Autor Tema: Zujanje iz volana  (Pročitano 6663 puta)

0 članova i 5 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Edo TDIZapočeo temu

Zujanje iz volana
« poslato: 15. Apr, 2018. 19:09 »
Zdravo....Vozim Skoda Octavia 1.9 tdi 2002 godiste....U poslednje vreme u toku voznje dok okrecem volan cujem zujanje koje dolazi (po mom misljenju) iz volana.Ovo zujanje cujem nakon od prilike pola sata voznje.Ugasim masinu...stanem malo i ponovo krenem...neko vreme se ne cuje to zujanje ali kasnije opet.Ovo se ne desava uvek.
Jedan mehanicar mi je reko da je kais alternatora(ali ja zujanje cujem iznutra).....Jedan kaze da postoji neka plastika ispod volana i da ona kaci nekad.Znate li vi o cemu se konkretno radi?
  • Vozi: Skoda Octavia 1.9 tdi laurin and klement

Van mreže vojkan85

Odg: Zujanje iz volana
« Odgovor #1 poslato: 15. Apr, 2018. 19:10 »
Kada ga motaš jel čuješ možda zvuk kako da neki kabl kači o plastiku? To se meni dešavalo na Renou.
  • Vozi: Škoda Superb 3 Combi L&K 2.0TDI

« Odgovor #2 poslato: 15. Apr, 2018. 19:15 »
Moze se reci da je tako nesto ....to neko grebanje ali kada sporije okresem volan

Van mreže vojkan85

« Odgovor #3 poslato: 15. Apr, 2018. 19:34 »
Onda su ti kablovi "problem". Mislim da ti se ne isplati da razvaljuješ sve da bi ih vratio jer će se sigurno vratiti posle nekog vremena.

« Odgovor #4 poslato: 15. Apr, 2018. 19:41 »
Hvala.....Intresuje me isto moze li to zujanje prouzrokovati jos neki dodatni kvar ili da se volan blokira ili nesto slicno

Van mreže vojkan85

« Odgovor #5 poslato: 15. Apr, 2018. 19:45 »
Ne bi smelo. Meni se baš dobrano čulo to ali kaže mi majstor tada da ne može ništa da se preseče niti uvije u samom volanu. Ja sam hteo da otvorim to, tj. da on to uradi ali mi je rekao da nema potrebe za tim. U principu, moraš da skidaš volan pa airbag, pa da odvajaš kablove. Onu su uglavnom flat tako da više iritira, ali ako želiš zbog sebe i svog mirnog sna da odeš i središ to, onda to i uradi.

« Odgovor #6 poslato: 15. Apr, 2018. 19:49 »
Ma ne bi da to diram ako je to toliko komplikovano i sto je najbitnije ako se nece nista drugo desiti.Hvala na savetu....pozdrav

Van mreže vojkan85

« Odgovor #7 poslato: 15. Apr, 2018. 19:54 »
Živ bio ;)

Na mreži petarp031

« Odgovor #8 poslato: 16. Apr, 2018. 13:08 »
Ja pre mislim da ti nedostaje malo ulja u servu. Otvori kanistercic sa leve strane nekim velikim safcigerom, najvecim mogucim i vidi nivo na sipcici. Na tom autu se cuje specifican zvuk kada ulje nije na maksimumu u servu volana.

Poslato sa ANE-LX1 uz pomoć Tapatoka

Van mreže vojkan85

« Odgovor #9 poslato: 16. Apr, 2018. 13:10 »
A onda može da mu bude i servo pumpa možda ali morao bi tada da upali lampice za volan.

Na mreži petarp031

« Odgovor #10 poslato: 16. Apr, 2018. 13:15 »
Do sada uvezene 3 kom O1 iz Svice, sve tri nisu imale ulje na maksimalnom nivou i zujele su strasno. Mislim da nikad nisu kontrolisali nivo. Nakon dosipanja 20-30 g zujanje prestalo, voze se vec duze vreme bez problema. Videce se po nivou na meracu.

Van mreže vojkan85

« Odgovor #11 poslato: 16. Apr, 2018. 13:21 »
Čudi me da Švajcarci o tome ne vode računa jer su njihovi tehnički pregledi jako strogi. Tamo oštećenja na karoseriji i ogrebotine mogu da budu veliki problem a kamo li potencijalno problem sa servom. Javi kolega svakako šta je bilo u pitanju.

Na mreži petarp031

« Odgovor #12 poslato: 16. Apr, 2018. 13:23 »
Jos jedna stvar, ako nedostaje ulja, raspitaj se koje ulje ide, ja sam uzimao neko swag u zelenoj kantici, to je kao po katalogu, ne moze svako ATF, dextron. Tako barem kazu.

Na mreži petarp031

« Odgovor #13 poslato: 16. Apr, 2018. 13:26 »
A za kola iz Ch, ono sto valja je skuplje nego kod nas, ovo sto mi uzimamo je sve za bacanje, veruj mi, barem nisam naleteo na vredan primerak za male pare. Veoma su skupi servisi, gore sve prckaju po privatnim garazama gde su Arapi, Srbi, Bosanci, Albanci... Ali da ne off-ujemo temu :-)

Van mreže slobodanalex

« Odgovor #14 poslato: 16. Apr, 2018. 14:49 »
to je kao po katalogu, ne moze svako ATF, dextron

Po katalogu ide CHF, zeleno ulje. VW G004 000
  • Vozi: ŠKODA SUPERB COMBI 2.0 TDI STYLE 2017 Lava Blue