti proizvodjaci dovedeni u situaciju da takav auto kosta 50% od tesline konkurencije. Kada bih sada morao da menjam prilagodio bih se svetskoj vecini i uzeo najprodavaniji auto na svetu, teslu Y. Progutao bih sve propuste u kvalitetu izrade kojih je ogromno jer sta je alternativa, kinezi koji nisu nista bolji. Kako tesla i pored stalnog snizavanja cene ima i dalje najvecu marzu, ocekujem da ce cene ici dole jos dosta. Do te mere da ce tesla 3 startovati od sadanje protivvrednosti od 25000e, tesla Y od od sadasnjih 30000e. Tada vagen verovatno nece ni postojati jer ID modele koje danas proizvodi sa gubitkom, niko ih maltane ne kupuje jer nisu konkurentni tesli i kinezima. Dakle, izbor ce biti francuski brendovi, azijski i tesla. A do tada ce tesla biti najveci brend na svetu ispred tojote, pa posle kinezi, japanci i korejanci. Kinezi nece nikad praviti kvalitetna kola koja se stancuju kao sibice, vec jeftina i moderna ujedno i masovna.
Najvise bih voleo da u EU pobedi na izborima neka radikalna struja koja bi ponistila usvojene propise i okrenula ledja americkom diktatu. Ali to je zaista malo verovatno.
kako se servisira elekto automobil? šta gledaju i šta menjaju kad ništa nema, ni ulje, ni filtere? menjaju tečnost za stakla?
koji je vek trajanja baterije? koliko puta može da se puni? šta kad crkne?
kako funkcioniše punjenje kad ceo grad ima elektomobil, a svaki se puni 30 min.? to je 30x duže nego benzin...a u gradu 100.000 elektomobila...trebalo bi hiljade punjača...samo struja za sve te punjače i automobile će se 10x povećati pa i više...kad svi budu imali elektromobil mogu da diktiraju cenu kw kako oni hoće...siguran sam da će biti skuplje nego benzin
meni sve to liči na neviđenu prevaru i svetsku zaveru, jer niko nikada nije tražio električne automobile, nametnuti su nam

Van mreže Mihailo

« Odgovor #227 poslato: 25. Dec, 2023. 09:01 »
Vec neko vreme gledam cime zameniti oktaviju, svasta nesto je u opticaju, ali je ogranicavajuci faktor budzet... :D Nista nije striktno definisano, ali bih voleo da se uklopim do nekih 18 sa pocetnim ulaganjima...
Neke zelje od pocetka su 2018+, benzin, automatik i 4x4. U principu mozda bih izostavio dsg ili 4x4 da je ponuda ok, ali po ovim cenama nista mi vise nije ok... Nakon poslednjeg sabiranja i oduzimanja, u opticaju mi je kao i kod vecine sa ovog foruma, ostala vagen grupacija. Ono sto sam nalazio po oglasima a da odgovara pocetnim kriterijumima su kodiaq uglavnom 1.4tsi, seat ateca sa istim motorom, superb sa 2.0, ali svi oni najcesce probijaju budzet. Kodiaqa sa 1.4-1.5 motorom, dsg-om i 4x4 ne bih razmatrao, mislim da je preslab. Da naleti neki karoq, to bih ozbiljno razmotrio, kao i seat atecu koja je do skora bila na oglasima (aldi auto plac), ali je bila malo jaca kilometraza i godiste cini mi se "17. Ono o cemu ozbiljno ovih dana razmisljam je Golf alltrack, ali mi njegova cena u poredjenju sa ostalima na oglasima(dizelima doduse) deluje jaca, a prodavac nije rad da je spusta... :D Ono sto mi se svidelo kod golfa je oprema i motor, i ovako na amatersko gledanje, deluje da je bas u finom stanju...
Elem, ima li ko kakav pametan savet i mozda predlog za nekog majstora koji bi proverio auto koji se nalazi na Bezanijskoj kosi?
  • Vozi: 2015 Octavia 1.2tsi 105ks

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #228 poslato: 25. Dec, 2023. 09:07 »
Имаш Салета (АЦ Стојанов) у Војвођанској, или АЦ Стојановић (овлашћени) у Ј. Гагарина.
Мислим на Шкоде.
« Poslednja izmena: 25. Dec, 2023. 09:12 zzeelljjkkoo »
  • Vozi: Fabia IV 1.0 MPI 80ks Ambition 2023

Na mreži AleksandarAca

« Odgovor #229 poslato: 25. Dec, 2023. 09:13 »
AC Stojanovic ne radi pregled vozila pred kupovinu.

Ateca je ok izbor za te novce, moze sigurno da se nadje dobra da se saceka malo. Juri automobile sto mladje, sa manjom kilometrazom, em da ne zoves majstora na slavu posle, em radi bolje postprodaje sutra. Imas solidan budzet, samo treba biti strpljiv.
Iskren da budem, gledao bih i za "broj manje" vozilo, samo da je novije sa manje km (Captur, Arona, T-Roc, T-Cross)...

Na mreži maradona

« Odgovor #230 poslato: 25. Dec, 2023. 10:10 »
Moj savet je da se strpiš koliko god možeš, pratiš oglase i polako. Nemoj da žuriš, naiće nešto.
Evo sad pratim oglase i vidim da sam mogao uzeti Superb u boljoj opremi ili malo mladji samo da sam bio strpljiviji.
  • Vozi: Škoda Superb 3 140KW TDI DSG

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #231 poslato: 25. Dec, 2023. 10:26 »
Када нешто купиш - купио си!
Не гледај више, јер ћеш сигурно видети да је било јефтиније и повољније!  ;)

Na mreži maradona

« Odgovor #232 poslato: 25. Dec, 2023. 10:34 »
Upravo tako, @zzeelljjkkoo . Samo se bezveze nerviram. Hteo sam taj auto odmah po svaku cenu.

Tako da, strpi se i možda će naleteti Superb koji ti se uklapa u budzet. Mislim da je Superb ozbiljniji auto od svih koje si naveo.

Van mreže Mihailo

« Odgovor #233 poslato: 25. Dec, 2023. 11:51 »
Znam da je ozbiljniji ali takav superb nema ispod 20 i cini mi se da ovaj put tezim nesto manjem autu, posto sve manje vozim na otvorenom...

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #234 poslato: 25. Dec, 2023. 12:01 »
А неки Камик?
Није по жељама, али ако је ово истина, ново је ново:

https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/22672075/skoda-kamiq-odmah-po-uplati?attp=p1_pv0_pc1_pl1_plv0

Или овај, има нешто више опреме:

https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/22433633/skoda-kamiq-odmah-po-uplati?attp=p1_pv0_pc1_pl1_plv0
« Poslednja izmena: 25. Dec, 2023. 12:07 zzeelljjkkoo »

Van mreže Mihailo

« Odgovor #235 poslato: 25. Dec, 2023. 12:10 »
I nov je opcija, cak sam spreman malo se zaduziti, ali kamiq sa 1.0 motorom, bez dsg-a mi nije resenje. On ni u jednoj opciji ne stize za 4x4... Neki karoq 1.5, dsg je minimum, a takav polovan 2018 je preko 18 hiljada...

Van mreže che_guevara

« Odgovor #236 poslato: 25. Dec, 2023. 12:41 »
А неки Камик?
Није по жељама, али ако је ово истина, ново је ново:

https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/22672075/skoda-kamiq-odmah-po-uplati?attp=p1_pv0_pc1_pl1_plv0

Или овај, има нешто више опреме:

https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/22433633/skoda-kamiq-odmah-po-uplati?attp=p1_pv0_pc1_pl1_plv0
nemaju komande na upravljaču...nedopustivo

Na mreži maradona

« Odgovor #237 poslato: 25. Dec, 2023. 12:45 »
I crno-beli bord.

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #238 poslato: 25. Dec, 2023. 12:51 »
Колико пара толико музике!
Увек било!
Али је сада изгледа ипак тренутак где се добија нешто више музике за исте паре, јер овакав исти нови Камик је пре 5-6 месеци продаван, мислим, за неких 1.500+ еврића више.
Мени лично би и овакав баш "лего", али ми је "поранио" неколико месеци у односу на моје планове.  :(

Na mreži Mareska

« Odgovor #239 poslato: 25. Dec, 2023. 13:10 »
Ciste lager,dosta auta je poručeno u prethodnom periodu,a kupci odustali u proseku oko 10% je popust.
  • Vozi: Superb