0 članova i 21 gostiju pregledaju ovu temu.
Po ovom tvom pisanju ispada kao da pre preuzimanja auta nisi sedeo uopste u autu niti video unutrasnjost.
Da sam ovako nesto procitao ranije verovatno nikad ne bih kupio octaviju,sreca pa nisam
Ma bio, sedeo, obigravao itd, ali zaista nije isto kao kada provodim svaki dan u njoj.Ti imas drugi motor, a dobar deo mog pisanija se odnosilo na motor i sisteme uz njega, dakle tebe ne treba da tangira Ipak sam od O3 ocekivao nesto vise, neki ozbiljniji napredak, neki dobar razlog zasto bi neko sa O2 presao na O3 ako samo zeli noviji model. Nisam preterano razočaran, to je Škoda ali ne mogu razvući osmeh i reći wow dobro urađen posao. Ipak su imali dovoljno vremena. Doduše da sačekamo i zgazimo 100k km pa ćemo onda ozbiljnije pričati o svemu.
Imao sam priliku da vozim vw jetu sa 1.9 tdi motorom i razlika u tome kako auto povlaci kada se pokrene turbina je osetna. Mozda malo vise trosi ali da ga vozim kao sada o3 mislim da ne bi bilo neke velike razlike u potrosnji. Oseca se nedostatak 300cm3. Krivo mi je sto na nasem trzistu nije moguce kupiti o3 na fabricki gas jer tada ovaj tdi ne bih izabrao. A 1.2 tsi sam se plasio bas zbog male litraze. Vozio sam pola 1.2 tsi od 90 ps i mnogo sam se razocarao. A da paradoks bude veci vozio sam i kratko о2 sa 1.6tdi od 90ps motorom i mislim da je bolje povlacio. Nikako ne mogu da prosek spistim ispod 5l a da ga vozim kao prethodni auto trosio bi min. 6L.
Upravo sam izvezao oko 1.400km u poslednja tri dana, ganjajući O3 po bespućima južne i istočne Srbije.. dosta toga je bilo i po kiši, snegu, bljuzgi... gume = Conti TS830, 205/55/16 valjda. Svratio i do Stare planine, jer sam imao nešto lufta.Elem, to drži jako jako dobro...toliko, da čovek izgubi osećaj da vozi po klizavom terenu. I onda kada se uhvatim šeste brzine, shvatim da bi valjalo prepoloviti putnu brzinu. Zanese se čovek, pogotovo kada vozi sam satima, a misli odlutaju...Suma sumarum, uvek u zimskim uslovima treba imati dobru zimsku gumu, i ne preterivati sa tempom