Autor Tema: Smartlink (mirrorlink) problem Bolero 2017  (Pročitano 5734 puta)

0 članova i 17 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Maksimus

Odg: Smartlink (mirrorlink) problem Bolero 2017
« Odgovor #15 poslato: 13. Jan, 2018. 17:03 »
Mozda si i meni pomogao,posto je meni mirrorlink bukvalno prestao sa radom posle one krekovane verzije  :B=)

« Odgovor #16 poslato: 13. Jan, 2018. 17:11 »
Kod mene nije rešilo problem
  • Vozi: Superb Combi 2.0 Tdi 2017

« Odgovor #17 poslato: 14. Jan, 2018. 11:32 »
Ovako to izgleda kod mene:

Van mreže Peja

« Odgovor #18 poslato: 14. Jan, 2018. 15:47 »
https://www.youtube.com/watch?v=5tUDG947_Z4

kako vidim, ovaj prvo poveze telefon, pa tek onda pokrene  MirrorLink.
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Van mreže Peja

« Odgovor #19 poslato: 14. Jan, 2018. 16:00 »
Sapatnik

https://www.youtube.com/watch?v=aeEybD_xDiQ

Po komentarima, problem je u telefonu.

Rešio problem:

"Hi all, sorry for not getting back to writing how I solved the issue. It was quite tedious and I no longer had the energy.

What helped in the end was uninstalling our corporate managememt app called Afaria and unencrypting the device. After that I plugged it in and voi-la, all the motion certified apps suddenly were usable, no need for any HW tweak in the Car.
Reencrypting the phone did not break it, I havent retried installing the Afaria until ~2 months ago. The mirrorlink in motion kept working but another S5 issue got revealed. This time with sound during phone calls. But thats a different story.

Not sure if it was Afaria (simply disabling it as admin did not help) or the crypted S5 (in fact I think back then the unencryption stalled the device so I had to factory reset).

Well it consumed too much time to invest any more energy into finding out more.

Now I have a new S7 and I'm hopeful for no issues with Mirrorlink."

« Odgovor #20 poslato: 14. Jan, 2018. 20:00 »
Da i ja imam isti problem, ne znam šta misli pod unencrypted

Van mreže Peja

« Odgovor #21 poslato: 14. Jan, 2018. 20:42 »
Pa taj firmin softver je kripotvao podatke i izazivao navodno prekid funkcionisanja Sygica na MirrorLinku, pa ga je uklonio i proradio mu Sygic kako treba.

Gde ti je instaliran Sygic Car? Da li je na Phone memory ili eksternoj (uSD)?
Mozda pravi problem ako je na uSD.

Ako imas zivaca i volje, odradi factory reset telefona (backup podataka sa uSD kartice prethodno), pa nanovo instaliraj Sygic.

« Odgovor #22 poslato: 14. Jan, 2018. 20:57 »
Sygic mi instaliran na memoriji telefona, vec sam radio uninstall app i brisao cache sa Mirror Link 1.1., brisao Car mode (galaxy) itd, ali nista nije pomoglo

Van mreže Peja

« Odgovor #23 poslato: 14. Jan, 2018. 20:59 »
Mozda je neka druga app, koja je na telefonu, napravila problem.

Van mreže Maksimus

« Odgovor #24 poslato: 14. Jan, 2018. 22:13 »
Ja obrisao memoriju ovih mirrorlink aplikacija,resetovao telefon i proradio je mirrorlink  :B=)

« Odgovor #25 poslato: 14. Jan, 2018. 22:33 »
Kada uradiš factory reset brišu ti se sve aplikacije i sav cache, tako da posebno brisanje nije potrebno, da li ti radi mirrorlink kada ti je auto u pokretu? I meni radi ali samo dok auto stoji

Van mreže Maksimus

« Odgovor #26 poslato: 14. Jan, 2018. 22:42 »
Lose sam se izrazio,nisam resetovao nego restartovao telefon  :B=) . Radi i kad je u pokretu,s tim sto ne znam sta ce da radi kad nemam sygic,a kad sam prosli put instalirao onu krekovanu verziju otkazao mi je poslusnost kompletan mirrorlink. Sad razmisljam isplati li se "rizikovati" opet,pa da kad skinem mogu da brisem kesovanu memoriju.
Kad sam imao legalnu free verziju sygica isto je bilo kao kod tebe,radi u mestu,krenem,on ugasi navigaciju. U principu android auto je mnogo bolje resen,samo sto ne radi u inostranstvu(doduse kad sam cuo da i na fabrickoj navigaciji moras da ubacis okrug ili opstinu u kojoj je ulica skapirao sam da se ja ne bi previse usrecio sa tim sistemom po inostranstvu =)) ). Po Srbiji je najbolja fora sa google maps,nadjes lako i brzo,mozes da ubacis adresu direkt sa linka na internetu i uzivas.

« Odgovor #27 poslato: 15. Jan, 2018. 08:40 »
Nisam samo jos probao factory reset, ali sumnjam da bi to nekako resilo problem.
Da li je kod tebe Sygic app unutar Car mode aplikacije (kada udjes u mirror link), ili je posebna ikona pored Car mode?
Pogledaj gore screen shot sto sam ja postavio, mislim da je kod mene problem sto mi je Sygic unutar Car mode, verovatno iz nekog razloga se Car mode gasi kada krene auto...

Van mreže Maksimus

« Odgovor #28 poslato: 15. Jan, 2018. 09:27 »
Ne verujem da se car mode gasi,verovatno ti sam sygic ima onu sivu ikonicu sa precrtanim autom.
Ja sam sygic obrisao,sad ga i nemam.

« Odgovor #29 poslato: 15. Jan, 2018. 10:24 »
Ne ne, upravo mi car mode ima precrtanu ikonicu automobila, a sygic mi nije tu, nego kada pokrenem car mode, unutar njega mi je sygic, pretpostavljam da je to problem