Autor Tema: MyŠkoda aplikacija i servisna istorija  (Pročitano 12747 puta)

0 članova i 18 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži zzeelljjkkoo

Odg: MyŠkoda aplikacija i servisna istorija
« Odgovor #45 poslato: 18. Dec, 2024. 12:26 »
Уђеш у апликацију -> Проверите -> Детаљи о возилу -> Дигиталнио сертификат -> Преузми

Дигитални сертификат нема превише детаља о сервисима, само километража и датум када је који сервис урађен.
  • Vozi: Fabia IV 1.0 MPI 80ks Ambition 2023

Na mreži Remark78

« Odgovor #46 poslato: 18. Dec, 2024. 12:33 »
Imam samo ovo, nema digitalni sertifikat:

• Vozi: Škoda Oktavija 1.6 tdi 116ks 2018.

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #47 poslato: 18. Dec, 2024. 12:45 »
Извини што питам, да ли си скроловао екран до краја?
Та опција се не види одмах на екрану када се отвори него се мора скроловати и онда је на дну.

Na mreži Remark78

« Odgovor #48 poslato: 18. Dec, 2024. 12:48 »
Naravno, nema dalje.

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #49 poslato: 18. Dec, 2024. 12:56 »
Сад гледам, тај екран Провери се код мене у апликацији разликује, имам више детаља и има и два таба.

Van mreže Zarkotekica

« Odgovor #50 poslato: 18. Dec, 2024. 13:14 »
Ja nekapiram koji je oroblem pa nece da mi registruje auto u my skodu. Ovaj taster na plafonu nema a ovo ostalo neznam.ni sta je niti de se nalazi i ako ima niti de to da proverim
  • Vozi: Skoda Superb

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #51 poslato: 18. Dec, 2024. 13:48 »
Нисам превише проучавао систем, али мислим да Control Unit или Modul 75 - Telematics, односно то "дугме на плафону" возила, служи за комуникацију возила и Шкоде. Што значи да у том модулу има неки хепек (SIM, eSIM, WiFi, GPS, ШтаГод, ...) којим се Шкода повезује са возилом, очитава разне податке и приказује у апликацији.
Нама је примарна функција апликације утврђивање локације возила (може само док возило мирује), јер зависно од доба дана зависи и близина паркирања од улаза у зграду, од 10-20 метара до периметра 200-300 метара, и ако син после ноћног изласка не јави где је ауто, а углавном не јави, онда је та функција спас.
Шкода препоручује да се не претерује у коришћење те апликацује, ако желиш да исчитаваш неке вредности, јер ако је возило паркирано тиме се оно "буди" и пале се неки системи, што значи да се троши струја.

Na mreži Remark78

« Odgovor #52 poslato: 18. Dec, 2024. 13:51 »
Ja nemam to crveno dugme, nemam ni slot za SIM karticu na uređaju u kaseti suvozača.

Verovatno sa tom aplikacijom onda ne mogu ništa da uradim ili proverim.. samo sam uspeo da registrujem vozilo u aplikaciju.

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #53 poslato: 18. Dec, 2024. 13:58 »
Нагађам, вероватно не можеш добијати кроз апликацију директно податке са возила, али ако се возило одржава у овлашћеним сервисима онда би требало да можеш добити податке са Шкодиних сервера, оне које Шкода има, што ће рећи, између осталог, податке о сервисима.

Van mreže Zarkotekica

« Odgovor #54 poslato: 18. Dec, 2024. 15:47 »
Нисам превише проучавао систем, али мислим да Control Unit или Modul 75 - Telematics, односно то "дугме на плафону" возила, служи за комуникацију возила и Шкоде. Што значи да у том модулу има неки хепек (SIM, eSIM, WiFi, GPS, ШтаГод, ...) којим се Шкода повезује са возилом, очитава разне податке и приказује у апликацији.
Нама је примарна функција апликације утврђивање локације возила (може само док возило мирује), јер зависно од доба дана зависи и близина паркирања од улаза у зграду, од 10-20 метара до периметра 200-300 метара, и ако син после ноћног изласка не јави где је ауто, а углавном не јави, онда је та функција спас.
Шкода препоручује да се не претерује у коришћење те апликацује, ако желиш да исчитаваш неке вредности, јер ако је возило паркирано тиме се оно "буди" и пале се неки системи, што значи да се троши струја.
Imam u kaseti dva slota za sd kartice samo jedna navigacija a druga muziku

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #55 poslato: 18. Dec, 2024. 16:06 »
Да, али ништа од тога не служи за комуникацију са Шкодом.
Навигација користи GPS локатор који је у возилу, али нема неку Шкодину SIM или еSIM картицу или нешто друго за директну комуникацију возила са Шкодом, односно серверима Шкоде са којима комуницира апликација.

Van mreže Zarkotekica

« Odgovor #56 poslato: 18. Dec, 2024. 16:20 »
Jb li ga sada sam uzeo skodunsuperb i jos je proucavam

Van mreže Avicii

« Odgovor #57 poslato: 20. Dec, 2024. 11:02 »
Ja nemam to crveno dugme, nemam ni slot za SIM karticu na uređaju u kaseti suvozača.

Verovatno sa tom aplikacijom onda ne mogu ništa da uradim ili proverim.. samo sam uspeo da registrujem vozilo u aplikaciju.
Kod mene se isto desava sa aplikacijom. Ne postoji ovaj dio 'digitalni sertifikat', ne znam do cega moze biti  wac1
  • Vozi: Octavia A7

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #58 poslato: 20. Dec, 2024. 14:44 »
Имаш ли то "дугме на плафону", код ретровизора?

Van mreže Avicii

« Odgovor #59 poslato: 24. Dec, 2024. 11:25 »
Nemam ni to, ni sim da se ubaci.
  • Vozi: Octavia A7