0 članova i 17 gostiju pregledaju ovu temu.
Iz uputstva: Koristite benzin od min. 95 ROZ. Upotreba benzina s većim oktanskim brojem od 95 ROZ može uvećati performanse i smanjiti potrošnju goriva. Preporučujemo da koristite benzin 98 ROZ. Benzin sa oktanskim brojem većim od propisanog može se koristiti bez ograničenja.Zavisno od pumpe, kada god ima "jače" gorivo, sipam jače ili gorivo sa aditivima kao preventiva. Nadam se da će mi se veći trošak za gorivo vratiti u manjim troškovima održavanja.
Evo i ja da se oglasim posle 50-tak dana i predjeno oko 4000 km voznje kamiqa.Generalno,utisci su pozitivni i u sveri ocekivanog.Potrosnja za tu kilometrazu 90-10 gradska-auto put voznje je oko 8 litara,a napominjem da taksiram sa istim sto u potrosnji znaci bar 20% vece potrosnje jer je na taksiju ekstra urban voznja,voznja uglavnom po suvom centru grada.To napominjem jer neko racuna gradsku voznju,a relacije su mu npr Mirijevo-Zeleznik sto nije bas totalno graska voznja a uticaja ima i vreme voznje jer u vrsnim spicevima vise se stoji neko sto se vozi-poznato svim Beogradjanima a i stanovnicima vecih gradova.Da se osvrenem i na prethodni post.ja nemam utisak da je Kamiq nesto trvdji i neudobniji nego sve ostale Skode ili wv,to je cena dugotrajnosti trapova u odnosu na Renoe,Pezoe itd koji su priznajem mnogo udobniji ali i mnogo skloniji popravkama.Snaga motora,osnovni 70kw me je pozitivno iznenadila,nemam osecaj da vozim auto sa 3 cilindra,nesmeta usima a i novcaniku i ima sasvim dovoljno snage.Znate,moja filozofija citavog zivota je da zavisno od realnosti i ocekivanja mnogi od nas sasvim suprotno imaju utiske o mnogim stvarima,pa tako i o vozilu koje koriste.Kamiq za mene ima lepu spoljasnost i unutrasnjost,obilje prostora u kabini a pogotovo na zadnjoj klupi,oprema mu je po meri a ponavljam velika nedoumica za mene pre kupovine i sumnje u motor od 999 kubika za sad su proslost-kako ce biti nadalje podelicu utiske sa ostalim forumasima.Pozzz
Ljudi, evo posle 6 meseci voznje ja i dalje ne mogu da se pomirim sa cinjenicom oko udobnosti i tvrdoce KAMIQ-a. ...
Evo i ja da se oglasim posle 50-tak dana i predjeno oko 4000 km voznje kamiqa. ...
Kolega mene brine dugovečnost tog motora u teškoj eksploataciji, lako je dok je novo.. Ali kad pomislim da tri klipa na benzin trebaju da budu upaljeni 8 sati bez gašenja..