Autor Tema: 2.0 4x4 dsg Kodiaq Style paket?  (Pročitano 7327 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Maksimus

Odg: 2.0 4x4 dsg Kodiaq Style paket?
« Odgovor #15 poslato: 25. Dec, 2017. 12:00 »
99% sam siguran da se uz acc dobija kamera. Radar ima svaki,ali zastommu treba kamera ne znam.

Van mreže Peja

« Odgovor #16 poslato: 25. Dec, 2017. 12:50 »
Da se ACC oslanja na kameru, ne bi mogao raditi u magli, kao što i ti svojim očima ne bi video kroz maglu.
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Van mreže Maksimus

« Odgovor #17 poslato: 25. Dec, 2017. 13:34 »
Naravno da se on oslanja na radar,ali mi se cini da i camera tu ima neku ulogu (mislim da sam citao da je retrofit nemoguc bas zbog nemanja kamere).
Evo sa sajta skode,vezano za kameru:
Camera-based assistants

Multi-function camera belongs to OCTAVIA‘s numerous comfort functions, which provide tangible added value to customers. There are no fanciful gimmicks, instead making room for truly useful technology that makes mobility safer and more comfortable for people. A monochromatic fixed focus multi-function camera is mounted on the windscreen in front of the rearview mirror, and allows function of Lane Assist, Light Assist and Traffic Sign Recognition.
Tako da ispada ako ima light assist ima kameru (kao sto sam prvobitno i rekao,mozda onaj kodiaq style koji sam video nema light assist iako je style?).
« Poslednja izmena: 25. Dec, 2017. 13:42 Maksimus »

Van mreže Maksimus

« Odgovor #18 poslato: 25. Dec, 2017. 13:51 »
Ako ubacis travel assist onda 1/1 ima kameru,to da znas. Medjutim kada ima lane assist onda moze i sam da se zaustavi (ako zaspes za volanom),moze sam da se vozi u guzvi (mene bi korali da vezu  :B=) ,ja ni klasican tempomat ne voli) itd. Dobro je da su u skodi svi ovi sistemi relativno jeftini,kad pogledas koliko npr audi uzima za kessy ili acc.

Van mreže Peja

« Odgovor #19 poslato: 25. Dec, 2017. 14:49 »
Znaci, kao sto rekoh, ACC nema nikakve veze sa kamerom.

Van mreže rkoms

« Odgovor #20 poslato: 25. Dec, 2017. 16:26 »
Na kakvim ste vi mukama  :B=)
  • Vozi: SEAT Ibiza Cupra 1.4TSI

Van mreže rocktheroadZapočeo temu

« Odgovor #21 poslato: 25. Dec, 2017. 16:50 »
Jel ima neko sa Kodiaqom sve te asistencije? Znam da Tiguan nema dugme gde se to moze iskljuciti (kao DCS/TCS, ili Auto Start/stop), pa me zanima da li ima lak nacin da se to iskljuci. Glavna zamerka za Tiguan je da se mora u meni uci da bi se iskljucilo/ukljucilo, a da se svaki put automatski ukljuci.

Iz mog iskustva i sa mnogo jacim markama, te asistencije znaju da budu malo nepredvidive. Desavalo mi se da odreaguje na neke banalne situacjie, i zapravo napravi potencijalno veci problem. Sve to je u americi gde su putevi siroki ko piste, plase me malo nase uske ulicice, ili krividavi putevi.... tako da bi bilo dobro da je to mogu da iskljucim kad nisam na nekom magistralnom ili auto putu.

Evo primera u evropi: http://www.cornwalllive.com/news/cornwall-news/vw-tiguan-automatic-braking-problem-658847
  • Vozi: Skoda Kodiaq 2.0 TDI 2018 Style 190PS 4x4 DSG

Van mreže Maksimus

« Odgovor #22 poslato: 25. Dec, 2017. 17:14 »
Tacno,meni je front assist pisao na ogradu pored puta kad sam ostrije vozio preko planine itd. Ja se ne bih oslanjao previse,na primer ne znam pod kojim okolnostima bih mogao da ga pustim da sam vozi u guzvi (traffic jam assist).

Van mreže Peja

« Odgovor #23 poslato: 25. Dec, 2017. 17:43 »
ACC odrzava distancu, Front assist automatski koci u kriticnim situacijama.
ACC ces koristiti da te sam vozi, tj. odrzava distancu u gradu.
FA ti je pištao jer si prebrzo ulazio u krivinu, pa je ogradu smatrao mogucim predmetom koalizije. Tako i treba.

Van mreže -nebojsa-

« Odgovor #24 poslato: 25. Dec, 2017. 17:49 »
Nije Skoda, ali i ja sam imao par slucajeva da me prednji radar upozorava na sudar a da je pri tom bilo samo ostrije kocenje i sustizanje u krivini, ali daleko od udesa. Nije tehnologija svemoguca, barem je jos uvek. Svakako je korisno ali se ne treba osloniti samo na tehnologiju.
  • Vozi: Škoda Octavia 3 Combi 1,2 TSI 6B 2013. Toyota Corolla Sol 1,5 2024.

Van mreže Maksimus

« Odgovor #25 poslato: 25. Dec, 2017. 17:54 »
@Peja Znam ja zasto je on pistao,a i razliku izmedju front assista i acc-a. Jesi vozio nekad auto sa adaptivnim tempomatom? Meni je bilo cudno,ja ni obican tempomat ne koristim nikad.
Slazem se,ima jos dosta vremena da prodje dok mi budemo mogli da pustimo kola da se sama voze.

Van mreže Peja

« Odgovor #26 poslato: 25. Dec, 2017. 17:58 »
Da, jesam, relativno cesto vozim sluzbeni auto.

Van mreže rocktheroadZapočeo temu

« Odgovor #27 poslato: 25. Dec, 2017. 19:54 »
Tacno,meni je front assist pisao na ogradu pored puta kad sam ostrije vozio preko planine itd. Ja se ne bih oslanjao previse,na primer ne znam pod kojim okolnostima bih mogao da ga pustim da sam vozi u guzvi (traffic jam assist).

Traffic jam Assistance je zakon bas za to. Imaš auto ispred i iza, linije sa strane i sat vremena kreni stani :) ameri doruckuju, rade na laptopu, bulje u telefon, totalno je nadrealno kad se tamo nadjes u gužvi. Ali poenta je da je sve to pravljeno za njihove široke puteve, gde nema oštrih krivina, i gde se niko ne ubacuje.... u Srbiji nisam probao, ali kako vozimo na branik, cenim da nije puno od pomoći, prakticno bih stajao u mesto kad svi krenu da me seku :)

Ono sto sam ja primetio je da preterano deluje na ove sto nosom privire da se uključe, i ove sto malo nagaze u moju traku da zaobidju radove ili tako nešto. Jasno se vidi namera, i da je sve pod kontrolom ali mašina glupa... e sad u Srbiji imamo bicikliste, uske trake, paralelno parkiranje gde pola auta štrči, 90 stepeni krivine, žive ograde uz put, tako da bi bilo dobro da ima dugme da se isključi da kao za esp.
  • Vozi: Skoda Kodiaq 2.0 TDI 2018 Style 190PS 4x4 DSG

Van mreže Maksimus

« Odgovor #28 poslato: 25. Dec, 2017. 22:15 »
Ja bih nervni slom dobio  :B=) . Mislim da bi kod nas problem bio i lane assist (zbog bledih linija),u proncipu sve sto si naveo i te kako ima smisla.
Front assist ume da kuka bez razloga,nekad ne pisti,nekad pisti na malo brze sustizanje,nekad pisti kad neko krene u traku (ali i vrhunski reaguje kad te neko sece).

Van mreže nidza

« Odgovor #29 poslato: 25. Dec, 2017. 22:53 »
Lane assist je meni problem i u Nemačkoj. Ugasim obavezno.

Sent from my SM-N9005  

• Vozi: Škoda Octavia RS230 2017, Škoda Octavia 1.5 TSI Style 2021