Autor Tema: Bezkontaktno pranje je loše? Koji šampon?  (Pročitano 17832 puta)

Bokinjo i 6 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži Zdushan

Odg: Bezkontaktno pranje je loše? Koji šampon?
« Odgovor #15 poslato: 03. Jan, 2025. 13:11 »
Ja orem IMT-om...

Van mreže Zarkotekica

« Odgovor #16 poslato: 03. Jan, 2025. 14:55 »
Sundjer baci, rukavicu nabavi, kosta oko 2000din a trajace ti par godina sigurno. Inace moze i nemetalik boja da bude baza-lak a ne akrilna. Tako jr na vecini novijih automobila koliko ja znam, mozda gresim. Pod novijih smatram do desetak godina starosti.

HUAWEI P6 via TT
Koja ima mnogo varijanti rukavica
https://www.google.com/search?q=rukavica+za+pranje+auta
https://share.temu.com/JUfKlLeYdwA
« Poslednja izmena: 04. Jan, 2025. 09:43 Karlheinz »
  • Vozi: Skoda Superb

Na mreži Zdushan

« Odgovor #17 poslato: 03. Jan, 2025. 15:02 »
Kod nas imaš Sonax liniju koja je sasvim korektna. I za rukavice i šampon za kola.
Imas i Titanium, od njih bi uzeo npr onaj crveni peskir za sušenje,  a imaju i sve ostalo
Googlaj

Van mreže fobia24

« Odgovor #18 poslato: 04. Jan, 2025. 10:23 »
Ja operem auto spolja za par minuta bez susenja i krpe posto na cetke necu vise od 1x godisnje. Samo sampon na pistolju i onda vosak (ne uvek) i ispiranje i odmah vozim tako mokar. Nikad nije skroz cist ali se to ne vidi na sivoj boji. Ovo se odnosilo na samousluznu perionicu posto u inostranstvu ima uglavnom to ili automatske na pumpama.

Na mreži maradona

« Odgovor #19 poslato: 04. Jan, 2025. 10:57 »
Identično radim kao kolega fobia24.

Auto perem samo na samouslužnim perionicama tako što prvo dobro nanesem aktivnu penu, sačekam da pena odradi svoje i onda samo isperem vodom koja ne bi trebala ostavljati mrlje, ali u 95% slučajeva ostavlja. Ne sušim auto skoro nikad.

Nisam preterano zadovoljan samouslužnim perionicama u BG, najbolja ikad mi je XMAX u NS, nisam ni jednom otišao u NS, a da nisam tamo svratio.
  • Vozi: Škoda Superb 3 140KW TDI DSG

Van mreže lazar.pakic02

« Odgovor #20 poslato: 04. Jan, 2025. 12:47 »
Ja imam tu crvenu krpu iz titaniuma placena je oko 3000 dinara.Lepo osusi auto i lako se pokupi voda ali mi je na crnoj metalik farbi moje skode fabije ostavila tragove i vide se sitne ogrebotine na laku.
  • Vozi: Skoda Fabia 1.0 MPI Ambition

Van mreže Fbia

« Odgovor #21 poslato: 04. Jan, 2025. 16:04 »
Sto se tice mog pranja F4 u poslednjih godinu-ipo. Moj auto jos ni jednom nije opran "kontaktno" samo puskiranje sa 2-3 zetona. Uz par trikova sve odlicno funkcionise.
  • Vozi: Fabia 1.0 tsi, 110 ks?

Na mreži Mareska

« Odgovor #22 poslato: 04. Jan, 2025. 17:45 »
Ja imam tu crvenu krpu iz titaniuma placena je oko 3000 dinara.Lepo osusi auto i lako se pokupi voda ali mi je na crnoj metalik farbi moje skode fabije ostavila tragove i vide se sitne ogrebotine na laku.
To je zbog kamenca koji ostane na peskiru.
  • Vozi: Superb

Van mreže Fbia

« Odgovor #23 poslato: 04. Jan, 2025. 19:09 »
Sto se sitnih ogrebotina tice dobro znamo one sa koncentricnim krugovima koje se lepo vide na suncu a poticu od cetki iz automatskih perionica. Uzrok je ili u prljavim cetkama i (ili) nedovoljno opranom autu pre nego sto udje na cetke (u tunel). Ja sam imao fazon (dok sam naivno koristio automatske perionice) da stanem u red iza nekog obicno luksuznog a vec cistog automobila. Racunao sam na njemu ce se cetke dodatno isprati pa ja necu stradati... Koliko je to pomagalo ne znam. Ali znam nekog kome su unistili farbu jer radnik pre tunela nije isprao auto pa su mu cetke razmazale postojecu prasinu. Ako ste vozili po makadamu od drobljenog kamenena mozda ste primetili da se ne radi o sitnim zrnima peska nego o minijaturnim cesticama nepravilnog oblika. To ako se povlaci po farbi i najcistijim sundjerom-rukavicom deluje kao smirgla-bukvalno.   Ali ona najgora i najgrublja smirgla. Dakle prvo dobro spiranje-puskiranje pa onda sve drugo.
Kada sam bio mlad i naivan a posle jedne takve voznje po makadamu a posle toga voznje po asfaltu i ogromnom pljusku od oko sat vremena. Dakle stignem nakon toga i vidim auto se cakli, rekoh bas se lepo oprao a nije ni cudo posle onakve kise. Rekoh ajde malo da ga obrisem ovim glanc novim sundjerom. Sutradan granulo sunce a ja imam sta da vidim. Gde god sam povlacio sundjerom ostale solidne ogrebotine. I danas me uhvati jeza kad vidim nekog jadnika ispred zgrade kako sa pola kofe vode i ne bas cistim sundjerom brise ceo auto. Uvek u dilemi da mu pridjem i skrenem paznju. Eto, valjda ce nekom biti korisno. Sad samo puskiram a najcesce i ne skidam demineralizovanu vodu...
  • Vozi: Fabia 1.0 tsi, 110 ks?

Na mreži wkobre

« Odgovor #24 poslato: 04. Jan, 2025. 23:20 »
Identično radim kao kolega fobia24.

Auto perem samo na samouslužnim perionicama tako što prvo dobro nanesem aktivnu penu, sačekam da pena odradi svoje i onda samo isperem vodom koja ne bi trebala ostavljati mrlje, ali u 95% slučajeva ostavlja. Ne sušim auto skoro nikad.

Nisam preterano zadovoljan samouslužnim perionicama u BG, najbolja ikad mi je XMAX u NS, nisam ni jednom otišao u NS, a da nisam tamo svratio.

Kad će Turtle Wax giveaway?  =))
Lenčugo jedna  :P
Kaži ovde ljudima kako si se brzo predao, da razočaraš sve ljubitelje automobila i isprovociraš ban od makar 3 dana  :))
  • Vozi: Škoda Superb combi 2.0tdi 150hp L&K

Na mreži maradona

« Odgovor #25 poslato: juče u 09:23 »
Nećemo o tome  =))
E da, ako nekom stvarno treba nek’ mi se javi, daću uz to i Sonax sundjer iz iste akcije  ;)
  • Vozi: Škoda Superb 3 140KW TDI DSG