0 članova i 6 gostiju pregledaju ovu temu.
Da nema DPF? Meni se isto ponašao kad je radio regeneraciju.
Kao sto kolega rece, dizne, egr, pa ako i to ne pomogne proveriti kako je uzupcen, tj torsion value (kw).Meni je povremeno trzalo oko 1500 o/min i vibriralo blago u leru. Auto je pre mene za 9 godina presao 99000 km.Ocistio sam EGR koji je bio katastrofa prljav, stanje se dosta popravilo.Dobro je uzubljen (provereno) pa je ipak i dalje povremeno umeo blago da trzne.Dve ture aditiva za ciscenje ubrizgavanja nedugo nakon ciscenja EGRa, i vise ne trza.Ako se problem stalno javlja, moguce da je do EGRa koji je mozda neispravan.To sto bucnije radi na hladno je mozda normalno, a mozda i znak losih dizni. To sto je nekome bucno nekome je OK, pa bi valjalo proveriti stanje dizni.Povecana kolicina goriva u leru je moze biti zbog bilo cega od navedenog.
Bok svima,kako su došli hladniji dani (ne znam ima li to veze), motor mi nekad povremeno zna bučnije radit i više trest u leru (moguće da drugačije radi i tijekom vožnje, ali tad je teže skužit). Dakle nema veze jel hladan ili ugrijan, nema pravila, nekad jednostavno počne tako više trest, i umjesto 0.5 u leru troši 0.7l - točno se vidi kad počne bit bučniji da se istog trena poveća i potrošnja sa 0.5 na 0.7. Kasnije se smiri i sve bude ok. Normalno ide, vuče, kao i prije.Mali servis je rađen ove godine u 4. mjesecu, auto ima 190 000 km.
Ja sam nemiran rad na oktaviji regulisao sa zamenom nosaca motora u mostu.