Autor Tema: Motorno ulje: kopije i originali... diskusija  (Pročitano 35189 puta)

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže momcilo82

Odg: Motorno ulje: kopije i originali... diskusija
« Odgovor #75 poslato: 29. Jun, 2014. 14:36 »
Samo da ispravim link http http://www.motoroel-direkt.de/
Hvala, sad vidim da sam omašio tipku pri kucanju.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.2 HTP Kombi

Van mreže pexxx

« Odgovor #76 poslato: 29. Jun, 2014. 23:45 »
Ja sam pre dva dana u EURO AUTU u Prvomajskoj u Zemunu kupio Castrol Edge 5 40 u kantici od 5 litara po nekoj akcijskoj ceni od 1012 dinara po litru.Kantica 5 litara 1060 dinara.Takođe po podatku uvoznika da se tamo može kupiti ulje koje sigurno potiče od njih kao uvoznika.Sipao u Oktaviu i zamenio sve filtere.Sad ostaje samo da se nadam da je to prava stvar.  :bravo:
  • Vozi: škoda octavia 1.9TDI 2008

Na mreži bigor

« Odgovor #77 poslato: 22. Avg, 2014. 16:01 »
Ja sam pre dva dana u EURO AUTU u Prvomajskoj u Zemunu kupio Castrol Edge 5 40 u kantici od 5 litara po nekoj akcijskoj ceni od 1012 dinara po litru
Danas sam nisao kod njih i kupio ulje i filter, kroz pricu mi prodavac rece da ce Castrol ulja uskoro podici cijene. Tako da je sada zgoda da se kupi ako vec uskoro planirate servis
  • Vozi: skoda oktavia 2.0 AZJ

Van mreže djordje48

« Odgovor #78 poslato: 22. Avg, 2014. 16:58 »
ja sam u euroautu u cacku kupio castrol 5-40 4l za 930 din. isto ovlasceni uvoznik kaze da se originali castrola nalaze u euroautu, ima i hologram na kantici...e, sad i total je npr dobro ulje, jedna od najjacih naftnih kompanija u svetu, i shell npr....ma samo je bitno da se na vreme menja i redovno proverava nivo...uz duzno postovanje, ne vozimo mi ferari i sl, da bi performanse zavisile od ulja :-[

Van mreže vlada320

« Odgovor #79 poslato: 30. Jan, 2015. 23:47 »
Jedna zanimljivost:
Reklamiranje Castrola od strane Škode i Autočačka dobija mnogo šire razmere. Danas mi upao u oči ram za tablicu na jednoj (novoj) Octaviji. Na ramu su uobičajno odštampani kontakt podaci Autočačka, a između njih je reljefno odštampan logo Castrola. Znači, sponzor i dalje finansira reklamu.
Kako god, ja i dalje mislim da je Mobil1 bolji i sigurniji izbor od Castrola.
  • Vozi: Mercedes B180 w245 / ex Fabia mk1 1.4 16v

Van mreže Turbo

« Odgovor #80 poslato: 01. Feb, 2015. 00:49 »
Imao sam i ja to na AČ ramovima iz 2010. godine.

Ljudi, Castrol je samo brend, to nije pravi proizvođač, oni određuju ko će da im puni ulje na tenderu, ko da najjeftiniju ponudu taj dobija (naravno i neki standardi se ispune) i samo se lepi Castrol nalepnica, ali to ulje nije ni po čemu posebno da bi koštalo toliko koliko košta.

Na mreži zare

« Odgovor #81 poslato: 15. Avg, 2015. 00:03 »
Kakva reklama i antireklama. Ovih dana sam trazio Total kociono ulje (dugacka prica, nema veze sa ovom). Vec ranije sam zvanicnom uvozniku koji se nalazi na Totalovom sajtu slao mail da mi kazu ko u Kragujevcu od njih uzima ulje da bih bio siguran da je original. U celom gradu 2 (dve) firme na 3 (tri) prodajna mesta prodaju Total od jedinog ovlascenog uvoznika u Srbiji. U bar jos 5 radnji sam gledao ulje, ni jedna flasa nema nikakvu deklaraciju, nikakav papir odakle je dosla, nista na srpskom, za razliku od onih na ta 3 mesta.
I onda mi neko prica o teoriji zavere i kako mi samo mislimo da nam podvaljuju i uvaljuju fals ulje. Pa za taj "Castrol" se vec par godina i ne zna ko je uvoznik. Ako bas hocete Castrol onda samo u ovlascenom servisu. Sa takvim Castrolom nikada nisam imao problema.

Na mreži zare

« Odgovor #82 poslato: 15. Avg, 2015. 10:22 »
Pa ako mi je ovaj post gore iz druge teme zavrsio ovde moglo je bar da se napise da je premesten. Ovako ce neko da pomisli da posle pola godine pricam sam sa sobom  =)).

Na mreži hakkler

« Odgovor #83 poslato: 19. Avg, 2015. 22:55 »
odlično zapažanje  :bravo:  =))

Btw Shell 5W 40 OPET ima novu etiketu...čak mislim da je i kod Castrola isti slučaj.

Kad se spustim do garaže ..i možda se sjetim..poslikam  :B=)

Mislio sam nakon 100kkm preći na castrolov magnatec 5w 40..ali sam dobio nemoralnu ponudu za 4l Shella kojoj nisam odolio.  :RR)
Makar je bila velika skeptičnost..baš radi etikete.

Na mreži hakkler

« Odgovor #84 poslato: 20. Avg, 2015. 12:27 »

Bliže je novo pakiranje shella..lijevo dalje je staro pakiranje

Van mreže vlada320

« Odgovor #85 poslato: 22. Avg, 2015. 13:04 »
U Srbiji Shell ulja imaju (novog) generalnog distributera  www.orbico.rs  , reklamne kampanje su intenzivne poslednjh nekoliko meseci, a na reklamama je ulje prikazano u novom pakovanju, kao na hakklerovoj slici desno. Dakle - bez brige, treba da je original.
Inace, prethodnih godina je Shell ulje bilo tek simbolicno dostupno u Srbiji, pa je mali broj ljudi i mogao da primeti promenu ambalaze.
  • Vozi: Mercedes B180 w245 / ex Fabia mk1 1.4 16v

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #86 poslato: 25. Avg, 2015. 14:56 »
Odlično, taman da pređem na Shell. Valjda je original  :B=) . Evo upravo sad je prošao pored mene taksista sa malom svetlećom reklamom (LCD ekran?) na krovu svog auta, i vidim reklamu za Shell... ;D   (a to je i razlog što pišem ovo)
  • Vozi: Yeti

Van mreže mirkuk38

« Odgovor #87 poslato: 25. Avg, 2015. 15:12 »
Video sam na Petrol pumpi, prodaju 504/507 ulje, njihov brend (puni im Texaco) po jako prihvaljtivoj ceni.. mislim da je 800din ili nešto manje od toga. Tu ne bi trebalo biti sumnje da li je divča ili ne.

Van mreže Ljubisa1987

« Odgovor #88 poslato: 07. Sep, 2015. 13:52 »
Sto se mene tice, ja u srbiji jedino na pumpama i kupujem ulje. Pre nekoliko godina sam jedan auto upropastio zbog fals ulja, tako da se ne igram vise sa tim. Na brendiranim pumpama je velika verovatnoca da se radi o originalu ;)
  • Vozi: Skoda Fabia 1,4 tdi 75ks ,2004

Van mreže Turbo

« Odgovor #89 poslato: 08. Sep, 2015. 08:57 »
Dobio sam preporuku za Profaco, ELF i Total. Verovatno cu za Fabiju sada uzeti Total Quartz 9000.