0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Sličan problem mi se dogodio danas. Nije Octavia nego Superb ali sa istim motorom, 1.6 TDI CR DPD Greenline, 77 kw, 2012. godina, 115.000 km, kod mene više od 3 godine bez ikakvih problema. Umjerenom brzinom sam se vozio autocestom, ukupno oko 600 km sa pauzom na pola puta. U zadnjoj dionici sam oko 150 km vozio skoro punim gasom (povremeno i do poda), brzinom 170 - 200 km/h. Vanjska temperatura oko 30°C, temperatura ulja u motoru 113°C, rashladna tekućina na normalnih 90°C, ne svijetli ni jedna lampica...i odjednom mi se učinilo da motor polagano ostaje bez snage. Ne naglo, nego onako lagano, jednoliko. Prvo sam pomislio da je zbog blage uzbrdice ali onda sam shvatio da se nešto događa. Primao je gas ali po malo, bez trzaja ili trokiranja, jednostavno ne vuče kako treba. To se događalo na oko 3.000 o/min (2.800 - 3.100). Vozio sam se tako 50-ak kilometara i kako se ništa nije događalo, sišao sam s autoceste ako bi slučajno bilo šlepanja. Stao sam sa strane da vidim kako prima gas na leru i start/stop je automatski ugasio motor. Odmah je bez problema upalio (na zub), zvuk na leru normalan, tih, normalno prima gas. Dovezao sam se kući lokalnom cesto, nekih 15-ak km, normalno je zvučao, vukao i primao gas u svim brzinama. Dakle, nemam pojma što se događa ali morat ću na dijagnostiku.