0 članova i 6 gostiju pregledaju ovu temu.
Kao uvod:Plin vozim od 1999. prvo na kecu pa posle na Lanceru. Onda izlet medju dizele, pa onda ovaj Roomster. Kupljen sa 100k na satu, Zavolli plin ugradjen na nekih 20k. Motor je ok, nista krupnije nije intervenisano, ulje trosi zanemarljivo. Menjan je 2x ulozak pumpe benzina, iako benzina uvek ima 15-tak litara u rezervoaru. Sada je na 170k. Od kada je kod mene, potrosnja je oko 7.7, 7.8, problema sa gasom do skoro nisam imao. Filtere sam menjam, radjen je servis isparivaca na oko 120k, zato sto je majstor preporucio. Kada sam bio na godisnjem krene da stuca na AP, prvo sam pomislio da su mi makedonci prodali los plin. Ali po povratku izmenjani filteri, gas uveliko potrosen, ali stuca i dalje. Posetim servis kaze da je otisla dizna, uz opasku da su dosta i izdrzale, a Zavoli je specifican... Morao bih da menjam sve 4 dizne i racunar, a i isparivac je blizu novog remonta. Boca mora da se menja sledece godine, tako da je svemu nekako istekao rok u isto vreme.I evo upravo sam doneo odluku da radim komplet sve novo, s tim da sada uradim prednji deo, a zadnji deo na prolece pred reatest. Renomirani servis, garancija i sve sto ide. Kada na prolece uradim i reatest bicu miran i ja i sledeci vlasnik. A ceo zahvat ce mi se do proleca vec isplatiti.
@hirurg sto bi rekao petao Sofronije "gresis sinko, grdno gresis". Na ovom motoru pumpa radi non-stop, ne postoji povratno crevo sa motora nego je sve na filteru goriva, i regulator pritiska i povratno crevo. Radi tako sto kad nagura 4bara ka motoru regulator se zatvara i pumpa nastavlja da kruzi gorivo na relaciji rezeorvar, filter i nazad.@gari021 daleko bilo da tvrdim da treba raditi onako kako sam ja, pre sam ponudio jedno od resenja da pumpa potraje. Slazem se da pumpa najavi crkavanje ali isto tako, teoretski, moguce je da bas u toku voznje "crkne", ugasi se motor i opet je neiskusan i nesnalazljiv vozac u nezgodnoj situaciji..Imam primer mog kuma kojem je na putu za Nemacku crkla benzinska pumpa a covek nije znao za foru da je i sa modernim gasnim sistemima moguce startovati motor samo na gas. Platio slepanje i popravku, a da ne govorim o stresu i nerviranju.