Autor Tema: OBD11 OBDeleven  (Pročitano 41149 puta)

Warlock, aldabic, DJM, Bokinjo i 29 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže fobia24

Odg: OBD11 OBDeleven
« Odgovor #180 poslato: 04. Dec, 2024. 13:47 »
Obd vec naplacuje debelo preko kredita opcije koje ima. Imajuci u vidu koliko neke opcije kostaju blizu su cenama ovog jednog sto kao Dixon radi kodiranje, samo sto ovaj jos i dodje na adresu. Meni se ne isplati na ovoj novoj da platim samo da mi ukljuci u meni opciju gasenja automatskog zakljucavanja i i da mi ugasi pistanje za pojas. Sve cekam izgleda uzalud ove iz obd-a gde imam jos kredita da se maknu sa mesta i rese problem. Ali sam postao skeptik.

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #181 poslato: 06. Mar, 2025. 10:13 »
Ja sam softverski izgasio lane assist  auto je bio u garanciji i isao sam par puta u ovlasceni servis, nikad mi nisu pridikovali zbog tog gasenja.
Nisam siguran da li i s/s moze softverski ali znam da moze da se kupi gadget koji ga drzi stalno izgasenim tako da te dve stvari mozes lako da resis.
Lane assist je po gradu neupotrebljiv...

Лане Асист се не мора у потпуности гасити, већ се променом једног параметра памти последње стање у коме је био када се мотор угаси:

Activate Lane Assist Memory Function
Allows you to remember the Lane Assist function, if you deactivate it, the Lane Assist does not automatically restart the next time you start the car.
(For Camera A5 5Q0 / 3Q0):
Control unit A5 - Security Access: 20103
Adaptation
Personalization of lane dept. warning Cl. 15 on (Personalization of intervention moment at T. 15 on) -> Last setting

(For Camera A5 2Q0):
Control unit A5 - Security Access: 20103
Long Coding -> Byte 09 -> Check Bits 0-1 “03 Configuration_for_lane_departure_warning_Kl15 -> Last_setting”

За Стар/Стоп, од 2019+ годишта, колико знам, нема неког нормалног начина за трајно гашење и искључивање, кодирањем или слично, већ се може заменити физички тастер за С/С, тастером који има меморијску функцију и памти задње стање С/С после гашења мотора. Али мислим да је ова операција ризична за возила у гаранцији.
За возила која имају софтверски тастер за гашење С/С на МИБу не знам да ли има начина. Мислим да би за ово @dixon могао дати најмеродавнији одговор.
  • Vozi: Fabia IV 1.0 MPI 80ks Ambition 2023

Na mreži azimuth90

« Odgovor #182 poslato: 29. Sep, 2025. 14:52 »
Zdravo svima. Pitanje jedno,imam ODB11 generacija 3 i dobio sam uz njega nekih 200nak kredita. Nemam nikakav godisnji plan. Ukoliko npr kupim ultimate plan,da li se moze desiti da dobijem jos neku one click activate opciju ili taj ultimate plan ne znaci da ce mi se ponuditi jos opcija za kodiranje?
  • Vozi: Skoda Superb MK3 (2020 god)

Na mreži wkobre

« Odgovor #183 poslato: 29. Sep, 2025. 14:57 »
Nema ništa dodatno. Nema smisla ni kupovati, jer može se naći na netu aktiviran za džabe  :)
  • Vozi: Škoda Superb combi 2.0tdi 150hp L&K

Na mreži azimuth90

« Odgovor #184 poslato: 29. Sep, 2025. 14:58 »
Na sta tacno mislis da se moze naci aktiviran za dzaba?

Na mreži wkobre

« Odgovor #185 poslato: 29. Sep, 2025. 14:59 »
Pro/ultimate.

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #186 poslato: 29. Sep, 2025. 15:51 »
Мало разјашњења око ОБД11:

Апликација се може користити у три нивоа - Basic, Pro и Ultimate (плус кредити за OneClick апликације).

Basic - Ово је само основна апликација којом се комуницира са возилом преко ОБД11 уређаја. Бесплатно се скида са Гугла или Апп Стора. Са њом се само гледају параметри возила и од корисних ствари је LiveData где се могу очитавати живи параметри док мотор ради.
Ако се купе кредити онда се могу активирати OneClick апликaције за укључивање/искључивање/подешавање неких функција на возилу. Цена тих OneClick апликација иде од 10 до 20, 30, 50, 100 и мислим и 200 кредита. Подразумева се да возило има хардверску могућност за неку функцију.

Pro - Овај ниво апликације или План, како је зове ОБД11, подразумева у плаћеном временском периоду све опције из Basic, и као најзанимљивије, кодирање и адаптације, односно да се улази у модуле возила и мењају се параметри возила, они који су доступни за ОБД11, или у народу познато "кодирање", што ће рећи укључивање неких функција или подешавање активних функција. За коришћење OneClick апликација и овде се морају купити кредити.

Ultimate - Овај ниво апликације или План, како је зове ОБД11, подразумева све што и Basic и Pro, у плаћеном временском периоду. Погодност овог нивоа је да не требају кредити за OneClick апликације, него су неограничено доступне.

Незгодација OneClick апликација је да се у историји возила само види да је апликација окинута, али се не види који су све параметри мењани, што зна бити проблем уколико нешто пође по злу.
Најмањи проблем је ако OneClick не одради функцију а потроши кредите код Basic и Pro, јер се може од подршке ОБД11 тражити да врати кредите, што и ураде када се покаже да апликација није одрадила оно што је наплатила.

Постоје и "српске" верзије ОБД11 апликације на Нету, али мислим само у Pro варијанти, што ће рећи да ради кодирање и адаптације, али OneClick може само са кредитима.

Na mreži aldabic

« Odgovor #187 poslato: 29. Sep, 2025. 20:56 »
Nema ništa dodatno. Nema smisla ni kupovati, jer može se naći na netu aktiviran za džabe  :)

I mene interesuje, gde se moze naci aktiviran plan za dzabe.
  • Vozi: Skoda Superb

Na mreži wkobre

« Odgovor #188 poslato: 29. Sep, 2025. 22:06 »
Ne mogu se linkovi te vrste postavljati na forum, ali može se potražiti na guglu apk instalacije...uz to se kucaju ključne reči toga što se traži  ;)

Na mreži AcoSk

« Odgovor #189 poslato: 29. Sep, 2025. 22:07 »
Ne bi smeli ovde da se dele piratski linkovi, ali kucajte na google "a2zapk", udjete na taj sajt, kucajte Obdeleven i izaci ce vam, skinete i instalirate i to je to.
Normalno se logujete u aplikaciji sa svojim mailom i lozinkom.

Na mreži azimuth90

« Odgovor #190 poslato: 29. Sep, 2025. 22:15 »
Mene su savetovali da ne koristim svoj nalog za ovaj trenutni obd11

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #191 poslato: 29. Sep, 2025. 22:21 »
Не кошта ништа да се на GMail отвори маил налог који ће служити само за ту сврху...

Na mreži AcoSk

« Odgovor #192 poslato: 29. Sep, 2025. 22:31 »
Ja koristim već godinama svoj jedan jedini nalog, na njemu cak imam nesto preko 300 kredita, nikad nikakav problem nisam imao.
Ali kako god, ako se neko plasi necega, moze novi nalog da otvori.

Van mreže ugljesa50

« Odgovor #193 poslato: 30. Sep, 2025. 09:15 »
VCDS je bolja alternativa.
  • Vozi: Skoda Fabia MK1 1.4 MPI

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #194 poslato: 30. Sep, 2025. 09:46 »
Јесте, али човек већ има ОБД11 уређај, треба му само софтвер.