Autor Tema: saveti za kupovinu oktavije  (Pročitano 44976 puta)

0 članova i 52 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži sarajevo123

Odg: saveti za kupovinu oktavije
« Odgovor #105 poslato: 02. Mar, 2019. 17:00 »
Nema auta za koji nećeš naći mane jer se na internetu sve vrti. Dovoljno je jedan defekt od milion primeraka i eto piskaranja na netu. Ja bih gledao jel auto dobar i najvažnije je ono što ne znaš kod polovnog auta osim ako ne kupuješ od ukućana ili familije, a to je kako je ko vozio do tada i kako ga je održavao.
Upravu si 100%.
Evo ovaj mi kaze da nema fap filtera.

Nisam pametan

Sent from my LG-M250  

• Vozi: Fabia 1.4 MPI 50 kw Comfort 2003g, 170.000 km

Van mreže Suad83

« Odgovor #106 poslato: 03. Mar, 2019. 10:11 »
Ma drug pogledaj kakvom je stanju auto sva se kvare bio to BLS ili BXE  nebitno ja sam imao p307 2.0 66kw kazu najbolji motor od pezoa bio stalno kod majstora dok je rodjak imao onaj 79 kw koji ima i fap filter i plutajuci itd  nikad nista mozda par sitnica na trapu tako da je sve stvar srece

Van mreže stavrov

« Odgovor #107 poslato: 19. Mar, 2019. 21:24 »
Da li je moguce dobiti od nekog ovlascenog servisa, npr. u Nisu, informacije o servisnoj istoriji Oktavije?
Poslao sam im e-mail sa tim pitanjem, s tim da sam se najvise interesovao kada je zadnji put radjen veliki servis. Dobio sam odgovor:

"Nemam informacije koliko ima vozilo kilometra veliki servis se radi oko 200 000 km.  ili na 5 godina starosti.
Bilo bi poželjno odmah ako nije radjen tj zapisamo u servisnoj knjižici."
  • Vozi: Octavia 2 Fl 1.6 TDI 2012 Elegance

Van mreže shuxx

« Odgovor #108 poslato: 20. Mar, 2019. 08:29 »
ja sam svojevremeno nazvao i pežoov i škodin servis, tražiš nekog šefa servisa, daš mu VIN br i kažu i ono što ima u kopjuteru, ono što su meni rekli se poklapalo sa onim što sam znao.

• Vozi: Škoda Fabia MK II 1.4 TDI

Van mreže mihajloalasp

« Odgovor #109 poslato: 20. Mar, 2019. 10:13 »
Da li je moguce dobiti od nekog ovlascenog servisa, npr. u Nisu, informacije o servisnoj istoriji Oktavije?
Poslao sam im e-mail sa tim pitanjem, s tim da sam se najvise interesovao kada je zadnji put radjen veliki servis. Dobio sam odgovor:

"Nemam informacije koliko ima vozilo kilometra veliki servis se radi oko 200 000 km.  ili na 5 godina starosti.
Bilo bi poželjno odmah ako nije radjen tj zapisamo u servisnoj knjižici."

Servisna istorija bar po meni nije skroz merodavna, jer se u zadnje vreme laziraju podaci iz servisne istorije. Bolje pregledati auto u kakvom je stanju generalno, to se odmah vidi da li je (ili nije) odrzavan kako treba, veliki servis ako nisi siguran uradi odmah, ne moze da kosta toliko koliko havarija ako se zupcasti kais otkine iz nekog razloga :)
  • Vozi: Octavia Combi 1.8T 20v

Van mreže Maksimus

« Odgovor #110 poslato: 10. Apr, 2019. 10:08 »
Kako se laziraju podaci iz elektronske servisne knjizice iz ovlascenog servisa?

Slazem se da treba odraditi veliki i mali servis u svakom slucaju.

Van mreže klisko

« Odgovor #111 poslato: 10. Apr, 2019. 17:30 »
Ovo sam čuo (ne mogu da kažem iz pouzdanog izvora): čovek napolju kupi nov auto, vozi ga 60-100 hiljada km za manje od dve godine, vrati kilometražu na 29 hiljada i ode u ovlašćeni na servis, odradi tehnički, šta god. Opet vozi još 60-100kkm, vrati na 58kkm pa u ovlašćeni, tehnički... I tako dva-tri-četiri puta pa na oglas. U toku svakog od tih 60-100 hiljada intervala promeni ulje na divlje, ili ni to. Možeš da imaš auto sa pola miliona km i svu dokumentaciju da je prošao samo ~ 150kkm.
Ne verujem da je mnogo takvih, ali verujem da se nađe i poneki takav. Mada, lično ću uvek tražiti automobil sa elektronskom servisnom i platiti ga više od onog bez.
  • Vozi: Octavia A5FL 1.9TDI 2010 i Octavia A7FL 1.6TDI 2019

Van mreže Maksimus

« Odgovor #112 poslato: 10. Apr, 2019. 18:17 »
Moguce u teoriji-u praksi malo teze,ko ce svake godine(realno i na par meseci kod tako visokih kilometraza) da vraca kilometrazu? To je izigravanje komplet sistema,ali na kraju sa upitnom isplativoscu. Ne znam kakvi su vageni po tom pitanju,da li ostaje neki trag u ECU kao npr kad bude cipovan pa vracen na OEM mapu,u s klasi npr nije htela da funkcionise tabla nakon vracanja kilometraze.

Ovde se pomenulo laziranje servisne istorije,a lazirati podatke unete u elektronsku servisnu je nemoguce,napraviti obicnu servisnu je naravno smejurija. Sanse da se ubode taj sto je svaki treci servis radio u ovlascenom su mizerne.

Van mreže fobia24

« Odgovor #113 poslato: 10. Apr, 2019. 19:26 »
Teoretski moguće, ali u praksi možda 1 na 1.000.000 komada bi se toliko posvetio nečemu da bi imao samo manju km koja mu neće mnogo pomoći. Posebna je priča kako neko može biti toliko nemaran da radi servis na 30.000km, pa neka i zna da će prodati auto pre nego što se pokvari.

Van mreže shuxx

« Odgovor #114 poslato: 11. Apr, 2019. 08:46 »
I ja sam čuo za takve priče, nov auto, vozi se puno, uradi mali servis van ovlašćenog ( jedan ili više ), doda 10e za vraćanje kilometraže, pojavi se u ovlašćenom na mali servis na 15000km, i imaš odličan redovno održavan auto, sa 3-4 x većom kilometražom
  • Vozi: Škoda Fabia MK II 1.4 TDI

Van mreže klisko

« Odgovor #115 poslato: 12. Apr, 2019. 16:58 »
U inostranstvu je servis na 30k/dve godine, dovoljno je da se jednom u dve godine pojavi u ovlašćenom i samo tada (dakle jednom u dve godine) skida kilometražu.
Ni ja ne verujem da je ovakva prevara česta ali je sasvim moguća i izvodljiva. Kao što napisah, i dalje verujem da ima smisla insistirati i ceniti elektronsku servisnu jer opisanu prevaru nije smisleno raditi za iole normalne kilometraže (50k godišnje), a ipak nije veliki procenat automobila koji prelaze ~100k godišnje, a i među njima verujem da nije veliki procenat onih koji varaju. Jednostavno, elektronska servisna je izuzetno korisna i odlično unapređenje, ali nije sveti gral, automobil svakako treba dobro proveriti, to je sve.
  • Vozi: Octavia A5FL 1.9TDI 2010 i Octavia A7FL 1.6TDI 2019

Van mreže Adi90

« Odgovor #116 poslato: 24. Apr, 2019. 16:56 »
Postovani,
Oprostite ako sam promasio odgovore na isto pitanje, ali mozda mi mozete pomoci. Zelio bih da kupim Skodu Octavia, moj budzet je oko 7-8.000e, tako da prema mom istrazivanju trenutno mogu priustiti godiste 2011-2013. Godisnja kilometraza mi je oko 8.000-10.000, pa zanima me kakve su vase preporuke, benzin ili dizel, i koji motor mi je najpouzdaniji i najmanje kvarljiv, jer sam se bas napatio sa proslim autom (Peugeot 307), pa se nadam da ovaj put necu pogrijesiti. Hvala unaprijed!

Van mreže marris

« Odgovor #117 poslato: 13. Jun, 2019. 21:04 »
Pozdrav narode,
dosao je i taj dan da zamenim moju oktaviju novijom. Imam jednu koja je usla u najuzi izbor. Auto super izgleda i spolja i unutra jedino sto sam primetio par stvari koje ni na jednoj drugoj nisam pa mi treba vasa pomoc. Postavicu slike pa pogledajte.Zanima me da li je ovo fabricki ili je udarani. Vidi se na slikama, ovi nanosi vara.Pogotovo mi je gepek interensantan. Sutra bi isao da je kupim pa mi trebaju odgovori. Da li ste ovakve stvari primetili kod Vas. Slike su iz motornog prostora

Van mreže Filip BG

« Odgovor #118 poslato: 14. Jun, 2019. 12:55 »
marris,
da li možete da napišete koja je Octavia u pitanju i godište? Ako imamo takvu u porodici ili firmi da pogledam. Ili da nađemo slike i video na internetu kada je taj model bio nov...
  • Vozi: Superb mk3 1.5 TSI

Na mreži observer

« Odgovor #119 poslato: 14. Jun, 2019. 13:14 »
To tako treba da izgleda, sve je ok.
  • Vozi: VW Golf 7 1.2 TSI Trendline 2017