Autor Tema: Zimske gume, saveti, dileme, iskustva. Sezona: 2017/18  (Pročitano 31077 puta)

0 članova i 6 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže drmika

Odg: Zimske gume, saveti, dileme, iskustva. Sezona: 2017/18
« Odgovor #45 poslato: 04. Nov, 2017. 19:42 »
na fabia a4 je napred je izdrzala oko 50k, sara je oko 4, mozda bi mogla jos ovu sezonu, ali stavljene conti 860. prve dve ili 3 godine je vozena i leti, nije bilo letnjeg seta.
alpin a4 imam i na fiatu od 2012, ali samo zimi se koristi i moće još što se šare tiče.
  • Vozi: Fabia II ambiente 2009 1.4 16v BXW

Van mreže Hidroponika

« Odgovor #46 poslato: 04. Nov, 2017. 20:56 »
Ja danas kupio ove bf goodrich,ali necu ih jos na auto... zao mi da mu skinem letnje felne

Van mreže Karlheinz

• Vozi: OctaviA5 1.9TDI 2008 Elegance+

Van mreže marko nis

« Odgovor #48 poslato: 12. Nov, 2017. 13:42 »
Moje zimske Continental ts850 su dobre za kisu i suvo zimi ali imaju na odredjenom asfaltu neki specifican zvuk i zujanje, kao turbina zuje  :D
  • Vozi: Skoda fabia vrs mk1

Van mreže nidza

« Odgovor #49 poslato: 12. Nov, 2017. 13:56 »
Proveri pritiske. Zimska mora, merena hladna, da se naduva plus 0.2 bar u odnosu na koliko si duvao letnje u istoj dimenziji na tom autu. Za veće brzine slobodno doduvaš za još toliko.

Sent from my SM-N9005  

• Vozi: Škoda Octavia RS230 2017, Škoda Octavia 1.5 TSI Style 2021

Van mreže SkorpionZapočeo temu

« Odgovor #50 poslato: 12. Nov, 2017. 16:31 »
Kod Yeti na 16" pritisak na poklopcu kaze 2.6 za eco voznju. Tako su bile i letnje.
Sad kad montitao zimske opet napumpao na 2.6 ali gume su tvrdze. Moguce zato sto su extra load? Letnje su index 95 zimske 99...

Sent from my SM-G930F  

• Vozi: Škoda Octavia A7 Style 1.6 TDI 85Kw

Van mreže Lignjoslav

« Odgovor #51 poslato: 18. Nov, 2017. 14:19 »
Da li neko zna kakva je guma Fulda MultiControl?
  • Vozi: Rapid Spaceback 1.0 tsi 2019- , Fabia htp mk1 2014-2019

Van mreže slobodanalex

• Vozi: ŠKODA SUPERB COMBI 2.0 TDI STYLE 2017 Lava Blue

Van mreže boiannus

« Odgovor #53 poslato: 22. Nov, 2017. 14:02 »
Pozdrav svima,
nedavno sam kupio Superba 2014 Combi 4x4 pa sam nov na forumu.
Došao je sa letnjim gumama a trebalo bi sada da uzmem neke zimske.
Razmišljam se možda čak da stavim Tigar Winter 1 jer je drastično jeftinija od svih ostalih (6500-7000 kom).
Auto inače vozim uglavnom po Beogradu, ali idem i na planinu bar 4-5 puta u toku zime.
Inače sa letnjim gumama sam bez ikakvog stajanja prošao po snegu na putu na uzbrdici na Staroj planini pre 2 nedelje.
Razmišljao sam i možda da dam malo više para da uzmem Savu (oko 10500) ali negde pišu da je suviše mekana za teške automobile, da se oseti u krivinama, a auto ima oko 1730kg.
Barum Polaris 3 za oko 11500 mi takođe deluje ok, možda Kleber od 13000 mada je to već skupo.
Da li neko ima iskustvo sa 4x4 Superb, Octavia... (za mene je novo) i šta bi bilo ok za izbor a da nije baš previše novca? 
  • Vozi: Škoda Superb Combi 1.8 TSI 4x4 Elegance 2014

Van mreže nidza

« Odgovor #54 poslato: 23. Nov, 2017. 08:24 »
Tigar je u problemu kada nije na snegu, mnogo duži trag kočenja u odnosu na skuplje zimske gume na mokrom. Ja bih je precrtao sa spiska, iako u principu može da završi posao. Predugo je nisu menjali, dok je tržište bitno napredovalo, tako da je razlika prevelika da bi opravdala cenu.

Sent from my SM-N9005  

• Vozi: Škoda Octavia RS230 2017, Škoda Octavia 1.5 TSI Style 2021

Van mreže SkorpionZapočeo temu

« Odgovor #55 poslato: 23. Nov, 2017. 11:04 »
Prijatelju bez uvreda ali nikako nemogu da razumem ljudi koji daju 15k eur ili vise za auto i kad stave Tigar. Ima puno niz BG novi dzipova i skupe limuzine na Tigrove gume.

Nemora da se juri premium klasa ali mid range guma uvek vrsi posao i cuva glavu i auto.
Samo da dopunim kolega Nidza, na Tigar mu trebaju 43m da stane na mokro, a Continental staje nakon 33m. Evo ti link pa ti sam presudi dali vredi usteda.

https://shina.guide/press/wp-content/uploads/2017/10/auto-bild-2017-winter-tire-pretest.jpg
  • Vozi: Škoda Octavia A7 Style 1.6 TDI 85Kw

Van mreže mirkuk38

« Odgovor #56 poslato: 23. Nov, 2017. 11:21 »
Kada smo kod Wintere, da li neko zna kada će novi model?  Ipak je to najpopularniji model u Srbiji :)

Van mreže boiannus

« Odgovor #57 poslato: 27. Nov, 2017. 00:52 »
Prijatelju bez uvreda ali nikako nemogu da razumem ljudi koji daju 15k eur ili vise za auto i kad stave Tigar. Ima puno niz BG novi dzipova i skupe limuzine na Tigrove gume.

Nemora da se juri premium klasa ali mid range guma uvek vrsi posao i cuva glavu i auto.
Samo da dopunim kolega Nidza, na Tigar mu trebaju 43m da stane na mokro, a Continental staje nakon 33m. Evo ti link pa ti sam presudi dali vredi usteda.

https://shina.guide/press/wp-content/uploads/2017/10/auto-bild-2017-winter-tire-pretest.jpg

Razumem šta kažeš. Ni ja nisam krenuo od Wintere. Zapravo sam hteo neku mid range gumu: Sava, Kumho, Barum, Kleber... ali opet čitam svašta na raznim sajtovima pa pomislih da li plaćam samo ime za te gume srednjeg kvaliteta. Inače Winteru sam vozio davno na jednom automobilu i ok je bila, ne sećam se nekih mana, osim što se potrošila malo brže, pa pomislih šta bi falilo da stavim opet jer mi u ovom trenutku nešto bitan svaki dinar. Sava bi mi bila drugi izbor nego, pričaju ljudi da je mekša guma, da se oseti u krivinama, a kako je težak auto, cca 1730kg nemam ideju da li je ok, pa ako ima neko iskustva super. Barum mi takođe deluje ok, ali negde čitam opet da je plastična previše.
  • Vozi: Škoda Superb Combi 1.8 TSI 4x4 Elegance 2014

Van mreže shuxx

« Odgovor #58 poslato: 27. Nov, 2017. 09:02 »
Samo da kažem, da je Barum polaris uvek po rezultatima veoma blizu premium brendova, a za manje para..... nemam iskustva, ali ja bih Barum polaris.

sava je niže po kvalitetu i karakteristikama, bučna i troši se brzo.

ili tigar, pa menjaj češće ili barum.....

dobar je Tigar, završava posao ako nemaš velike brzine vožnje
  • Vozi: Škoda Fabia MK II 1.4 TDI

Van mreže Nikola

« Odgovor #59 poslato: 27. Nov, 2017. 09:12 »
Razumem šta kažeš. Ni ja nisam krenuo od Wintere. Zapravo sam hteo neku mid range gumu: Sava, Kumho, Barum, Kleber... ali opet čitam svašta na raznim sajtovima pa pomislih da li plaćam samo ime za te gume srednjeg kvaliteta. Inače Winteru sam vozio davno na jednom automobilu i ok je bila, ne sećam se nekih mana, osim što se potrošila malo brže, pa pomislih šta bi falilo da stavim opet jer mi u ovom trenutku nešto bitan svaki dinar. Sava bi mi bila drugi izbor nego, pričaju ljudi da je mekša guma, da se oseti u krivinama, a kako je težak auto, cca 1730kg nemam ideju da li je ok, pa ako ima neko iskustva super. Barum mi takođe deluje ok, ali negde čitam opet da je plastična previše.

Imaš auto sa 4x4 pogonom, slobodno uzmi Winteru, za ove druge koje si nabrojao viša cena ne opravdava razliku u kvalitetu. Wintera je za sneg mama, malo joj je samo problematično ponašanje na mokrom - meni na autu npr. neočekivano rano aktivira ABS na vlažnom kolovozu.