tema otvorena za iskustva o extremnim halogenim sijalicama na upit od kolege
Aj da ne otvaram novu temu.
Zanima me da li postoje bolje halogene, tj neke tipa H1 SET PHILIPS XTREME VISION ,da li stvarno daju bolju svetlost ili je to samo reklama?
moje iskustvo do sada. Isprobao sve i svašta..večinom Philips
nakon oem halogenih (još ih imam u rezervi

) koje su dosta žuće i svijetle vizuelno slabije krenuo u isprobavanje.
Prvo nabavio neke kineseke kao +50 light xenon efect. Dobre su za styling ili nastup na nekom eventu. Svijetle plavičasto..ali samo to. Slabije od oem.a. Pogotovo po kiši i mokrom kolniku kada se ne vidi..baš ništa.
Philips xtreme power +80Kada je došao na tržište..bila je dosta skupa u H4 varijanti (25 eura) u H7 i H1 još skuplja (32eura) Ali su žarulje baš VAU. Snježno bijelo svijetlo kod oborenih i dugih..osjetno jače od svih dosada. Mana..kratki vijek trajanja. Od 6mj do godine i pol.
Isprobao dva kompleta..iznimno zadovoljan..osim trajnošću.
+90 Philips xtreme vision 5zvijezica
nasljednik extreme powera koji bi se trebao rezultirati kao boljim jačim svijetlom i duljom trajnošču.
U pogledu oborenih je možda bolji jer malo širje "baca" dok kod dugih nisam baš tog mišljenja. Djeluju mi malo žuće..trajnost. Skoro ista. Trajale mi godinu i pol.
taman sam htio ponovo uzeti extreme power ili Osram night braker ali čitajući po netu mišljenja korisnika. Trajnost im je kao i kod Philipsa.
Treba spomenuti da su philips extreme kolege na jednom forumu mjerili i na jednom forumu sa luxmetrom i da su rezultati bili bolji od nekih HID kompleta
Onda je na tržište došao Bosch sa svojom paletom..+10 +30 +50 i +90
Bosch +90 (najbolja žarulja za 2012 godinu) po snazi i trajnosti
Bilo ih je teško nabaviti u H4 varijanti..ali uglavnom.Imam ih oko godinu i 7 mjeseci i svijetle fenomenalno.
VAU x2. Rasipanje kod oborenih je odlično. Jarko bijela svijetla..dosad kao najbiliža oem xenonu. Duga isto odlična.Makar u glavi imam..philips extreme power

" "The new Plus 90 bulbs provide a considerably higher light output combined with white light, produced by a specially designed light bulb, which is filled with xenon gas, has an optimized filament design and partial blue coating. The H4 and H7 types are also fitted with a silver cap, thereby producing a particularly elegant look, especially in clear-glass headlights. The Silver cap and blue coating also ensure that the headlight reflector shimmers blue when the lights are not turned on.
a bulb with
warm white light has a color temperature
of approx. 2,700 Kelvin, a gas-discharge
bulb with light similar to daylight approx.
4000 Kelvin
Imam negdje i slike od tih svih sijalica koje sam isprobavao..ali evo svježih kako svijetli philips blue vision w5w u tablici i bosch +90

treba još možda spomenuti da te extremne žarulje dosta griju u faru. Osjeti se na 20cm od fara.Trajnost im je kakva je. H1 varijanta (za npr. duga svijetla traju dosta duže jer nisu tolko exploatirane) I da je razlika od fara do fara kako će rasipati svjetlost te u varijanti H4 ili H7.U Opčenito H7 oborena bolje svijetle od H4. Daju stvarno osjetno bijeliju i jaču svijetlost. Nije poanta biti viđen..nego bolje vidjeti.
e sad da li to nekom vrijedi..meni osobno da. Makar ih mijenjao 1x godišnje.

trenutno se na tržištu najviše hvali Osramova night braker + model koji ima daleko bolju trajnost od prijašnjeg modela. Ne znam..nemam iskustvo s njima.
Za duga..kao dodatak oem xenonu..kolege dosta hvale osram cool blue koje su po boji i intezitetu najbliže oem xenonu (ko ima npr xenon oem kratka..a duga ili maglenke halogena)
eto..vaša iskustva?