Pretraga [Google]

Anketa

Kako ti se čini Škoda KAMIQ?

Ne liči na Škodu!
8 (7.1%)
Meni je odličan!
51 (45.1%)
Lepši od Karoka i Kodijaka!
17 (15%)
Ko neki mutant!
5 (4.4%)
Uboli su džekpot!
12 (10.6%)
Lepši od Scale!
17 (15%)
Spolja mi se svidja enterijer je meh!
3 (2.7%)

Ukupno glasova: 113

Autor Tema: Škoda KAMIQ informacije, utisci, komentari  (Pročitano 28794 puta)

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže SuperB

Odg: Škoda KAMIQ informacije, utisci, komentari
« Odgovor #90 poslato: Oktobar 11, 2021, 21:23:36 posle podne »
Iz uputstva: Koristite benzin od min. 95 ROZ. Upotreba benzina s većim oktanskim brojem od 95 ROZ može uvećati performanse i smanjiti potrošnju goriva. Preporučujemo da koristite benzin 98 ROZ. Benzin sa oktanskim brojem većim od propisanog može se koristiti bez ograničenja.

Zavisno od pumpe, kada god ima "jače" gorivo, sipam jače ili gorivo sa aditivima kao preventiva. Nadam se da će mi se veći trošak za gorivo vratiti u manjim troškovima održavanja.

Ne znam da li stvarno imamo koristi od toga? I ja sipam uvek skuplje gorivo sa aditivima itd itd, kako u Skodi tako i u drugom autu francuzu 1.4hdi motoru....
  • Vozi: Skoda SuperB 1.4TSI

Na mreži djole_ns

« Odgovor #91 poslato: Decembar 06, 2021, 13:34:29 posle podne »
Pozdrav svima.

Hvala vam na utiscima, ozbiljno sam se i sam zagrejao za auto. Budzet mi ne dozvoljava da idem iznad 1.0 110 (115) KS manualni. ali su mi ubacili u glavu da treba da bezim od trocilindarskih motora.  Pa bih da pitam vas koji ga imate u ovoj konfiguraciji, kakvi su vam utisci sada nakon sto je proslo malo vise vremena, kako se ponasa pod opterecenjima i na uzbrdicama?

P.S. VIdeo sam na drugim temama da su se zalili na stucanja jednog cilindra, ali da se posle na neki nacin samo ispeglalo.
  • Vozi: Kamiq Ambition Plus 1.0 TSI 81kW

Na mreži HellBlaze

Škoda KAMIQ informacije, utisci, komentari
« Odgovor #92 poslato: Decembar 06, 2021, 14:54:26 posle podne »
Ja bih se protegao na DSG varijantu istog ako ikako možeš. U onom Ambition plus paketu koji je odličan izadje 19000 sa DSG plus njega najviše poručuju pa ćeš ga najbrže i dobiti.

Na mreži djole_ns

« Odgovor #93 poslato: Decembar 06, 2021, 15:39:05 posle podne »
Manuelni je zapravo moj izbor, to sam mozda trebao da napomenem. Nikako se nisam uspeo sloziti s automaticima kad god sam ih probao. Mada, razmislicu sad i o tom predlogu...

Na mreži AleksandarAca

« Odgovor #94 poslato: Decembar 06, 2021, 15:43:52 posle podne »
Ako ti je veci deo kilometara gradska voznja, obavezno jos jednom uzmi u razmatranje DSG.

Na mreži djole_ns

« Odgovor #95 poslato: Decembar 06, 2021, 15:53:28 posle podne »
Pa polovina, ima i otvorenog puta a bice i brda (ne offroad, redovno :) ) Hvala svakako na idejama, vec se razmatra. :)

Na mreži observer

« Odgovor #96 poslato: Decembar 07, 2021, 12:00:25 posle podne »
Kad mogu BMW i Tojota da stavljaju tri cilindra, ne vidim zašto bi to bio problem. Tri cilindra ili četiri - jednako se habaju zidovi cilindara, ne vidim uticaj na trajnost ama baš nikakvu. Motore ubija loš vozač a ne broj cilindara - ne silovati ga dok je hladan, ne preterivati sa obrtajima i ne potapati gas dok je u zoni niskih obrtaja i biće sve ok.
  • Vozi: VW Golf 7 1.2 TSI Trendline 2017

Na mreži djole_ns

« Odgovor #97 poslato: Decembar 07, 2021, 13:31:47 posle podne »
Upravo tako, to je i moja logika. Hvala na komentarima svima. :)

Van mreže joker316

« Odgovor #98 poslato: Decembar 07, 2021, 19:43:19 posle podne »
Pitao si za Kamiqa,pa ukratko da ti pretstavim moje utiske.Posle nepunih sedam meseci cekanja isporuke,stigao je u salon pre 10-tak dana kada sam ga i preuzeo.Od preuzimanja presao sam do sada oko 750 km u gradskoj voznji,taksiram sa istim.Kamiq je u osnovnoj opremi koja zadovoljava moje potrebe,70 kw.Posto ga jos razradjujem,uglavnom ga vozim u ekonomik modu to jest nezno dodajem gas i gledam da neprelazim 3000 obrtaja.Motor iako je trocilindras ima sasvim dovoljno snage,lepo povlaci i za sada utisak je ok celokupno gledano ulozeno-dobijeno.Napominjem da sam do sada za 30+ vozackog staza izvozao dosta razlicitih vozila od fice pa do dzipova sa 3000 kubika ,kamiq je u svakom pogledu ok.Ako nekog zanima jos nesto u vezi utiska voznje istog,stojim na raspolaganju.Pozzz
  • Vozi: skoda kamiq

Van mreže fobia24

« Odgovor #99 poslato: Decembar 07, 2021, 20:42:18 posle podne »
Cestitke za auto, otvori mu garazu. Koliko predjes na taksiju mesecno? Ovo za desetak dana bas deluje malo za taj posao.

« Odgovor #100 poslato: Januar 16, 2022, 19:10:02 posle podne »
Ljudi, evo posle 6 meseci voznje ja i dalje ne mogu da se pomirim sa cinjenicom oko udobnosti i tvrdoce KAMIQ-a. Podeljena su misljenja, nekima je skroz OK, dok neki isto kazu da im smeta. Mislim da zaista ima veze od terena tj zone grada gde se vozi jer na primer, nista ovo skoro ne primecujem kada sam na NBG-u, dok po Zvezdari i uzbrdicama dela Zvezdare, gde su na svakih 30 santimetara ili rupa ili šaht ili ležeći, jednostavno nivo kvaliteta u vožnji u mom slučaju je katastrofalan.
Danas sam vozio suprugu sedela je pozadi, iako je stalno govorila da preterujem sa tom žalbom, danas je rekla pa ovo je stvarno katastrofa. Deca mi sede pozadi i prosto mi je poražavajuće da ih vozim kao cigle pozadi.
Prosto, moraću ponovo da zakažem probnu vožnju, kada sam i testirao pre kupovina na žalost vozio sam po NBGu i ovo nisam primetio. U salonu kažu tako je, viši je clearence i jednostavno je tvrd u vožnji. Po meni, kriminalan propust i zato molim sve koji su zainteresovani za ovaj auto da dobro obrate pažnju na ovaj segment. Fabijom iz 2014 nemam problem ni sa rupama ni šahtovima ni sa bilo čim. Kao što sam negde ranije napisao, ovo ima samo jednu prednost a to je da kamen u bubregu sigurno ne može da se formira, samo  fin pustinjski pesak  :)
  • Vozi: Kamiq 2021, 1.0 tsi, 81kW, ambition plus, Velvet Red

Van mreže joker316

« Odgovor #101 poslato: Januar 16, 2022, 22:55:23 posle podne »
Evo i ja da se oglasim posle 50-tak dana i predjeno oko 4000 km voznje kamiqa.Generalno,utisci su pozitivni i u sveri ocekivanog.Potrosnja za tu kilometrazu 90-10 gradska-auto put voznje je oko 8 litara,a napominjem da taksiram sa istim sto u potrosnji znaci bar 20% vece potrosnje jer je na taksiju ekstra urban voznja,voznja uglavnom po suvom centru grada.To napominjem jer neko racuna gradsku voznju,a relacije su mu npr Mirijevo-Zeleznik sto nije bas totalno graska voznja a uticaja ima i vreme voznje jer u vrsnim spicevima vise se stoji neko sto se vozi-poznato svim Beogradjanima a i stanovnicima vecih gradova.Da se osvrenem i na prethodni post.ja nemam utisak da je Kamiq nesto trvdji i neudobniji nego sve ostale Skode ili wv,to je cena dugotrajnosti  trapova u odnosu na Renoe,Pezoe itd koji su priznajem mnogo udobniji ali i mnogo skloniji popravkama.Snaga motora,osnovni 70kw me je pozitivno iznenadila,nemam osecaj da vozim auto sa 3 cilindra,nesmeta usima a i novcaniku i ima sasvim dovoljno snage.Znate,moja filozofija citavog zivota je da zavisno od realnosti i ocekivanja mnogi od nas sasvim suprotno imaju utiske o mnogim stvarima,pa tako i o vozilu koje koriste.Kamiq  za mene ima lepu spoljasnost i unutrasnjost,obilje prostora u kabini a pogotovo na zadnjoj klupi,oprema mu je po meri a ponavljam velika nedoumica za mene pre kupovine i sumnje u motor od 999 kubika za sad su proslost-kako ce biti nadalje podelicu utiske sa ostalim forumasima.Pozzz

• Vozi: skoda kamiq

« Odgovor #102 poslato: Januar 17, 2022, 00:23:35 pre podne »
Hvala jokeru na komentarima, slazem se isto je i kod mene 999cm3 motor i ide kao lud, unutra jeste prelep i prostora ima bas dosta pogotovo sto rece na zadnjoj klupi.
Ovo je odlicno sto si napisao da taxiras, daj mi molim te ostavi kontakt na pm pa da porucim neku voznju po zvezdari 🙂 da vidim da li se ja tripujem ili sam dobio feleričan model 🙂
  • Vozi: Kamiq 2021, 1.0 tsi, 81kW, ambition plus, Velvet Red

Na mreži Mareska

« Odgovor #103 poslato: Januar 17, 2022, 02:50:15 pre podne »
Evo i ja da se oglasim posle 50-tak dana i predjeno oko 4000 km voznje kamiqa.Generalno,utisci su pozitivni i u sveri ocekivanog.Potrosnja za tu kilometrazu 90-10 gradska-auto put voznje je oko 8 litara,a napominjem da taksiram sa istim sto u potrosnji znaci bar 20% vece potrosnje jer je na taksiju ekstra urban voznja,voznja uglavnom po suvom centru grada.To napominjem jer neko racuna gradsku voznju,a relacije su mu npr Mirijevo-Zeleznik sto nije bas totalno graska voznja a uticaja ima i vreme voznje jer u vrsnim spicevima vise se stoji neko sto se vozi-poznato svim Beogradjanima a i stanovnicima vecih gradova.Da se osvrenem i na prethodni post.ja nemam utisak da je Kamiq nesto trvdji i neudobniji nego sve ostale Skode ili wv,to je cena dugotrajnosti  trapova u odnosu na Renoe,Pezoe itd koji su priznajem mnogo udobniji ali i mnogo skloniji popravkama.Snaga motora,osnovni 70kw me je pozitivno iznenadila,nemam osecaj da vozim auto sa 3 cilindra,nesmeta usima a i novcaniku i ima sasvim dovoljno snage.Znate,moja filozofija citavog zivota je da zavisno od realnosti i ocekivanja mnogi od nas sasvim suprotno imaju utiske o mnogim stvarima,pa tako i o vozilu koje koriste.Kamiq  za mene ima lepu spoljasnost i unutrasnjost,obilje prostora u kabini a pogotovo na zadnjoj klupi,oprema mu je po meri a ponavljam velika nedoumica za mene pre kupovine i sumnje u motor od 999 kubika za sad su proslost-kako ce biti nadalje podelicu utiske sa ostalim forumasima.Pozzz
Kolega mene brine dugovečnost tog motora u teškoj eksploataciji, lako je dok je novo.. Ali kad pomislim da tri klipa na benzin trebaju da budu upaljeni 8 sati bez gašenja..
  • Vozi: Passat

Na mreži djole_ns

« Odgovor #104 poslato: Januar 17, 2022, 08:50:24 pre podne »
Hvala svima na komentarima pre svega. :)

Ljudi, evo posle 6 meseci voznje ja i dalje ne mogu da se pomirim sa cinjenicom oko udobnosti i tvrdoce KAMIQ-a. ...

Zanimljivo, ovo je prvi put da cujem da se neko zali na udobnost u voznji. Moguce je da si samo dobio takav model, a moguce je i da ovo niko do sad nije pomenuo, uglavnom svi opisuju udobnost za vozaca a mozda na zadnjoj klupi nije tako udobno. Svakako hvala na tom momentu, treba otvarati sve teme.

Evo i ja da se oglasim posle 50-tak dana i predjeno oko 4000 km voznje kamiqa. ...

Cuo sam da je prilicno dobar na uzbrdicama, ali ovde u Vojvodini a to nisu bas pravi predstavnici. :D Jesi imao prilike da ga pod malo vecim tezinskim opterecenjem proveris u brdskim uslovima?

Kolega mene brine dugovečnost tog motora u teškoj eksploataciji, lako je dok je novo.. Ali kad pomislim da tri klipa na benzin trebaju da budu upaljeni 8 sati bez gašenja..

Ovo i jeste najveci problem - svi govore da ce prvih 100 hiljada km biti dobro, sto je za mene i moju kolicinu voznje sasvim prihvatljivo ali ima dosta ljudi koji ovo predju vrlo brzo, videcemo sta ce biti s tim motorima. Ne znam da li se neko zalio na to sa ovom novom generacijom motora, nisam to negde nasao ali ima jos vremena.