0 članova i 16 gostiju pregledaju ovu temu.
Dakle, da dodam na temu i ja neku rec...Fabricki motor vuce sasvim pristojno, ne bas kao za trke ali za to nije ni namenjen.Preticanje moze po ravnom bez problema, samo stisnes gas, ako je uzbrdica treba se pripremiti pametno...Dok sam vozio fabrickih 86 konja bio sam sasvim zadovoljan na autoputu, uglavnom sam vozio 130-140 sa izletima do 160km/h a ponekad i celih 180km/h sto je njegova deklarisana maksimalna brzina.Najlepsi je zvuk do 140 km/h, nakon toga pocinje da se cuje buka...Nakon cipovanja auto je mnogo agilniji, motor elasticniji, potrosnja ista... Ubrzanje: daleko bolje!Na autoputu, brzinama oko 130-140km/h trosi izmedju 6 i 6,5 litara, na Ibarskoj magistrali moze da spusti do 4,2 litre, odlazak Beograd - Zlatibor i nazad, dakle gradska voznja + Ibarska magidsrala ide ravno 5 litara...U gradskoj voznji u Beogradu, ja sam uglavnom trosio 8,5 litara, zadnjih 3 meseca vozim malo laganije (nakon par incidenata sa ludacima) i potrosnja je ispod 8 litara...Uvek moze da se javi svako ko zeli da testira moj motor
Pozdrav ljubiteljima skodinih vozila.Ja vozim Octaviu 1,2 TSI 86ks od pre 5 meseci,kupljena nova.
Aleksandre i zvanično da ti se zahvalim na preljubaznoj ponudi
Sve je to super, samo ne zaboravi da si vozio čipom narihtan motor.
Pamti pa vrati sa otvaranjem sopstvene garaže ovde kada ti stigne auto
Pa to mi se i dopalo, znam sta mogu dobiti ako ne budem zadovoljan fabrickim
Jutros sam iskoristio ponudu Aleksandra Zlatića da provozam njegovu "bombonicu" pa evo mojih utisaka.Motor me je pozitivno iznenadio, iz 1200ccm nisam očekivao ni približno one performanse. Kada bi se poredio sa turbodizelom 1.2 ili 1.4 mislim da je ovaj benzinac daleko bolji. Nivo buke je zaista nizak, da kažem da u razgovoru nisam ni primetio kada se aktivirao start/stop na semaforu i ugasio auto sve dok nisam dodirnu kvačilo da krenem za izolaciju sve pohvale, na 150 ima šuma ali manje nego na mom 1.9 dizelu u šestoj pri istoj brzini. Što se tiče neke normalne vožnje motor se do 3000 obrtaja gotovo ne čuje, a iznenadilo me je i kako se veoma nisko menjaju brzine, petom vozi bez problema na 1400-1500 obrataja.Aleksandre i zvanično da ti se zahvalim na preljubaznoj ponudi Sutra ću potvrditi Alprosu da prihvatam ponudu pa kreće čekanje da stigne