Autor Tema: zamena farova na fabiji mk2 sa h4 na h7 i ugradnje ksenona  (Pročitano 9766 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže djordje48Započeo temu

trenutno imam h4 farove i hteo bih da ih zamenim sa h7 koji imaju sociva. nabavio sam dva polovna h7 fara, hella original, ali je jedan matirao iznutra i dao sam cuvenom Mici metaliku da ga sredi. Prvo zelim da ugradim h7 farove, pa onda da ugradjujem ksenone. Kakve su mi modifikacije neophodne da sa h4 predjem na h7? moram li da zamenim dzek u faru, kakva je razlika u pinovima izmedju h4 i h7? i na kraju, kakve mi ksenone preporucujete? 8)

Na mreži hakkler

Odg: zamena farova na fabiji mk2 sa h4 na h7 i ugradnje ksenona
« Odgovor #1 poslato: 15. Sep, 2013. 15:05 »
hid kakav got da uzmeš..kineski je.
stvar je "sreće" kolko će ti balasti trajat i davat.
sa žaruljama nemoj pretjerivat iznad 6000k..ako želiš nešto vidjet..ili preko 6 ako želiš biti viđen..a manje vidjet.
oem je 4300K..negdje 5000 je po meni optimala.
.najbolje se vidi..najbjelije je..a opet ovisi o žarulji dali isporučuje to što piše.
za konverziju ti treba đek..pošto ideš sa h4 na h7
nije baš jeftin.
možda i drugi prekidač.
cijeli projekt nije jeftin..najlakše je stavit bi xenon hid..al to onda svijetli svugdje samo tamo..gdje treba..ne.

Van mreže Turbo

« Odgovor #2 poslato: 15. Sep, 2013. 15:41 »
Ako ti je Fabija starija od 03.2010. onda ćeš svakako bixenon jer osim u sočivu druge sijalice nema, posle 03.2010. projektor farovi imaju H4 u sočivu i H7 za duga svetla.

« Odgovor #3 poslato: 15. Sep, 2013. 17:36 »
hvala na savetima, nacicu na otpadu dzek, pa prvo da stavim h7, onda idem na ksenone.

Van mreže Turbo

« Odgovor #4 poslato: 15. Sep, 2013. 18:03 »
A koja je, FL ili pre FL?

« Odgovor #5 poslato: 15. Sep, 2013. 19:14 »
2007. Pre FL.  :)

Van mreže Turbo

« Odgovor #6 poslato: 15. Sep, 2013. 22:06 »
A što menjaš sa H4 na H7?

Na mreži hakkler

« Odgovor #7 poslato: 15. Sep, 2013. 22:28 »
hvala na savetima, nacicu na otpadu dzek, pa prvo da stavim h7, onda idem na ksenone.
sretno u traženju..makar mislim da se taj adapter(H4 na H7) se neče baš naći na nekom otpadu.

u svakom slučaju sretno da ostvariš svoj naum (btw. evo ja več dva dana vrtim net za oem xenone komplet..bili neki... pa pobjegli jbg. :) )

Van mreže t.salai

« Odgovor #8 poslato: 16. Sep, 2013. 01:54 »
Za prelaz sa h4 na h7 ne znam osobno, ali sto se tice xenona meni su se osobno iskazali Ollo setovi. Kod mene vec 3 godine svijetle i jos nisu promjenili boju  ;)

Pitanje: Nisi razmatrao Morimoto aftermarket lece ? Vozio sam G5 na Morimotu, daje lijep snop bez sjena na cesti i fin cut na snopu  ;)
  • Vozi: Skoda Fabia - 1.9 TDI vRS - OEM+

« Odgovor #9 poslato: 20. Sep, 2013. 18:45 »
sve pohvale za cuvenog majstora micu koji cini cuda...i lepo naplati, ali vredi svakog dinara...nastavak price uskoro sledi... :))  stavljam h7 ksenone jer ne mogu drugi zbog otvora u socivu...

Van mreže Turbo

« Odgovor #10 poslato: 20. Sep, 2013. 19:17 »
A šta je Mića radio tačno? Ti si kupio nove farove, xenone još nisi stavio  ???

Na mreži hakkler

« Odgovor #11 poslato: 20. Sep, 2013. 21:20 »
ova dva fara sa slike...čini mi se kao halogeni farovi u koji je ubačena leća..pošto ne vidim preko moba..gdje bi bila pozicija u faru za dugo?
možda griješim..al ako je nema (dugog)..onda je jedina opcija H1 bixenon.

« Odgovor #12 poslato: 20. Sep, 2013. 22:06 »
Mica mi je ispolirao oba fara spolja i iznutra. To su originalni fabricki farovi sa socivima koje sam polovne uzeo. u ovim farovima postojii samo jedna h7 sijalica koja sluzi i za dugo i za krako svetlo jer socivo prelama svetlost pri aktiviranju dugog svetla. Tako je i za pre fl i za fl fabiju. Nemojte da vas vara ovaj far FL fabiji: tu isto ima samo jedna h7 sijalica. Procitajte uputstvo, pa cete videti. @hakkler: stvarno se ne razumem u ksenone, ali cu majstoru predloziti h1 bixenon :)  pored je slika sluzbene fabije koja ima fabricki ugradjena ova sociva...

Na mreži hakkler

« Odgovor #13 poslato: 20. Sep, 2013. 23:14 »
@hakkler: stvarno se ne razumem u ksenone, ali cu majstoru predloziti h1 bixenon :)  pored je slika sluzbene fabije koja ima fabricki ugradjena ova sociva...

hm..stvarno mi je to čudno da ima samo jednu žarulju? znači postoji nekakva klapna prije ili u samoj leći?

obično je tj. večinom kolko znam  H7 svjetlo koje služi za oboreno svjetlo (a H1 za dugo)

H1 bixenon je obično kombinacija koja se stavlja u halogene farove koji su prerađeni u projektor farove sa lećom. Obično su to morimoto leće. Imaš na You tube videa da ti sad radim neki c/p...možeš to i sam vidjet kad hoćeš.
Znači to što ti navodiš ima H1 bixenon...a za H7 stvarno nisam čuo da žarulja može projektirati oboreno i dugo??

sretno u daljnjim radovima  ;)

Van mreže Turbo

« Odgovor #14 poslato: 20. Sep, 2013. 23:21 »
Fabija 1 ima u projektorima H7 i za dugo i za kratko sa klapnom. Facelift farovi s projektorima imaju posebne sijalice za dugo i za kratko.

Kako se blica onda s tim ksenonima koji su i dugo i kratko u isto vreme? Može li uopšte da se blicne obzirom da ksenonima treba par trenutaka da se upale 100%?