0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.
Da ne otvaram novu temu kad vec postoji slicna.Odradio sam mali servis prije nekoliko dana (1.5TSI ea211 Evo) i pitao ovlasceni servis za plan odrzavanja. Dobio sam odgovor da je veliki servis na 210000km sto me je zbunilo al nadjoh na ovoj temi sto je wkobre podjelio pa je ajde to ok. Pitao sam onda kad se svjecice, pk kais, roleri mjenjaju jer pod velikim servisom racunaju mjenjanje zubcastog i pumpe za vodu i isto sam dobio odgovor 210000km. Nisam bas siguran da svijecice idu na taj interval. Auto ce u decembru biti star dvije godine, pa sam mislio da treba napraviti i prvi servis klime, al iz ovlascenog mi je receno da nema odredjenog vremena jer gas u klimi nije freon. Znam da se u ovim novim automobilima ne koristi stari freon ali se koristi neka nova (ekoloski prihvatljivija) varijanta. Logicno mi je da i u toj tecnosti postoji neko ulje koje podmazuje kompresor? Nalazio sam ranije na ovaj UK plan odrzavanja (isto wkobre podjelio na ovoj temi) pa ne znam dal da se vodim sa njime posto je stariji plan za 1.2 1.4 1.8. 2.0 + dizelasi.