0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.
Trokiranje se javlja kada je motor opterecen, ustvari na uzbrdici. Na ravnici se ne primecuje to trokiranje(trzanje motora). Za primer da uzmem treci prenos, vozim auto na uzbrdici brzinom ispod 40km/h, recimo 30km/h, oseca se da je motor na malim obrtajima ali radi normalno, drzim kontinuirani gas, i auto polako povecava brzinu, oseca se da se povecavaju obrtaji motora i kada brzina auta dodje do nekih 38-40km/h pocinje trokiranje motora.
Pregledaj bobine i usput svecice.
Imao sam taj auto sa tim motorom ali dsg menjacem. Ima negde napisana na forumu dogodovstina iz madjarske. Auto je trokitao. I gle cuda na moju glupost nisam zamenio svecice na 60.000 a ni kablove nego na 70 i jos koji vise. U madjarskoj je crkao kabr treceg cilindra. Zamenjeno i sve ferceralo ok . Kad sam se vratio u srbiju naravnio zamenjene i svecice NGK naravno. Mozda ti pomogne.
Zdravo ljudi, novi sam, treba mi pomoc, savet... Imam skodu fabiu 1.2 bezin TSI, 2012 godina. Auto ima dobar start, odlicno vuce za taj motor ali kad mu dam jači gas, vise od pola, na 2100-2200 obrtaja u trecoj i cetvrtoj brzini pocne da se trese, da trza, ne znam kako da objasnim to, ne gubi snagu ni brzinu, samo trza. Ima li neko iskustva sa tim.Unaprijed hvala!!