Autor Tema: Regeneracija DPF filtera  (Pročitano 100233 puta)

0 članova i 21 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže observer

Odg: Regeneracija DPF filtera
« Odgovor #90 poslato: 02. Nov, 2020. 11:05 »
To sam se uvek i ja pitao, a jedini smislen odgovor je da se znanje ljubomorno cuva - jer zamislite sta bi se desilo sa biznisom servisa kada bi svako mogao da se bavi dijagnostikom - a realno i moze svako sa par grama mozga u glavi. Ne moze svako da skine glavcinu tocka ili lamelu kvacila (ja npr to nikad ne bih mogao, jer treba imati i snage i vestine u rukama a da se pri tome ne povredis, tj. da ne bude prolivanja krvi ili nagnjecenih prstiju) ali ocitati podatke sa displeja mislim da stvarno ne bi bio problem :)
Retka su mesta na netu na kojima strucnjaci imaju volje i vremena da podele svoje znanje sa sirokim narodnim masama.
  • Vozi: VW Golf 7 1.2 TSI Trendline 2017

Van mreže Luk88

« Odgovor #91 poslato: 02. Feb, 2021. 14:38 »
Upravo je prošla prva aktivna regeneracija na mojoj octaviji, otkad je kod mene, posle nekih 300 km po gradu. Čuje se ventilator iz kabine a i lako se primeti da radi na 1000 obrtaja na leru, jedino što nije baš bio trenutak za čekanje, al uspelo je. Ne ide baš prvu da prekidam, ko zna kako se prethodni vlasnik ophodio prema tome.
  • Vozi: Škoda Octavia 1.6tdi 2015 Elegance

Van mreže tivan

« Odgovor #92 poslato: 10. Mar, 2021. 11:33 »
Pozdrav svima. Imam kratko pitanje vezano za regeneraciju, zapravi vise trazim iskustva...

Naime radi se o O3 kraj 2015.g. Na satu malo manje od 80k, 1.6 tdi. Auto je kod mene skoro 2 godine (kupljen od prvog vlasnika privatno u HR). Redovno vidio samo ovlasteni servis (za sada) tek lani izasao iz jamstva. Od kupovine je regeneraciju radio na svakih 250 km. Prosle godine u 9. mjesecu na redovnom servisu su napravili upgrade software po preporuci skode, bas vezano nesto za emisije. Nisam primjetio odma, ali zadnjih dva mjeseca (od kada je zima) primjecujem da mi radi regeneraciju svakih cca 136 km. Pa skoro da kazem tocno u km. Takodjer, nema da ceka da se ugrije auto. Ako je hladan, a doslo je do tih km, udri. Cujem po zvuku motora kod davanja gasa, vidim po broju okretaja itd.
Sad, meni to nije bas normalno. Brine me da ce mi zapusit DPF do 100k km, da trpa goriva u ulje motora visestruko vise nego bi trebalo.

Jel netko imao takvo iskustvo?

Dijagnostika mi ne pokazuje greske. DPF lampica se ne pali (zapravo se nikad nije upalila) ali brine me to pa bi volio odreagirat na vrijeme.
  • Vozi: Octavia 3, 1.6 TDI

Van mreže vojkan85

« Odgovor #93 poslato: 10. Mar, 2021. 11:40 »
Proveri koliko je zapusen DPF. Ako radi kada upalis auto znaci da si ga prekinuo pa nastavlja. Auto put, i produvaj to lepo. Ja imam 2014. 77kW, na nekih 500km mi pali, nista od lampica ne svetli.
  • Vozi: Škoda Superb 3 Combi L&K 2.0TDI, Škoda Kodiaq L&K 2.0TDI 4x4

Van mreže observer

« Odgovor #94 poslato: 10. Mar, 2021. 12:03 »
Kod mene je isto radio na 500 km (skoro isto tačno u km) ali meni je i to bilo prečesto, pa sam na kraju i prodao auto (značajno je doprinelo porastu "faktora nezadovoljstva").
Proveriti napunjenost DPF mada sam po sebi taj pokazatelj ne govori puno (ne daje prognozu stanja).
  • Vozi: VW Golf 7 1.2 TSI Trendline 2017

Van mreže vojkan85

« Odgovor #95 poslato: 10. Mar, 2021. 12:07 »
Najbolje da se iscitaju paramteri pa na neki put da sve to izleti napolje pri 140 pa da se vidi. 20-30 kilometara na auto putu.
  • Vozi: Škoda Superb 3 Combi L&K 2.0TDI, Škoda Kodiaq L&K 2.0TDI 4x4

Na mreži Mareska

« Odgovor #96 poslato: 10. Mar, 2021. 12:08 »
Meni radi na 100/120km čisto gradske vožnje na dijagnostici 9% popunjenost, kaže majstor samo vozi sve je ok.
  • Vozi: Superb

Na mreži Markkoni

« Odgovor #97 poslato: 10. Mar, 2021. 20:53 »
Meni na službenom Rapidu 1.6 TDI 115 KS radi na oko 500 km isto.

Na mreži hakkler

« Odgovor #98 poslato: 10. Mar, 2021. 22:37 »
Vide li vaši službeni gradske vožnje kreni/stani pali/gasi ?

Na mreži Markkoni

« Odgovor #99 poslato: 11. Mar, 2021. 06:04 »
Moj slabo. :)

Van mreže fobia24

« Odgovor #100 poslato: 11. Mar, 2021. 06:27 »
Pozdrav svima. Imam kratko pitanje vezano za regeneraciju, zapravi vise trazim iskustva...

Naime radi se o O3 kraj 2015.g. Na satu malo manje od 80k, 1.6 tdi. Auto je kod mene skoro 2 godine (kupljen od prvog vlasnika privatno u HR). Redovno vidio samo ovlasteni servis (za sada) tek lani izasao iz jamstva. Od kupovine je regeneraciju radio na svakih 250 km. Prosle godine u 9. mjesecu na redovnom servisu su napravili upgrade software po preporuci skode, bas vezano nesto za emisije. Nisam primjetio odma, ali zadnjih dva mjeseca (od kada je zima) primjecujem da mi radi regeneraciju svakih cca 136 km. Pa skoro da kazem tocno u km. Takodjer, nema da ceka da se ugrije auto. Ako je hladan, a doslo je do tih km, udri. Cujem po zvuku motora kod davanja gasa, vidim po broju okretaja itd.
Sad, meni to nije bas normalno. Brine me da ce mi zapusit DPF do 100k km, da trpa goriva u ulje motora visestruko vise nego bi trebalo.

Jel netko imao takvo iskustvo?

Dijagnostika mi ne pokazuje greske. DPF lampica se ne pali (zapravo se nikad nije upalila) ali brine me to pa bi volio odreagirat na vrijeme.
Ovako cesto je bas zbog tog update-a. Bilo je govora o tome da se im ne daje da ceprkaju sa softverom.

Van mreže tivan

« Odgovor #101 poslato: 11. Mar, 2021. 10:21 »
Moguce, ali ja taj govor nisam vidio. A i morao sam to odraditi jer je auto bio pod jamstvom i imao sam neke probleme koji su trebali rijesiti u jamstvu.

Moze li se taj dio software upgrade revertat na stari? Pretpostavljam ako moze, onda opet sluzbeni servis?
  • Vozi: Octavia 3, 1.6 TDI

Van mreže fobia24

« Odgovor #102 poslato: 11. Mar, 2021. 20:50 »
Ako nije ovde onda sam citao na hrvatskom forumu.

Van mreže kova07

« Odgovor #103 poslato: 12. Mar, 2021. 17:11 »
Jel koristi tko one aditive za dpf?
Ja sam kupio danas od Liqui Moly-a DPF Regeneracion Schutz i usuo u pun tank pa reko da vidim jel to valja
Pošto se pretežito vozim po gradu, svaki dan 10 km u jednom smjeru do posla i natrag toliko + po gradu malo, nije pretezito gradska voznja start stop nego ima i obicne voznje u 4. na 2000 obrtaja, ako vidim da ne mogu to postici onda ga cepam u 3.

Negdje sam citao da mu treba krace vrijeme da postigne temperaturu za regenraciju i da regeneracija traje krace, pa me zanima bas jel to istina.
Inace nikak da procjenim na koliko radi regenraciju jucer mi se desilo da kad sam dosao na posao i ugasio auto ventilator je radio. Svaki put zaboravim pogledat u obrtaje..
  • Vozi: Škoda Superb MK3

Van mreže nidza

« Odgovor #104 poslato: 13. Mar, 2021. 08:28 »
Moguće je, naravno.
  • Vozi: Škoda Octavia RS230 2017, Škoda Octavia 1.5 TSI Style 2021