Autor Tema: Kakvi su novi Skoda TSI motori?  (Pročitano 15724 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže senaidZapočeo temu

Kakvi su novi Skoda TSI motori?
« poslato: 28. Dec, 2017. 13:39 »
Kakvi su ovi novi TSI motori u škode?
Mislio sam da uzmem novu Octaviu Combi 1.4 TSI 110KW DSG7. Pri put gledam škode ali i neko novo auto. Malo sam istraživao ali nema baš nekih puno informacija. Kakav je ovaj motor i koje su mu mane? Također me zanima i mjenjač prvi put kontam uzeti automatika?

Van mreže Maksimus

Odg: Kakvi su novi Skoda TSI motori?
« Odgovor #1 poslato: 28. Dec, 2017. 16:57 »
Dobri su,ali izasao je novi 1.5 tsi (ne znam kad ce u oktaviju) i taj dsg je onaj sa suvim kvacilom ako se ne varam,a njega bije glas da je manje pouzdan od onog 6stepenog sa mokrim kvacilom(ovaj suvi ide uz motore sa manjim obrtnim momentom),mada mislim da sa tim vise nema problema,dugo su na trzistu.
Sto se tice konkretno tog auta sa tim pogonom(ja licno bih obavezno uzeo dsg,plus pedalice na volanu),po meni best buy u oktaviji. Ide odlicno,kosta dosta manje od tdi-a,ne bi trebalo da trosi nesto bitno vise,uzmes u elegance paketu i uzivas u voznji. Od opcija,stikliraj progresivni servo,jeftina doplata ali je mnogo dobra stvar.

Na mreži klisko

« Odgovor #2 poslato: 28. Dec, 2017. 17:13 »
Obavezno probaj motor, ja kad sam ga hteo, nisu ga imali, na kraju sam odustao od kupovine komplet. Za dsg je korisno imati i „driving mode select“ jer ume da vozi jako štedljivo, a to nekima ne odgovara (ide 7. brzinom pri 50 km/h). Sa dms dobiješ mogućnost da prebaciš u sport mod kada menja dosta kasnije (i više troši, naravno). Kao što rekoh, to treba probati pre kupovine, ljudi se uglavnom naviknu na automatik i retko ko poželi da se vrati ali ima onih kojima smeta. Nemoj da pukneš 2k€ za dsg pa da ga posle proklinješ.
Što se pouzdanosti tiče, jeste ga bio loš glas ali većina žalbi je od pre nekoliko godina, boljke su poznate (behu neki aktuatori posebno problematični), valjda su većinu problema sredili. Uzmi pet godina garancije, a za pet godina će verovatno i naši alternativni majstori da nauče kako se održavaju i popravljaju dsg (na onima što se uvezeni polovni u poslednjih par godina) pa će biti moguće popravke van ovlašćenog servisa (dakle, za prihvatljivije novce).
Srećno sa kupovinom i obavezno napiši utiske nakon probe.
  • Vozi: Octavia A5FL 1.9TDI 2010 i Octavia A7FL 1.6TDI 2019

Van mreže Peja

« Odgovor #3 poslato: 28. Dec, 2017. 17:15 »
Da li postoji redovan servis za DSG?
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Na mreži klisko

« Odgovor #4 poslato: 28. Dec, 2017. 17:28 »
Trebalo bi da je na svakih 60k za mokro kvačilo, a za suvo se lome koplja. Neki kažu da je pod pritiskom i da se ne otvara, a neki kažu da treba zamena ulja. Računam da mora da piše u servisnoj knjižici :)
  • Vozi: Octavia A5FL 1.9TDI 2010 i Octavia A7FL 1.6TDI 2019

Van mreže Maksimus

« Odgovor #5 poslato: 28. Dec, 2017. 18:10 »
Uz svaki dsg imas i s mod menjaca,tako da to nije problem. Driving mode select ti moze lepo doci kad upakujes i progresivni servo pa mozes lepo da podesis auto (npr individual gde podesis odziv gasa i menjac u normal,a volan u sport itd).

« Odgovor #6 poslato: 28. Dec, 2017. 19:06 »
PA u biti ja uzimam polovno auto, odnosno auto koje je kupljeno ali stoji u garaži i sad je na prodaju zbog nekih n razloga. Naravno ima garanciju od 4 godine i kasko je osigurano jos pola godine. Opremu kao što vidite ne mogu da biram to što ima, to je.

Auto probao i svidjelo mi se baš, mada mi treba malo vremena da se noga navikne na papučicu gasa. Onako na prvu mi nije legao ovaj FL (tj. ovi farovi) ali već sada je druga priča. Nisam ga sad nešto puno vozio ali mi se auto dopalo. Ako uzmem auto javim se opet i sa nekim slikama.

Van mreže Maksimus

« Odgovor #7 poslato: 28. Dec, 2017. 19:16 »
Ako je to neki auto sa par hiljada (znaci prakticno nov) pa ustedis jos koju hiljadu u odnosu na salonske cene,pa to je fantasticna ponuda. Ako je style paket (znaces po tome sto ima one ful led farove) onda vrh,ali bukvalno nista joj ne treba preko toga(ove zezalice sto smo naveli su prakticni dodaci,ali nisu krucijalni,dok npr full led zlata vredi). Mada i da nije opet odlican auto sa (verovatno) odlicnom cenom.

Van mreže Hidroponika

« Odgovor #8 poslato: 28. Dec, 2017. 21:08 »
Moja skoda ima 1.4 tsi 110 kw i ja sam prezadovaljan kako auto ide. Nemoj se uopste dvoumiti

« Odgovor #9 poslato: 28. Dec, 2017. 21:54 »
Auto nema ni hiljadu pređenih km a jeftinije je od salonskih cijena naravno. Nisam siguran za paket ali mislim da je ovaj Ambition mada moram još malo bolje pregledat auto ali dogovor je haman pao, pa cemo vidjet.

Van mreže Zarko

« Odgovor #10 poslato: 26. Jan, 2018. 10:48 »
Kakvi su ovi novi TSI motori u škode?
Mislio sam da uzmem novu Octaviu Combi 1.4 TSI 110KW DSG7. Pri put gledam škode ali i neko novo auto. Malo sam istraživao ali nema baš nekih puno informacija. Kakav je ovaj motor i koje su mu mane? Također me zanima i mjenjač prvi put kontam uzeti automatika?
Pitaj sta te zanima. Imam tu skodu samo u običnu tj ne karavana, 1.4tsi 110kw dsg. Prresao 40 iljada za manje od dve godine. Da je ne ureknem nista do sada jednom se pojavila greska sa strat/stopom sistemom i sama nestala. Redovan servis i treraj samo. Potrošnja je čudna, tj kako vozis, meni je najniža bila 4.3 auto put 5.6 je grad, a može i da troši preko 10 litara ali ide kao metak. Ako te nešto zanima pitaj.

Sent from my iPhone  

Van mreže Hidroponika

« Odgovor #11 poslato: 26. Jan, 2018. 11:46 »
Svaka tebi cast ako ti na auto putu trosi 5.6....

Van mreže rkoms

« Odgovor #12 poslato: 26. Jan, 2018. 13:49 »
Svaka tebi cast ako ti na auto putu trosi 5.6....
Hehhe njemu je 4.3 na auto putu, 5.6 je grad.....

Auto put je nezahvalan za merenje potrosnje,  od 90-200 se potrosnja udvostrucava.

Potrosnja u gradu zavisi dosta od stila voznje ali i uslova gradske voznje, nisu svuda guzve kao u Beogradu ali ni brdovite strukture....

• Vozi: SEAT Ibiza Cupra 1.4TSI

Van mreže Hidroponika

« Odgovor #13 poslato: 26. Jan, 2018. 14:19 »
Tek sad vidim da je auto put 4.3  da se covek ne naljuti ali ja moram da se nasmejem.

Van mreže rkoms

« Odgovor #14 poslato: 26. Jan, 2018. 15:08 »
Tek sad vidim da je auto put 4.3  da se covek ne naljuti ali ja moram da se nasmejem.
:) Mozda je vozio 80-90km/h
  • Vozi: SEAT Ibiza Cupra 1.4TSI