Anketa

Da li ste koristili koje "skuplje" sijalice i bili zadovoljniji od običnih/klasičnih?

Philips
Osram
Bosch
Narva
Hella
koristim one najjeftinije..kineske ili neke druge jer mi se čini da je sve to isto.
kupujem neke koje nisu gore navedene
ne znam koje..ugl.kupujem uvijek u ovlaštenom servisu ili prodavaonici

Autor Tema: extremne halogene sijalice renomiranih marki..samo reklama ili istina i kvalitet  (Pročitano 10737 puta)

0 članova i 7 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži hakklerZapočeo temu

tema otvorena za iskustva o extremnim halogenim sijalicama na upit od kolege

Aj da ne otvaram novu temu.
Zanima me da li postoje bolje halogene, tj neke tipa H1 SET PHILIPS XTREME VISION ,da li stvarno daju bolju svetlost ili je to samo reklama?

moje iskustvo do sada. Isprobao sve i svašta..večinom Philips

nakon oem halogenih (još ih imam u rezervi  ;D ) koje su dosta žuće i svijetle vizuelno slabije krenuo u isprobavanje.
Prvo nabavio neke kineseke kao +50 light xenon efect. Dobre su za styling ili nastup na nekom eventu. Svijetle plavičasto..ali samo to. Slabije od oem.a. Pogotovo po kiši i mokrom kolniku kada se ne vidi..baš ništa.

Philips xtreme power +80
Kada je došao na tržište..bila je dosta skupa u H4 varijanti (25 eura) u H7 i H1 još skuplja (32eura) Ali su žarulje baš VAU. Snježno bijelo svijetlo kod oborenih i dugih..osjetno jače od svih dosada. Mana..kratki vijek trajanja. Od 6mj do godine i pol.
Isprobao dva kompleta..iznimno zadovoljan..osim trajnošću.

+90 Philips xtreme vision 5zvijezica
nasljednik extreme powera koji bi se trebao rezultirati kao boljim jačim svijetlom i duljom trajnošču.
U pogledu oborenih je možda bolji jer malo širje "baca" dok kod dugih nisam baš tog mišljenja. Djeluju mi malo žuće..trajnost. Skoro ista. Trajale mi godinu i pol.

taman sam htio ponovo uzeti extreme power ili Osram night braker ali čitajući po netu mišljenja korisnika. Trajnost im je kao i kod Philipsa.

Treba spomenuti da su philips extreme kolege na jednom forumu mjerili i na jednom forumu sa luxmetrom i da su rezultati bili bolji od nekih HID kompleta

Onda je na tržište došao Bosch sa svojom paletom..+10 +30 +50 i +90

Bosch +90   (najbolja žarulja za 2012 godinu) po snazi i trajnosti
Bilo ih je teško nabaviti u H4 varijanti..ali uglavnom.Imam ih oko godinu i 7 mjeseci i svijetle fenomenalno.
VAU x2. Rasipanje kod oborenih je odlično. Jarko bijela svijetla..dosad kao najbiliža oem xenonu. Duga isto odlična.Makar u glavi imam..philips extreme power  :))

" "The new Plus 90 bulbs provide a considerably higher light output combined with white light, produced by a specially designed light bulb, which is filled with xenon gas, has an optimized filament design and partial blue coating. The H4 and H7 types are also fitted with a silver cap, thereby producing a particularly elegant look, especially in clear-glass headlights. The Silver cap and blue coating also ensure that the headlight reflector shimmers blue when the lights are not turned on.

a bulb with
warm white light has a color temperature
of approx. 2,700 Kelvin, a gas-discharge
bulb with light similar to daylight approx.
4000 Kelvin

Imam negdje i slike od tih svih sijalica koje sam isprobavao..ali evo svježih kako svijetli philips blue vision w5w u tablici i bosch +90

treba još možda spomenuti da te extremne žarulje dosta griju u faru. Osjeti se na 20cm od fara.Trajnost im je kakva je. H1 varijanta (za npr. duga svijetla traju dosta duže jer nisu tolko exploatirane) I da je razlika od fara do fara kako će rasipati svjetlost te u varijanti H4 ili H7.U Opčenito H7 oborena bolje svijetle od H4. Daju stvarno osjetno bijeliju i jaču svijetlost. Nije poanta biti viđen..nego bolje vidjeti.

e sad da li to nekom vrijedi..meni osobno da. Makar ih mijenjao 1x godišnje. ;)

trenutno se na tržištu najviše hvali Osramova night braker + model koji ima daleko bolju trajnost od prijašnjeg modela. Ne znam..nemam iskustvo s njima.

Za duga..kao dodatak oem xenonu..kolege dosta hvale osram cool blue koje su po boji i intezitetu najbliže oem xenonu (ko ima npr xenon oem kratka..a duga ili maglenke halogena)

eto..vaša iskustva?  O0

Van mreže Turbo

Nisam probao nista osim Osrama NB+ koje su placene oko 14-15€ za H4. Evo ih godinu dana su tu. E sad koliko bi tajale da nemam DRL to nikada nećemo znati. Utisak je da su bolje od OEM koje su takodje Osram, svetle belje od njih i bacaju šire i homogenije osvetljavaju. Kada crknu probacu neki Philips Xtreme ili Xenon look, svidja mi se kod druaga u Kliju kako svetle i on je zadovoljan.

HUAWEI P6 via TT

Van mreže vlada320

Rezultati testa za 20 H7 sijalica (Autobild):

Veoma dobre: 1. Osram night breaker+90% (1538 lumena);  2. Philips Vision Plus +60% (1483 lumena);  3. Unitec 77839 2xH7 (1438 lumena); 4. Osram Silverstar +50% (1520 lumena);  5. Philips Vision +30% (1429 lumena);  6. White Hammer (1621 lumena);  7. Philips X-treme Vision +100% (1476 lumena).

Dobra:  8. Unitec Xenon Blue Silver (1435 lumena).

Prosecne:  9.  Osram Original Line (1415 lumena);  10. Philips long life ecoVision (1408 lumena); 11. Osram ultra life (1425 lumena);  12. Philips Blue Vision ultra (1374 lumena).

Zadovoljavajuce:  13. Osram cool Blue Intense (1386 lumena).

Manjkave:  14.  KBlaMPa (1756 lumena);  15. Mtec Mt-440 Superwhite (732 lumena).

Lose:  16. Bluetech H7 9500k Xenon (723 lumena);  17. Dectane Xe.ray H7 100W (912 lumena);  18. Ototop lampadine auto Xenon (745 lumena);  19. Dectane Xe.ray ultra White (837 lumena);  20. Eufab Blue Power light (715 lumena).
« Poslednja izmena: 17. Okt, 2013. 21:12 pedja »
  • Vozi: Mercedes B180 w245 / ex Fabia mk1 1.4 16v

Van mreže MoonZe

testiranje

Evo čitam forume već 2 dana ,koje sijalice, za i protiv :) ne znam koje da uzmem.
Meni je bitnoda bude bolja vidljivost, po mogućstvu da bude belo svetlo, a i da ne smeta vozačima koji dolaze u susret a i da ne bunimo  sove ;D ;D naravno i vek trajanja je bitan.
  • Vozi: Fabia 1.4 mpi, 2003.

osramove night braker + ili bosch +90

na tržištu halogenih žarulja pojavila se osramova varijanta NB unlimited
trenutno kao najjača žarulja u domeni halogenih 55/60W h1,h4,h7,h8 varijanti

ako je vjerovati subjektivnim dojmovima korisnika NB+ i bosch +90...navodno je bolja.
Još više bijelijeg svijetla sa širjim spektrom i duljim dometom i manjim rasipanjem.
e sad..kad probam..javim.
cijenovni rang cca 20-25 eura

sent from my GT-D  

Van mreže ljusasd

Ja sam koristio Osram night breaker i stvarno imaju po meni bolju vidljivost od običnih, ali meni su kratko trajala, najviše 6 meseci. Na kombiju sam koristio iste H7 na dugim svetlima i one su mi kratko trajale. Na to me je prodavac i upozoravao. U suštini meni su se svidele, pa sam sad u mom autu fabričke H7 za dugo svetlo zamenio baš sa Osram might breaker, pa nek traju koliko traju. 
  • Vozi: Karoq 1.5 TSI DSG Style 2019: AUDI A6 45 TDI Avant S-line 2018:

Van mreže djordje48

Osram night braker plus izdrzao tacno godinu dana i crkao istovremeno u oba fara na fabiji h4 plasticni far. Na feliciji h4 stakleni far 2 godine i dalje sluzi

evo našao slike..kad sam stavio boscheve.Slikano u garaži od nekog centra uz minimalnu svijetlost.

oborena...

duga...

BLIC...

evo jedna H4 bosch +90 otišla u vječna lovišta nakon 19 mjeseci  8)
po običaju izgorjelo oboreno.
odlična žarulja sa odličnim vijekom trajanja..

mala komparacija u veličini tj debljini bosch +90 i philips extreme vision
13,8mm vs 16 mm od boscha

u faru sad neka osramova no name (vidi se razlika i žutilo)Zlatna rezerva su mi stock oem osramove made in hungary koje su došle s autom  :))

Možda sada uzmem osramove night braker unlimited (night braker + se više ne radi)
Ovisi što prije naiđe i po kojoj cijeni.

Van mreže Turbo

Fokusirao si behaton mesto sijalica  :))

Moje NB+ nikako dumru, da probam nešto drugo, eno ih već 16-17 meseci rade, doduše ja imam DRL pa je to verovatno razlog dugotrajnosti.

nabavljene orginal osram NB unlimited
i ubodne osram w5w xenon look

will se..jel su bar blizu boschu +90 koji mi je nažalost ispao preskup

sent from my GT-D  

14 vs 16mm
bosch ima ipak ugodniju ledeno bijelu boju.
vidjet ću kad padne mrak

sent from my GT-D  

Van mreže Apatinac

prijatelju ajde sledeci put kad slikas stavi neutralnu pozadinu jer me zbunilo ono u pozadini 1,9 TDI
pa razmisljam nije valjda da ima i za motor odgovarajuce sijalice ha ha ha
  • Vozi: Octavia II 1,6 tdi

a meni baš super nehotice ispala takva slika >:D

evo...za kolegu h4 je H4..nebitno koji motor :)

sent from my GT-D