0 članova i 11 gostiju pregledaju ovu temu.
Pozdrav svima, nedavno sam kupio Superba 2014 Combi 4x4 pa sam nov na forumu.Došao je sa letnjim gumama a trebalo bi sada da uzmem neke zimske.Razmišljam se možda čak da stavim Tigar Winter 1 jer je drastično jeftinija od svih ostalih (6500-7000 kom). Auto inače vozim uglavnom po Beogradu, ali idem i na planinu bar 4-5 puta u toku zime.Inače sa letnjim gumama sam bez ikakvog stajanja prošao po snegu na putu na uzbrdici na Staroj planini pre 2 nedelje.Razmišljao sam i možda da dam malo više para da uzmem Savu (oko 10500) ali negde pišu da je suviše mekana za teške automobile, da se oseti u krivinama, a auto ima oko 1730kg. Barum Polaris 3 za oko 11500 mi takođe deluje ok, možda Kleber od 13000 mada je to već skupo. Da li neko ima iskustvo sa 4x4 Superb, Octavia... (za mene je novo) i šta bi bilo ok za izbor a da nije baš previše novca?
Inače sa letnjim gumama sam bez ikakvog stajanja prošao po snegu na putu na uzbrdici na Staroj planini pre 2 nedelje.
A dobro da sam čuo za Savu konkretno iskustvo, tako da mislim da ću da ih otpišem.
Te 18 na mk2 su uzasno niske,moj iskren savet bi ti bio da uzmes celicne (ako neces alu) 16 i stavis na njih zimski set,zato sto niska guma nije dobro resenje za zimu,a i alu felna na prilicno niskoj gumi je mnogo sklonija ostecenju kada su niske temperature. Pritom ces u razlici u ceni koju dobijas za 16 gume i ne placanje skidanja i vracanja guma na felne svake sezone fakticki odmah isplatiti te 16 felne (koje sada mozes da nadjes povoljno,a i ako nemas problem sa estetikom mozes i celicaru da nabacis).Po meni je polaris 3 odlicna ponuda,meni je za santa fe (235 60 r18) oko 10-12k po gumi. Inace taj auto (fejslift karavan 1.8 tsi 4x4 elegance business) sam bas 2014 na sajmu razmisljao da kupim,fantastican odnos ulozeno dobijeno (25k su trazili za nov ),na kraju sam ipak odlucio da sacekam. Uzivaj,kupio si odlican auto.
Auto inače vozim uglavnom po Beogradu,
u ovom trenutku nešto bitan svaki dinar.