Autor Tema: Alternativa za KAROQ  (Pročitano 17275 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Peja

Odg: Alternativa za KAROQ
« Odgovor #60 poslato: 14. Mar, 2018. 11:14 »
Pogledaj i uporedi moose test.
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Van mreže SammaelZapočeo temu

« Odgovor #61 poslato: 14. Mar, 2018. 11:16 »
km77 nema za AWD verziju Sportage-a, da li postoje još neki pouzdani?
  • Vozi: Škoda Karoq 1.5 TSI 2018 Style Lava Blue

Van mreže Maksimus

« Odgovor #62 poslato: 14. Mar, 2018. 12:08 »
Ja sa mojim kosookim imam samo dobra iskustva,tako da od mene imas preporuku. Ako je pritom jos i mnogo bolje opremljen,onda se ja licno ne bi mnogo ni mislio. Poceli su oni da rade odlicna kola,iskreno receno ja bih mnogo radije kupio kiju/hyundai nego npr renault (i to iz iskustva,ne zbog predisozicija).
Ovo sto je nidza rekao stoji(ako je mislio onako kako sam ga ja shvatio),oni su uglavnom manje upravljivi od Nemaca(ne Evropljana,Nemaca  :B=) ) medjutim oni kola najvise dizajniraju za Americko trziste(bar je moj auto takav),stoga su prilicno komforna i imaju neke zanimljivo prakticne stvari(npr ja nisam znao koliko drzac za case moze da bude dobar  =)) ,ceo auto je nekako ucinjen komfornim za boravak).
AKo ima AWD(a karoq ne) onda mislim i da je mnogo funkcionalniji auto,plus sva ta oprema,iskreno bih ga ozbiljnije razmotrio(vazi isto kao sto sam pisao i za tucson,s tim sto je sportage dopadljiviji i ima bolji enterijer). E da,garancija od 7 godina nije za baciti.

Van mreže fobia24

« Odgovor #63 poslato: 14. Mar, 2018. 12:58 »
Jel si u kontaktu sa dilerom koji je odložio nedelju isporuke? Kakve informacije imaju uopšte? Ja bih im skakao na glavi, moraju nešto reći ili ponuditi. Dogovoriti se o nekom roku, šta se čeka i do kada ili šta nude kao rešenje. Zvao bih dilera i ako ne nude rešenje, kontaktirao bih fabriku direktno sa pritužbom na dilera i insistiranjem da oni kažu šta se nudi kao rešenje. Ne verujem da bi dobio odgovor da ideš na azijsku konkurenciju. A za atecu probaj, nemoj pretpostavke uzimati. Ništa te ne košta da skokneš do dilera. Ko zna šta je pozadina svega i da li je cela situacija možda osveta budala u upravi VW na dobre rezultate škode. Cela uprava vagena je za zatvor, a ne za fotelje.
Sa druge strane, škoda je po meni bolji izbor od kie svakako, u poređenju oba auta i kompletnog utiska. Garancija od 7g je po meni navlakuša jer se to oseti na održavanju auta u ovlašćenom na koje si primoran, ti servisi žive od toga.
Za krckanje, šta znam. Najneverovatnije je da meni oktavija manje krcka nego mazda 6 na duplo manjoj km. Sve zavisi od auta do auta.

Van mreže vojkan85

« Odgovor #64 poslato: 14. Mar, 2018. 13:42 »
Mislim da nažalost time ne bi dobio ništa jer mu je fabrika čini mi se rekla toliko glupav odgovor da su zauzeti sajmom kako mi se čini, da je to u najmanju ruku bezobrazno. Diler kao diler će uvek da se vadi da je fabrika pogrešila. Jedino da im traži prepiske mail-ova da vidi kao dokaz ali to nema šanse da mu daju sigurno. Na putu od dilera do fabrike i nazad bi kroz mail-ove možda i imao neki uvid.
  • Vozi: Škoda Kodiaq L&K 2.0TDI 4x4

Van mreže Peja

« Odgovor #65 poslato: 14. Mar, 2018. 14:14 »
Da, to sa sajmom je najmršavie smišljen razlog ikada. Skoda nije One-man-band pa da nema ko u fabrici da se brine bilo o cemu jer jer sajam u toku.

Ne verujem da ih VW zeza, jer imaju profit od Skode.

Van mreže vojkan85

« Odgovor #66 poslato: 14. Mar, 2018. 14:18 »
Imaju profita ali i diktiraju im tempo nažalost.
  • Vozi: Škoda Kodiaq L&K 2.0TDI 4x4

Van mreže SammaelZapočeo temu

« Odgovor #67 poslato: 14. Mar, 2018. 14:32 »
Zvao sam u ponedeljak dilera, obećali su mi odgovor do ponedeljka uveče ili utorka ujutro najkasnije. Naravno, ništa nije stiglo. Juče sam zvao i niko se nije javljao, jutros sam slao mail da tražim da se vidimo u subotu da presečemo šta dalje i nisam dobio odgovor.

Nervira me što nisam dobio onaj SLI broj (ili kako se već zove) koji služi za praćenje auta, ovako čak i da pozovem Škodu u Češkoj direktno (a mogu da zamolim nekog od kolega iz Brna) sumnjam da oni to vode pod mojim imenom i prezimenom.
  • Vozi: Škoda Karoq 1.5 TSI 2018 Style Lava Blue

Van mreže rocktheroad

« Odgovor #68 poslato: 14. Mar, 2018. 16:16 »
Ljudi haos je u celoj grupaciji sa benzincima. Svi TSI motori se cekaju i svi su nervozni oko uskladjivanja sa WLTP testom za potrosnju i emisije. Oni pojma nemaju do maja sta ce a sta nece zadovoljiti Euro 6d temp. Pogledajte malo po stranim forumima, slicne stvari se dogadaju i tamo. Ako je Karoq jedina opcija, najsigurnije bi bilo prebaciti se na dizel varijantu ako bi Skoda dala znacajniji popust. Mislim da ce se vrlo brzo naci u problemu da imaju visak TDI motora. Do sredine maja sumnjam da ce se bilo sta dogoditi da ce bitnije promeniti situaciju dok ne krenu WLTP testovi i dok se ne vidi gde je trenutno postojeca motorizacija a gde su novi benzinci sa GPF.

Mislim da sam jedino video za Opel da su izbacili rezultate potrosnje, dok svi kriju emisije: http://www.opel.rs/tools/wltp-rezimvoznje-potrosnjagoriva.html

Nervira me što nisam dobio onaj SLI broj (ili kako se već zove) koji služi za praćenje auta, ovako čak i da pozovem Škodu u Češkoj direktno (a mogu da zamolim nekog od kolega iz Brna) sumnjam da oni to vode pod mojim imenom i prezimenom.

Nema online nacina da se prati nedelja proizvodnje, to je samo za nekolicinu UK distributera koji su se udruzili i napravili tu mogucnost i za trziste Australije. Jedini nacin je da sa dilerom periodicno proveris. Ali u prvom periodu je mnogo bitniji status narudzbine, pre nego nedelja proizvodnje. Mislim da ti treba commision id ili tako nesto, sto bi bio neki jedinstveni identifikacioni broj narudzbine.

Ako nemas poverenja u dilera, ili ako mislis da nisu ispostovali dogovor kontaktiraj Skodu Srbija kao sledecu instancu u eskalaciji problema. Ja nisam znao pa sam isto direktno fabriku kontaktirao, oni jesu otvorili ticket ali su me uputili prvo na Skodu Srbija ako vec sa dilerom nisam nasao resenje.

Mislim da se polako stvari menjaju, ne moras biti flotni kupac ili uzimati po 10 vozila da bi se neko posvetio tebi. Mozda nismo na nivou zapada, gde je i promet i marza veca, pa samim tim i briga za kupce i potrosace ima veci budzet, ali je bitno da pokazu kooperativnost.
  • Vozi: Skoda Kodiaq 2.0 TDI 2018 Style 190PS 4x4 DSG

Na mreži Markkoni

« Odgovor #69 poslato: 14. Mar, 2018. 18:29 »
Ja bih kupio taj Sportage GT, ne bih trepnuo. :)

Van mreže Maksimus

« Odgovor #70 poslato: 14. Mar, 2018. 18:35 »
Ja bih kupio taj Sportage GT, ne bih trepnuo. :)
+10
Iskreno mi se svidja vise od karoqa.

Van mreže -nebojsa-

« Odgovor #71 poslato: 14. Mar, 2018. 19:57 »
Mali off, procitao sam "ja bih kupio taj Stinger GT, ne bih trepnuo "  =)) =)) =))
Sto je babi milo... :B=)

O temi:
Nezgodna situacija. Izgleda da trenutno niko iz VW koncerna nema tacne informacije u vezi normalizacije proizvodnje automobila sa TSI motorima.
Mene kod tog Sportage GT (sad sam pogodio) odbija to sto je to 99% test vozilo koje su zlostavljali novinari, i sto je mozda i 2016.
http://www.magazinauto.com/test-kia-sportage-gt-line-1-6-t-gdi/
Da li je to taj auto?

Imam poznanika ciji sin vozi Tuscon sa istom kombinacijom motora i menjaca, ali ga ima od skoro pa ne znam kako je zadovoljan.
  • Vozi: Škoda Octavia 3 Combi 1,2 TSI 6B 2013. Toyota Corolla Sol 1,5 2024.

Van mreže Peja

« Odgovor #72 poslato: 14. Mar, 2018. 21:05 »
Dosta problema su imali sa "automatskim" menjacem, Kia/Hyundai, valjda su to ispravili do sada

Van mreže Maksimus

« Odgovor #73 poslato: 14. Mar, 2018. 21:35 »
Nisam cuo za te probleme,mada ranije su ugradjivali aisin menjace. Mada 7 godina garancija i nije da te interesuje.

Van mreže jovan.ilic.89

« Odgovor #74 poslato: 14. Mar, 2018. 21:47 »
Danas sam dobio vrlo pristojnu ponudu za Sportage 1.6 T-Gdi GT Line godinu dana star, demo auto, oko 10k kilometara. Po opremi je neuporediv sa Karoqom (koža, AWD, automatik), jedino što je Kia...
Mene kod tog Sportage GT (sad sam pogodio) odbija to sto je to 99% test vozilo koje su zlostavljali novinari, i sto je mozda i 2016.
http://www.magazinauto.com/test-kia-sportage-gt-line-1-6-t-gdi/
Da li je to taj auto?

Тј. да ли је то овај аутомобил? :)