Autor Tema: Kasko osiguranje, polisa, premija, ponuda, naplata, popravka...  (Pročitano 29635 puta)

0 članova i 37 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže nelle

Odg: Kasko osiguranje, polisa, premija, ponuda, naplata, popravka...
« Odgovor #30 poslato: 24. Nov, 2017. 10:21 »
Pogresio si u startu. Procenitelj je ziv covek i voli kes pare :)
Imao sam situaciju gde me je covek udario, doso procenitelj bas Milenijum osiguranja ja ga odveo na dorucak malo ga castio. On procenio stetu, meni legle pare i cak mi je i preteklo.

:bravo: :bravo: :bravo: :RR) :RR) :RR) KRALJU!
  • Vozi: O3 fl 1.2 tsi

Van mreže slobodanalex

Jbg nisam se toga ni setio...
  • Vozi: ŠKODA SUPERB COMBI 2.0 TDI STYLE 2017 Lava Blue

Van mreže road_king

« Odgovor #32 poslato: 16. Maj, 2018. 22:51 »
Jedno pitanje u vezi kaska zasto se polise sa istim obimom osiguranja i rizikom od kradje i ucescem 5%-100e(kod generalija 5%-150e) toliko razlikuju za uplatu odjednom imam ponude od 54.000 za ams, 61.000generali, wiener 69.000, uniqua 72.000... pa do 101.000dunav??!
  • Vozi: Skoda Superb 2.0 tdi Ambition Plus 2018

Van mreže Kide1978

« Odgovor #33 poslato: 16. Maj, 2018. 23:00 »
Jedno pitanje u vezi kaska zasto se polise sa istim obimom osiguranja i rizikom od kradje i ucescem 5%-100e(kod generalija 5%-150e) toliko razlikuju za uplatu odjednom imam ponude od 54.000 za ams, 61.000generali, wiener 69.000, uniqua 72.000... pa do 101.000dunav??!

Koliko sam skapirao kad sam se ja raspitivao to ti je kao i svaki drugi proizvod, keks, šunka, jakna.....
Roknu cenu uz klasičnu izjavu " mi smo najbolji i nudimo najbolje uslove" pa ko se gde upeca.

Van mreže rocktheroad

« Odgovor #34 poslato: 16. Maj, 2018. 23:02 »

Zato sto Dacia Duster, Karoq, Q3 i X1 različito koštaju. Svako ceni svoje usluge drugačije. Na tebi je da proceniš šta ti je bolje, ko ima veće pokriće, više šteta bez penala, ili čega već.... bilo bi dobro da postoji negde poredjenje polisa, mnogo tu ima sitnih slova ;(
  • Vozi: Skoda Kodiaq 2.0 TDI 2018 Style 190PS 4x4 DSG

Van mreže Sammael

« Odgovor #35 poslato: 16. Maj, 2018. 23:03 »
Svaka kuća formira cene spram sopstvene procene koliko je vozilo rizično, a u velikoj meri tu igra ulogu i njihov tehnički rezultat (odnos uplaćene premije i isplaćenih šteta). Npr. ako osiguravajuća kuća osigura 100 vozila po prosečnoj ceni od 500 eur godišnje, a jednom od njih se desi totalna šteta od 50.000 eur, znači da su na nuli i da moraju da ili podignu premiju ili povećaju prodaju da bi se iz toga izvukli.

Dunav je državna firma koja ima monopole u raznim vrstama osiguranja tako da je njima relativno nebitno da se bave kaskom i cena je verovatno uspostavljena da bi se preko toga opralo malo para u raznim dilovima.

AMS mi baš nije jasan, pošto sumnjam da imaju toliki obim prodaje da mogu da opravdaju tako nisku cenu. Možda pokušavaju da povećaju kasko portfelj pa su spustili cene.

Meni je inače najbolju ponudu dala Uniqa, pošto je cena bila među najnižima a dobija se gratis osiguranje guma i auto asistencija (moram da proučim šta daje Skoda Assist i kad koju opciju da koristim).
  • Vozi: Škoda Karoq 1.5 TSI 2018 Style Lava Blue

Van mreže nebojsar

odjednom imam ponude od 54.000 za ams, 61.000generali, wiener 69.000, uniqua 72.000... pa do 101.000dunav??

Pogledaj koje su ti osigurane sume kod svih. U tome je trik. Nekada je cifra koja se maksimalno isplacuje prilicno niza od realne vrednosti vozila pa je stoga i kasko jeftiniji. Nazalost to stranka sazna tek ako joj se desi takva situacija.
  • Vozi: Skoda Fabia 1.2 HTP, VW pasat B8 2.0TDI

Van mreže rocktheroad

« Odgovor #37 poslato: 17. Maj, 2018. 11:05 »
Nervira me sto od svih moras zatraziti opsti ugovor o osiguranju, posto ih nemaju javno dostupne. Kasko za novi auto se racuna po fakturi. Za narednu godinu oni na kvarno pokusaju da provuku katalosku vrednost, jer tako dodju do nize vrednosti auta bez opreme, samim tim polisa ima nizu cenu. Ja sam ih svake godine maltretirao da rade amortizaciju na osnovu prve fakture, pa je to uvek moralo kod direktora na odobrenje. Videcu kako ce ici sledeca godina, posto su me ove prvi put oduvali za ucesce u steti, morao sam da prihvatim...
  • Vozi: Skoda Kodiaq 2.0 TDI 2018 Style 190PS 4x4 DSG

Van mreže road_king

« Odgovor #38 poslato: 17. Maj, 2018. 13:07 »
Amss, ddor, wiener i dunav uzimaju za sumu osiguranja vrednost fakture, a uniqua i generali svakovremenu stalnu vrednost!? Dok novonabavna vrednost je kod generalija najveca gledaju po katalogu uvoznika tip vozila i opremu i iz cenovnika uzimaju a ja sam dobio popust 3000e ispod cene u cenovniku od dilera skode,a kod ams, uniqe i dunava novonabavna vrednost je sa fakture vrednost a kod ddor i wiener ide prema katalogu amss. Zakokuljili su skroz bas...
  • Vozi: Skoda Superb 2.0 tdi Ambition Plus 2018

Van mreže Kide1978

« Odgovor #39 poslato: 02. Jul, 2018. 14:33 »
Da se ubacim i ja u priču.
Upravo završih razgovor vezano za kasko vozilo.
Dunav osiguranje mi je odrapilo cenu da mi se uši još puše.  =))
Traže za kasko za Škodiaka 180.000 din sa 5% učešća.  hearcut

Na mreži AcoSk

« Odgovor #40 poslato: 02. Jul, 2018. 15:31 »
Idi u DDOR.
Za nov superb 1.8tsi od 24.500e negde oko 70.000din trazili (A pritom dobijes i trening bezbedne voznje na navaku).
A sto se tice ucesca, mislim da su sada svi sa ucescem.

Van mreže Kide1978

« Odgovor #41 poslato: 02. Jul, 2018. 15:46 »
Za sad mi je DDOR favorit, oni su mi ponudili 96.000din, ful kasko + protiv utaje ( to se posebno plaća ).
Super im je fora sa NAVAK-om.
Cene u navaku su od 200€, zavisno od obuke.

Na mreži AcoSk

« Odgovor #42 poslato: 02. Jul, 2018. 15:50 »
Sta se razmisljas vise :) Uzimaj to.
Za tu kasko sumu imas intezivni trening u trajanju od 8h. I jedan obrok takodje.

Van mreže Kide1978

« Odgovor #43 poslato: 02. Jul, 2018. 16:36 »
Slažem se, faktički ispadne kasko 400€ i još ću dobro da se nakrkam.  =))

Van mreže bugarin

Ja bi se prvo raspitao dal je jagnjetina u tom obroku.

Salu na stranu, razlike u ponudama su velike. Prouci dobro sitna slova.
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD