Autor Tema: Kupovina Karoqa - odabir opreme  (Pročitano 3562 puta)

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Karlheinz

• Vozi: OctaviA5 1.9TDI 2008 Elegance+

Van mreže toleander

Odg: Kupovina Karoqa - odabir opreme
« Odgovor #31 poslato: 15. Nov, 2019. 20:13 »
Slažem se sa Maksimusom 100%. Ja nisam doplatio za fabrički alarm, ali sam narednog dana posle kupovine bio kod majstora kog sam smatrao, a i dalje smatram, za jednog od najboljih u tom poslu i ugradio aftermarket alarm sa nekoliko nezavisnih blokada.

Koštalo je značajno više od doplate za fabrički alarm, ali i miran san ima cenu. :)

Sent from my SM-G965F  

• Vozi: Škoda Kodiaq L&K 2.0 TSI 4x4 DSG 2019

Van mreže fobia24

« Odgovor #32 poslato: 16. Nov, 2019. 15:52 »
Ne znam, moji na novog kodijaka ne stavljaju ništa dodatno osim alarma. Biće osiguran, a žive u lopovskom kraju katastrofa. Da li je pametno, ne znam. Do sada treća njihova nova škoda. A ja ne bih mogao da svarim mehaničku zaštitu nikad na autu. Ja nemam ni alarm, ali nisam u Srbiji. Ne bih mogao da zamislim da treba pre svake vožnje da demontiram zaštitu i posle svake vožnje da je montiram. U vreme kada se doplaćuje sistem što bržeg pokretanja motora bez ključa, onda sve te zezalice postaju suvišne.

Van mreže 9800proZapočeo temu

« Odgovor #33 poslato: 16. Nov, 2019. 18:30 »
Ljudi kakva su vam tvornička sjedala?
Baš čitam na UK forumu da se ljudi žale koliko su im neodobna. Ne na prvu već nakon par minuta kreću bolovi u leđima
  • Vozi: Ford Focus mk1 1.8 16V karavan

Van mreže sale.kriminale

« Odgovor #34 poslato: 17. Nov, 2019. 09:35 »
Ljudi kakva su vam tvornička sjedala?
Ne na prvu već nakon par minuta kreću bolovi u leđima
Ima opcija "lumbal support" za sedišta. Nemam iskustva. Mada, ako nekoga bole leđa nakon par minuta onda treba posetiti lekara jer možda nije do sedišta.  =))
  • Vozi: Dacia Logan

Van mreže srlek

« Odgovor #35 poslato: 19. Nov, 2019. 16:22 »
Koliko vidim ne, razlog jer se vari direktno na letvu volana i smanjuje sigurnosne aspekte kod sudara.
Meni su Zeder ugradili odmah sutradan sa popustom kod dilera. I ja sam dosta o tome razmišljao. Proveri katalog, Škoda nudi blokadu ručice menjača ... ja sam pogrešio sto to nisam poručio. Ali bi to bio samo dodatak na Zeder koji smatram obaveznim.

Sent from my iPhone  
  • Vozi: Škoda Karoq 2.0TDI 4x4 150 StylePlus+

Van mreže frodo

« Odgovor #36 poslato: 19. Nov, 2019. 16:49 »
Auuu, šta je ovde mojih klijenata :-)
Da ne bi spamovali temu, jer postoji posebna za zaštitu od krađe, reći ću samo da ne bacate pare na fabričke alarme, to zaista ne radi skoro ništa, a uopšte nisu male te doplate. Opet, fascinantna je neinformisanost ljudi oko alarma i njihovog načina rada, da se u strahu odlučuju za mehaničke zaštite koje su slabije od elektronskih. Daju ljudi pare za Zeder, igle, brave ovakve i onakve i onda se jebavaju sa ključevima, otključaj / zaključaj po 100 puta na dan, a u autu imaju keyless ili sve na dugme. Jednom će ta brava da smori, jednom nećeš zaključati zeder ili iglu jer ideš samo na 5 minuta do prodavnice i kada izađeš, auta nema.
Postoje načini da se automobili kvalitetno zaštite bez gubitka komfora koje nam donosi keyless i start dugme, ali o tome možemo u drugoj temi, da se šef ne ljuti :-)

Tapatalk on Samsung Galaxy S10 Duos

• Vozi: Audi A4 B8

« Odgovor #37 poslato: 19. Nov, 2019. 19:36 »
Ma šta bi se ljutio, samo daj:)

Zamolba za vlasnike Karoq-a Style u zadnjih par mjeseci, poslikajte mi kako izgleda analogni cockpit.
Kod mene u Škodi nemaju niti jedan sa analognim, samo digitalne uzeli a koliko sam shvatio ima više verzija "bijelog ruba" pa me zanima kako izgleda sada.
Tražio sam po webu ali pretežno su samo UK forumi pa se teško nađe za našu opremu.
Lomim se između analognog i digitalnog...nemojte me pitati zašto, luda glava :)
Unaprijed zahvaljujem.

« Odgovor #38 poslato: 19. Nov, 2019. 20:38 »
Da li je ovakav?
Koliko se slabo vide brojke po danu/ na suncu?

Van mreže NNorbi90

« Odgovor #39 poslato: 19. Nov, 2019. 21:49 »
Evo kod mene sa onim svetlo sivim rubovima. Po meni se vidi ok po danu. Mada ja sam se navikao da držim uvek trenutnu brzinu na Maxi dot-u pa i ne gledam preterano u analogne instrumente. :)

Sent from my SM-G950F  

• Vozi: Škoda Karoq 1.5 TSI Style MY2019

« Odgovor #40 poslato: 19. Nov, 2019. 22:34 »
Thx NNorbi90.
Kod nekih engleza sam vidio da je taj rub baš bijeli, ne sivi kao ovdje što je ajde ok.

Van mreže Maksimus

« Odgovor #41 poslato: 20. Nov, 2019. 06:23 »
Jeste beo,ali nema nikakvih problema sa citljivoscu,a i lepsi je(bar mom oku) od obicnog crnog.
Inace cisto zanimljivost-u porseima se za beli cajger doplacuje nekih 350 eura  =))

« Odgovor #42 poslato: 20. Nov, 2019. 09:30 »
Ok, ako maknem Digitalni kokpit imam cca 350€ "viška". Da li mi se isplati uzimati adaptivni tempomat ako sam samo u gradu i nije dsg već manualac? Ili rađe grijanje sjedala?

Poslano sa mog ONEPLUS A6013 koristeći Tapatalk

Van mreže Vladapetr

« Odgovor #43 poslato: 20. Nov, 2019. 11:23 »
Kad bih morao da maknem nešto od opreme iz svoje Škode, digitalni kokpit bi bio medju poslednjim opcijama. Nemaš predstavu koliko znači, bukvalno drugi doživljaj.
Adaptivni tempomat na manuelcu je realno besmislen.
  • Vozi: Škoda Kodiag RS 2.0 TSI

Van mreže NNorbi90

« Odgovor #44 poslato: 20. Nov, 2019. 11:37 »
Kad bih morao da maknem nešto od opreme iz svoje Škode, digitalni kokpit bi bio medju poslednjim opcijama. Nemaš predstavu koliko znači, bukvalno drugi doživljaj.
Adaptivni tempomat na manuelcu je realno besmislen.

Ne bih se bas slozio s tobom za adaptivni tempomat. Ako ides na duzi put autoputem gde svakako provedes preko 90% vremena u 6oj brzini onda ti je svejedno da li je manuelni menjac ili DSG. A iz sopstvenog iskustva mogu reci da je voznja mnogo opustenija sa adaptivnim tempomatom. Preuzme zadatak drzanja rastojanja pa imas vise kapaciteta da se fokusiras na druge stvari. Digitalni kokpit je lepo imati ali ne vidim nikakvu dodatnu korist pored toga sto auto izgleda moderniji, mozda navigaciju da imas u vidnom polju u svakom momentu... ja nisam uzeo jer je bio vezan za Columbus Infotainment sto je bilo jos 1000EUR doplata kad sam konfigurisao auto.

To je moje misljenje i znam da svako gleda na stvari malo drugacije pa tako mora svako da razresi za sebe sta mu se isplati uzimati i sta ne.
  • Vozi: Škoda Karoq 1.5 TSI Style MY2019