Autor Tema: Kakvi su novi Skoda TSI motori?  (Pročitano 10954 puta)

zare, Urra, srsa, Mareska, darkman, Sica, observer (+ 2 sakrivenih) i 22 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže vojkan85

Odg: Kakvi su novi Skoda TSI motori?
« Odgovor #90 poslato: 01. Maj, 2018. 12:12 »
392 konjske snage, cemu brate mili?
  • Vozi: Škoda Superb 3 Combi L&K 2.0TDI

Na mreži Markkoni

« Odgovor #91 poslato: 01. Maj, 2018. 12:24 »
Pa dobro, snage nikad dosta. To kako je ko koristi je drugo pitanje. Ja sam uvek za mocan auto. :)

Sent from my SM-G930F  

Van mreže vojkan85

« Odgovor #92 poslato: 01. Maj, 2018. 13:32 »
Da druže ali gde ćeš tu snagu da iskoristiš? Autoput? Teško. Neki prostor za trke u SRB? Teško. Zbog te dodatne snage i modifikacija sve komponente motora, menjača su podložne bržem propadanju i kraćem veku. Koji tunning auto traje kao serijski? Niti jedan. Nemam ništa protiv da se naprave staze za trkanje pa onda radi šta hoćeš sa kolima, ali ovako nema mi smisla. Zamisli auto od 500 konja u gradi sa kreni, stani.

Na mreži Markkoni

« Odgovor #93 poslato: 01. Maj, 2018. 13:39 »
Imas stazu u SRB, imas Track Day svaki mesec, imas trke ubrzanja na 402m. Opet imas auto koji se najnormalnije ponasa u gradskoj guzvi. Jedini hendikep koji ima jeste pogon na prednje tockove. Da je 4x4 bio bi idealan. :)

Sent from my SM-G930F  

Van mreže vojkan85

« Odgovor #94 poslato: 01. Maj, 2018. 13:44 »
Ali to je Moto klasa. Tema je svakodnevica :). Po meni, ta snaga nema nikakvu ulogu u gradu. Za autoput ala Nemačka i sviranje gasa, ok. Odosmo u off.

Na mreži nidza

« Odgovor #95 poslato: 01. Maj, 2018. 22:37 »
Snage nikad ne može biti previše, pogotovo što se TSI jako lako vozi, lakše od TDI. Prosto ti taj višak snage ne smeta u normalnoj vožnji, ali je uvek tu kad zatreba, i kad ne zatreba, a poželiš malo vetra u leđa. To ne znači da voziš kao manijak, nego da za kratko vreme možeš da ubrzaš, obiđeš, itd...

Ja se, lično, bezbednije osećam u jačem i bržem automobilu. Takvi automobili ne samo da odlično ubrzavaju, nego i odlično koče, imaju dobar upravljač, vešanje, sve bitne aktivne parametre, kojima je moguće izbeći nesreću, pogotovo ako je za volanom vešt vozač.
  • Vozi: Škoda Octavia RS230 2017, Škoda Octavia 1.5 TSI Style 2021

« Odgovor #96 poslato: 11. Avg, 2024. 19:08 »
Ma kakvi, neće SUS izumreti, ali mene najviše zanima taj novi 2,0TFSI od 190KS koji radi u Millerovom, tzv. "Budack" ciklusu.

Ima li iko na forumu Superb sa tim motorom?
  • Vozi: Superb 2.0TFSI DSG7 STYLE Plus 270HP, VW Bora 1.8TURBO 20V Highline Plus 210HP

Van mreže fobia24

« Odgovor #97 poslato: 12. Avg, 2024. 11:13 »
Izumrece za nas u EU i zemlje oko EU i pre 2030-te jer ce toliko reketirati proizvodjace penalima da ce sus auto biti neisplativ da se proizvodi jer bi kostao duplo vise od elektro auta. To je cilj. Vec sada imamo toliko niske emisije co2 iz najnovijih motora i na to placaju ogromne penale koji ce od 2025 godine biti daleko veci. Za svaki sus auto ce fabrika naredne godine placati penale npr vise hiljada eura za manje motore pa navise za jace motore.
Sus automobili ce postojati samo za Afriku, Indiju, itd, ali ti automobili nece imati homologaciju da mogu da se prodaju u EU, pa i Srbiji izmedju ostalog. Nazalost, namecu nam nesto na silu jer milom ne ide.

Na mreži wkobre

« Odgovor #98 poslato: 13. Avg, 2024. 19:18 »
Ovde nikakvi penali ne postoje (za izduvne gasove). Kod nas može euro 3 da se uvozi još uvek, tako da pre će zabraniti u Africi i Indiji nego ovde. SUS se neće ugasiti, makar dok su hibridi u igri i Japanci sa hidrogenom. Nadam se da će i ostali krenuti tim putem, a struju nek koriste za bicikle i trotinete što se mene tiče  :))

Edit: obožavam ove euro 6 autobuse što imamo.....takve dimne zavese nisu pravili dizeli (i to u debelom kvaru) 80ih-90ih  =))
  • Vozi: Škoda Superb combi 2.0tdi 150hp L&K

Na mreži maradona

« Odgovor #99 poslato: juče u 14:53 »
Video sam na društvenim mrežama Superb 3 FL, motor 2.0TSI 280ks, na kom je uradjen Stage 1+ i ima 400ks. Na snimcima taj auto postiže 319kmh, meni je ovo potpuno nerealno, da li neko zna nešto više o tom novijem TSI motoru?
  • Vozi: Škoda Superb 3 140KW TDI DSG

Van mreže fobia24

« Odgovor #100 poslato: juče u 16:13 »
Zasto nerealno kada je taj motor sa malo drugacijim komponentama ubrizbavanja se koristi u golfu R i mislim da fabricki ima 340ks. Jedino za tu maks brzinu je upitno da li zaista postize.

Na mreži Buca Skoda Mladenovac

« Odgovor #101 poslato: juče u 20:38 »
Video sam na društvenim mrežama Superb 3 FL, motor 2.0TSI 280ks, na kom je uradjen Stage 1+ i ima 400ks. Na snimcima taj auto postiže 319kmh, meni je ovo potpuno nerealno, da li neko zna nešto više o tom novijem TSI motoru?

Moguce je. S3 dok je bio kod mene sa 380ks sam vozio 307kmh. Dok je bio na 490ks isao preko 320kmh, nije nikada probano makimalno. Trenutno se opet pakuje na 800ks+ pa cemo da probamo tad  =))
  • Vozi: Octavia vRS mk1

Na mreži Bingodalton

« Odgovor #102 poslato: juče u 22:37 »
Isti je motor kao na 8R, evo4.
Brzina je upitna, menjac je isti, a sa 400ks ne moze savladati sav otpor pri toj brzini.
U Stage2 ide blizu 450ks.

S3 je ipak laksi i manji auto, verovatno je bio manuelac, koliko se secam duzi prenos nego dsg. Ako je u pitanju 8P.
  • Vozi: Skoda Superb 2.0 TSI 280 4x4