Autor Tema: Kupovina polovnog Superba  (Pročitano 3306 puta)

0 članova i 16 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže LoshmiZapočeo temu

Kupovina polovnog Superba
« poslato: 04. Jun, 2020. 13:25 »
Pozdrav svima,

Novi clan, prvi post. Manje vise sam se zbog ovog pitanja i registrovao.
Doslo je vreme za kupovinu auta. Posle dosta vecanja i analize, dosli smo do zakljucka da je Superb auto za nas.

Odlucili smo se za benzinac i za manuelni menjac. Benzinac jer imamo dosta kratkih gradskih voznji i cini nam se da malo manje zagadjuje.
Manuelni menjac jer smo oboje proveli neko vreme u americi vozeci automatike i nikada se nismo navikli. Ja licno do mere da ga aktivno mrzim.

Ostaje nekoliko nedomuica.
Prva je da li uzeti polovan iz inostrnastva (mobile.de) ili nov ovde.
Ako bi uzimali polovan, onda bi to bio 1.8l, 179 KS a ako bi uzimali nov onda bi to bio 1.5l, 150 KS. Zanima me da li neko ima iskustva sa ovim motorima i koja je preporuka. Ja licno imam predrasude prema motorima male zapremine a vece snage, nekako su mi ti 1.2-1.5 a 120-180 KS bas cudna stvar. Imam utisak da nece dugo da traju (verovatno gresim). A i nekako mi se cini da ce ovako vellikom autu koji moze dosta da se natovari, dodatinih 29 KS dobro doci. Ostaje pitanje i cene, polovni sa opremom koju bi mi voleli i koji je presao do 100 000 km je oko 23k a nov je izmedju 28-30k. Tako da je razlika 5-7k. Nije mnogo velika ali nije ni zanemarljiva. Mi ne prelazimo mnogo godisnje, 10-ak hiljada, tako da je plan da zadrzimo polovni auto do nekih 200k. Koja su vasa ramisljanja na ovu temu?
Druga nedoumica je karavan ili limuzina.
Ja sam za karavan jer je prakticniji a narocito veliki plus su mi sine na krovu jer cesto prevozim 1 ili vise bicikala. Dodatni plus je i zadnji brisac. Supruga je za limuzinu jer bolje izgleda :).
Pitanja su:
1. Koje su opcije za krovni nosac za limuzinu, video sam onaj fabricki Skodin i bas mi se ne svidja onaj nacin kacenja. Da li je neko probao one na vakum?
2. Da li zadnji brisac moze da se ugradi naknadno na limuzinu?
3. Da li vidite jos neku prednost jedne ili druge opcije?

Poslednja stvar koja nas muci su sedista. Hteli bi kozna sedista, ali nas je malo strah koliko ce da bude vruce leti, pa smo mislili da uzmemo sa ventilacijom. Problem je sto polovni automobili retko kada dolaze sa ventilacijom sedista pa nas zanima da li je to nesto sto moze da se ugradi naknadno. Preko skode ne moze, ali mozda postoji neko ko radi takve stvari. Koja su iskustva sa koznim sedistima ili jos bolje pitanje sa sedistima sa ventilacijom?

Da li postoji jos nesto na sta treba obratiti paznju kod izbora dodatne opreme?

Izvinjavam se na dugackom postu, ali tako je valjda kada se kupuje novi auto :)

Hvala svima i prijatan dan vam zelim,

Van mreže nidza

Odg: Kupovina polovnog Superba
« Odgovor #1 poslato: 04. Jun, 2020. 13:48 »
5000€ razlika između 0km i 100.000km. O čemu ti tačno ovde razmišljaš zapravo?

• Vozi: Škoda Octavia RS230 2017, Škoda Octavia 1.5 TSI Style 2021

« Odgovor #2 poslato: 04. Jun, 2020. 14:15 »
5000€ razlika između 0km i 100.000km. O čemu ti tačno ovde razmišljaš zapravo?

Ne nuzno, moze da bude i 8k izmedju 0 i 30000 km. Izabrao si najekstremniji slucaj. Ali se slazem da za pomenuti primer nov ima vise smisla.
Ono sto me malo vise privlaci kod polovnog je motor, nekako mi se taj 1.8 vise svidja od ovog 1.5.

Hvala za odgovor,

Na mreži Crkvine

« Odgovor #3 poslato: 04. Jun, 2020. 14:17 »
Cena nove skode je od 19.800 do 28.000

« Odgovor #4 poslato: 04. Jun, 2020. 14:26 »
Cena nove skode je od 19.800 do 28.000

Sa nekim dodatnim stvarim koje bismo hteli:
1. Dinamicka kontrola sasije
2. Ventilacija sedista
3. Virtualni kokpit

Moze da ode i preko 28k

Van mreže vlado985

« Odgovor #5 poslato: 04. Jun, 2020. 14:34 »
Bolje gledaj onda 2.0 T , oni su mahom bili napakovani tom opremom. ili L&K
  • Vozi: Škoda Fabia 1.4mpi 50kw AME

Van mreže Maksimus

« Odgovor #6 poslato: 04. Jun, 2020. 14:51 »
Jedino sto 2.0 mora automatik 4x4,a on koliko sam razumeo ne zeli automatski menjac.
Ovo moze da ispadne lepa ponuda:
http://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/16428158/skoda-superb-20-tsi
A kod nas tih slabijih benzinaca bas fali na oglasima,dok bi te uvoz izasao po meni previse blizu cene novog(pogotovo ako gledas pre fl koji je ipak stariji model).

« Odgovor #7 poslato: 04. Jun, 2020. 14:57 »
Jedino sto 2.0 mora automatik 4x4,a on koliko sam razumeo ne zeli automatski menjac.
A kod nas tih slabijih benzinaca bas fali na oglasima,dok bi te uvoz izasao po meni previse blizu cene novog(pogotovo ako gledas pre fl koji je ipak stariji model).

Bas to, ja bih manuelni menjac po obavezno, tako da 2.0 ispada iz igre.
Hvala za oglas.
Slazem se za razliku u ceni. Kada bi bili isti motori, verovatno bi odluka izmedju novog i polovnog bila mala laksa.

Van mreže Maksimus

« Odgovor #8 poslato: 04. Jun, 2020. 16:18 »
Iskreno bih savetovao da probas DSG pre kategoricnog otpisivanja.
Ne znam razlog zbog kog ti automatik ne lezi,ali ako si u Americi vozio klasicne automatike mozda ti sistem sa dva kvacila u VAG vozilima promeni misljenje,ipak ima osetnih razlika u ponasanju.
Naravno nemam ideju sa kojim automobilima imas iskustva i sta ti konkretno smeta,vec samo dobronameran savet.

« Odgovor #9 poslato: 04. Jun, 2020. 16:32 »
Iskreno bih savetovao da probas DSG pre kategoricnog otpisivanja.
Ne znam razlog zbog kog ti automatik ne lezi,ali ako si u Americi vozio klasicne automatike mozda ti sistem sa dva kvacila u VAG vozilima promeni misljenje,ipak ima osetnih razlika u ponasanju.
Naravno nemam ideju sa kojim automobilima imas iskustva i sta ti konkretno smeta,vec samo dobronameran savet.

Hvala mnogo za savet, nije problem u menjacu, nego u meni :).
Psiholoska stvar, nedostatak kontrole. Inace probao sam i DSG u pethodnoj generaciji Superba i definitivno nije za mene.
Mozda je psihijatar odgovor na moje probleme :)

Van mreže Maksimus

« Odgovor #10 poslato: 04. Jun, 2020. 16:44 »
 bravo2
Nekome jednostavno ne legnu neke stvari.
Ja na primer mrzim head up u autu,a dosta ljudi kad proba nece vise da kupi auto bez njega.
Pa i npr adaptivni tempomat,mislik da vecina novih automobila ima taj sistem a ja ne mogu da se opustim kad on upravlja...

Van mreže Melja

« Odgovor #11 poslato: 04. Jun, 2020. 19:13 »
Da probam malo da pomognem. Sto se tice karavana ili limuzine posto pominjes nosenje bicikala onda verovatno bolji karavan. Inace sam ja u svoju limuzinu trpao svasta nesto i samo mi problem naprave jako visoke kutije jer udari poklopac gepeka u nju ili staklo pa ne moze da se zatvori. Tu je karavan bolji jer ako je iole nesto nize od krova vrata se zatvaraju, kod limuzine kao sto rekoh tesko. Sto se brisaca zadnjeg tice nisam nikad rekao sebi e sto mi fali brisac. Jednostavno ne prska voda prilikom vožnje na staklo, a ako stoji auto na kisi pa se ne slije sve sa stakla grejac malo pomogne. Zimi isti slucaj ako napada sneg grejac sve skine lako. Za motorizaciju nisam kadar vozam samo dizel :) Mada mislim da ima ovde dvoje kolega koji imaju benzince sa 150 ks pa se mozda jave. Ako nadjes na neki malo korišćeni auto sa dobrom cenom sto da ne, mada se ja uvek vodim onom novo je novo. Sad sto se gubi dosta na vrednosti tokom godina sta ces neminovna stvar.
  • Vozi: Skoda Superb 2.0 TDI 170 2010 Ambition

Van mreže SuperB

« Odgovor #12 poslato: 04. Jun, 2020. 22:14 »
Pozdrav novom članu. Pročitaj opis Superba kojeg sam kupio ove godine, mozda pomogne nesto. Benzin, 1.4TSI 150KS linuzina. Moras ga svojim ocima detaljno pogledati i provozati da vidis kako motor ide i da li ti odgovaraju takvi motori i kubikaze, ja sam posle 1.8T 150KS sa ovim novim motorom odusevljen, za sada sve odlicno.
« Poslednja izmena: 04. Jun, 2020. 22:20 SuperB »

Van mreže nebojsar

« Odgovor #13 poslato: 04. Jun, 2020. 23:28 »

Ovo je pocetna cena na aukciji, dakle mora biti vise od ovoga. Inace vec neko vreme pratim Superb benzince i gotovo da zadnjih 8-9 meseci nema ni jedan u ponudi po iole
pristojnoj ceni za godiste i kilometrazu. Bio je jedan L&K doduse ali je on otisao jako brzo i cena mu je bila preko 30k evra.
  • Vozi: Skoda Octavia 3 1.6TDI Elegance, Hyundai i30 1.4CRDI

Van mreže Maksimus

« Odgovor #14 poslato: 04. Jun, 2020. 23:48 »
Znam da je ovo pocetna,al mozda bude pristojna i ta za koju ode na aukciji.

Sto se 280 tice,bio je jedan sportline 2017 prosle godine sa 70tak hiljada km za nesto tipa 24k,to je bio dobar dil.
Onaj l&k je trazio neku cofru za koju je mogao nov da se kupi,glupost.