Autor Tema: Motorno ulje: kopije i originali... diskusija  (Pročitano 35177 puta)

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Neba

Odg: Motorno ulje: kopije i originali... diskusija
« Odgovor #45 poslato: 05. Apr, 2014. 21:10 »
Ако немају своју малопродају не видим разлог због ког би крили коме продају, тј. ко има у малопродаји?!
Trenutno na našem tržištu postoje dva uvoznika Castrola. Prvi je Castrol Beograd d.o.o. ul Đorđa Stanojevića, kao što reče i pokaza kolega djordjebg, čije ulje koristi ovlašćeni servis AČ NBg. Drugi uvoznik je firma Dvaen d.o.o. ul. Svetozara Radojčića Bgd. Kada se otvori nalepnica na njihovom Castrolu nema podataka o uvozniku za Srbiju, već oni lepe malu belu deklaraciju sa podacima o svojoj firmi, kao što reče kolega Turbo. Ako uzmemo za primer 1lit Castrol Edge 5w30, razlika u maloprodajnoj ceni ova dva uvoznika je oko 400 dinara. Zašto je kod prvog navedenog uvoznika ulje skuplje ne znam, ali znam da je na nama i našem novčaniku da odaberemo, bar kada je u pitanju Castrol. ;)

Значи ли то да је ипак могуће купити  Castrol уље директно код увозника у Ђорђа Станојевића 14?

Такође сам пре месец дана у Жаркову у једној радњи за Заставине делове купио кантицу 1л за доливање Castrol Magnetic 10w/40. На унутрашњој страни налепници има поље SRB/MNE  где је за Србију написан „Castrol d.o.o. ul Đorđa Stanojevića 14 11070  Beograd“
  • Vozi: Fabia 1.9 SDI

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #46 poslato: 05. Apr, 2014. 21:20 »
PEdja, odlepi etiketu. Ona je dvoslojna, podaci o uvozniku su sa unutrasnje strane.

Da to je tamo i na kantici od 4L.
Podaci o uvozniku se nalaze na maloj nalepnici veličine ~3x1.5cm, bela, odštampana.
E to, toga nema.
  • Vozi: Yeti

Na mreži zoranius

« Odgovor #47 poslato: 05. Apr, 2014. 21:26 »
Ta firma iz Djordja Stanojevica se ne zove Castrol nego Ces Lubec. Najbolji su ovi iz limenke u bloku 45, oni imaju Castrol gde je stampana nalepnica sa deklaracijom gde je uvoznik Castrol ulica Takovska. Ta firma je adresu prmenila ima 3-4 godine a u medjuvremnu je i ime promenila. Ovo je ocit primer da deklaracija na maloj nalepnici moze da se odstampa gde hoces i sa sadrzajem koji hoces.
  • Vozi: Superb 2.0TDI Ambition +

Van mreže nikolaj

« Odgovor #48 poslato: 05. Apr, 2014. 21:28 »
Значи ли то да је ипак могуће купити  Castrol уље директно код увозника у Ђорђа Станојевића 14?

Mnogi uvoznici se bave samo veleprodajom, pa verovatno i oni.
Maloprodajni distributer njivovog uvoza Castrola, gde sam ja kupio ulje, je firma Euroauto ul. Vojvode Stepe na Voždovcu. Cena za isto ulje je dosta povoljnija od cene u AČ NBg, a opet veća od cene istog ulja onog drugog uvoznika. ???

Ovo je ocit primer da deklaracija na maloj nalepnici moze da se odstampa gde hoces i sa sadrzajem koji hoces.

Slažem se i to samo znači da mi proizvod sa takvom deklaracijom ne moramo da kupimo.
« Poslednja izmena: 05. Apr, 2014. 21:38 nikolaj »
  • Vozi: Škoda Yeti 1.2 TSI Active, 2011.

Van mreže Neba

« Odgovor #49 poslato: 05. Apr, 2014. 21:30 »
Такође сам пре месец дана у Жаркову у једној радњи за Заставине делове купио кантицу 1л за доливање Castrol Magnetic 10w/40. На унутрашњој страни налепници има поље SRB/MNE  где је за Србију написан „Castrol d.o.o. ul Đorđa Stanojevića 14 11070  Beograd“

Van mreže Turbo

« Odgovor #50 poslato: 05. Apr, 2014. 22:00 »
Ta firma iz Djordja Stanojevica se ne zove Castrol nego Ces Lubec. Najbolji su ovi iz limenke u bloku 45, oni imaju Castrol gde je stampana nalepnica sa deklaracijom gde je uvoznik Castrol ulica Takovska. Ta firma je adresu prmenila ima 3-4 godine a u medjuvremnu je i ime promenila. Ovo je ocit primer da deklaracija na maloj nalepnici moze da se odstampa gde hoces i sa sadrzajem koji hoces.

Misliš na SEC Lubes. Njih sam zvao i javila mi se devojka koja mi je objasnila da oni ne rade automotivna ulja već samo industrijska i uputila me na Euroauto, i koliko sam razumeo SEC radi samo sa pravnim licima, ali nisam 100% siguran. To je bilo pre godinu dana. Oni su pomenuta firma iz Đorđa Stanojevića.

S druge strane, drugar je slao mejl ovlašćenom uvozniku Castrola za Sloveniju(koji stoji na Castrolovom svetskom sajtu) i dobio je sledeći odgovor:

"Poštovani gospodine ------------,
Vas mail smo dobili od nasih kolega iz ABC maziva koji prodaju Castrol industrijska ulja u Srbiji.

Mi smo firma SEC Lubes iz Beograda, ovlasceni uvoznik i distributer Castrol, Aral i BP proizvoda.

Tacno je da ima i drugih firmi koje se pojavljuju kao prodavci Castrol proizvoda, ali jedini ovlaceni je SEC lubes koji posjeduje kompletan asortiman i koji garantuje kvalite i originalnost Castrol proizvoda.

Ukoliko Vam treba bilo kakva informacija slobodno se javite.

Pozdrav
Stevo Đokić,
SEC Lubes d.o.o. Beograd,
Authorised Distributor of Castrol
Đorđa Stanojevića 14,
11070 Novi Beograd
Tel/Fax +381 11 22 83 015
+381 11 22 83 018
Mob: +381 63 203 796
www.castrol.com""

Van mreže jovan.ilic.89

« Odgovor #51 poslato: 05. Apr, 2014. 22:11 »
Tacno je da ima i drugih firmi koje se pojavljuju kao prodavci Castrol proizvoda, ali jedini ovlaceni je SEC lubes koji posjeduje kompletan asortiman i koji garantuje kvalite i originalnost Castrol proizvoda.
Једини су и на глобалном сајту Castrol-а. Линк сам већ остављао, али ево опет... http://www.castrol.com/castrol/contacts.do?categoryId=9000070&contentId=7034929
Ја бих се свакако обратио прво њима и сазнао гдје могу да се купе провјерена уља, тј коме они као званични увозник и дистрибутер продају, отишао тамо и купио... Није толико тешко, један позив телефоном :)

Van mreže fobia24

« Odgovor #52 poslato: 07. Apr, 2014. 17:48 »
Mislim da nije toliko primarna crta na kopiji-original jer verujem da i premium proizvođači ulja nemaju isto ulje za naše tržište i zapadno. Tako Castrol, Motul, Mobil. Moj drugar je u mercedesu kupio po povlašćenoj ceni Mobil (made in GB), a u Kitcomercu je video to isto ulje za manje para (made in Turkey). Najbolje je onome ko putuje da kupi ulje u Nemačkoj i donese ga ovde na zamenu.

Van mreže Turbo

« Odgovor #53 poslato: 07. Apr, 2014. 21:59 »
Castrol i Mobil su jedno, a Motul i npr. Liqui Molz portpuno drugo. Poslednja dva imaju po jednu fabriku na svetu, Motul-FR, Liqui-D.

Van mreže fobia24

« Odgovor #54 poslato: 07. Apr, 2014. 23:42 »
Mada, ja verujem da i Motul u fabrici u FR pravi različita ulja u zavisnosti od tržišta, tj da je različit sadržaj aditiva u istom, što dovodi i do značajnijih razlika u ceni u raznim zemljama. Voleo bih da grešim.

Van mreže Neba

« Odgovor #55 poslato: 15. Apr, 2014. 16:37 »
Kolege jel imamo ikakav zakljucak gde naci (ili kako prepoznati) originalno Castrol ulje ?

Van mreže nikolaj

« Odgovor #56 poslato: 15. Apr, 2014. 17:17 »
Kolege jel imamo ikakav zakljucak gde naci (ili kako prepoznati) originalno Castrol ulje ?
Prodavnice EuroAuto ( Voždovac, Karaburma, Zemun, Rakovica ), imaš njihov sajt za adrese. Ulje koje oni prodaju je od uvoznika sa Novog Beograda,ul. Đorđa Stanojevića, ( koristi ga ovl. servis AČ NBg ) i malo je skuplje od "istog" ulja onog drugog uvoznika "Dvaen", ul. Svetozara Radojčića.
Da ponovim sliku koju je kolega djordjebg postavio i koja se odnosi na prvog uvoznika :

http://www.dodaj.rs/f/3b/iq/27X66dsb/img7201.jpg

Kod  drugog uvoznika, na ovoj nalepnici ne piše ništa vezano za Srbiju.
  • Vozi: Škoda Yeti 1.2 TSI Active, 2011.

Van mreže tasa

« Odgovor #57 poslato: 31. Maj, 2014. 10:23 »
E ono sto sam jednom prilikom video,i to je bilo tamo negde 2009-te, sve mi je bilo jasno sto se tice ulja, i potrosnje ulje u kolima. Prostorija, puna praznih kantica od ulja, masina koja pravi cepove, a ulje koje se sipa iz rumunije, boga pitaj koje, i to ulje ko zna koje gradacije ide u razlicite kantice razlicite gradacije, i kada sam to video, sve mi je bilo jasno. Tako da se nesto preterano ne sekiram potrosnjom ulja.

Dok sam sipao castrol trosio je kao ruska vozila 0.7l na 1000km, presao sam na mobil, i potrosnja 0.5l na 10000km. Da dobro sam napisao 1000km i 10.000km. I kod kuma bila ista situacija.
Poenta, probajte druge proizvodjace pa mozda ubodete nesto da valja... ;)
  • Vozi: fabia sedan 1.9sdi, 2002, passat b6 2.0tdi 2008 Sportline

Van mreže vlada320

« Odgovor #58 poslato: 06. Jun, 2014. 01:26 »
Slična situacija i kod mene. Počeo da troši Valvoline koje mi je bilo sumnjivo i kada sam ga kupio, jer je uvoznik umesto Valteca bio Prista Oil (!?). Pređem na Motul kupljen u Tyre plus prodavnici sa svim pečatima Mass-a, ali situacija još gora. Poslednji put kupim Mobil iz njihove turske rafinerije i auto se preporodio, za sada nisam primetio da je išta potrošio. I uopšte mi ne smeta što je to ulje proizvedeno u Mobilovoj rafineriji u Turskoj, jer se iz te fabrike ulje izvozi u EU i koliko vidim pretražujući internet, Mobil S iz matične fabrike je sve manje zastupljen na tržištu EU, potiskuje ga turski Mobil X.
Kod burazera na Opelu isti slučaj - prešao sa onog kao original GM ulja na Mobil i potrošnja značajno opala.
  • Vozi: Mercedes B180 w245 / ex Fabia mk1 1.4 16v

Van mreže nightrider

« Odgovor #59 poslato: 06. Jun, 2014. 03:19 »
Kit Komerc je imao povoljnu cenu za Castrol Edge, uzimao sam vise puta,
sta mislite o originalnosti njihovih ulja?