0 članova i 20 gostiju pregledaju ovu temu.
Objektivno-materijali u kabini pasata jesu bolji. Npr mekse plastike,mnogo lepse odradjena vrata,kozom opsiveni rukohvati,lepsi volani,dizajn table koji je sofisticiraniji itd.Vesanje je bukvalno identicno tako da mi je tesko da poverujem u to da je udobniji,ali izolacija je vec nesto drugo.Pritom tu je i ta diferencijacija u opremi koja je do skoro postojala u korist pasata,sve to ukazuje da on jeste skuplji brat.Medjutim pricati da je poredjenje smesno,o 2 sveta razlike i sl je po meni ipak neumesno,dovoljno je pogledati razliku u ceni na zapadu(ipak su to trzista mnogo veca od naseg) i tu se vec vidi koliko su "tesniji" konkurenti nego kod nas gde je razlika u ceni dosta veca.A prica o visim cenama da se pasat ne bi omasovio je ipak smehotresna,jos ce ispasti pasat prestizno vozilo Tako da iako se ne moze sporiti da je passat blizi "premiumu"(iako ni jedan ni drugi to nisu) ne moze se sporiti ni da je superb prostraniji i prakticniji.Stoga mislim da se i te kako mogu porediti buduci da dele platformu,motore,pogone,delove i sl. i gadjaju klijente sa slicnim potrebama. Npr a4 mi nije konkurent superbu i passatu iako je realno bolji auto,ali je i totalno druga koncepcija i druga klijentela.Na kraju svako bira prema svojim zeljama i mogucnostima.
Passata sam probao neki dan, na privatnoj osnovi. Nekih sat vremena polu-gradske voznje. Nije moglo vise. Na zalost VW Srbija nema ni jedan primerak za testiranje, tako da je bilo po modelu - Rekao Bog Adamu evo ti Eva pa biraj Kako god, zadovoljan sam danasnjim iskustvom. Recimo bolje od Insignije 170ks koju sam vozio tri godine.Izbor suzen na 1. Lava Blue sa 18"alu Antares felnama 2. Beli sa 19" Acamar felnama (antracit boja). Nekako mi se taj kontrast boja svidja vizuelno iako sam svakako pre za 18" nego 19". Da postoje 18" u nekoj grafitnoj boji izbor bi bio resen. Ovako mi je ona crna Vela felna uzas zivi, zbog cega se jos nisam odlucio za belu boju. Svetla silver felna mi nesto ne ide na belu boju kola.3. Kao Dzoker model, Crni Superb sa 18" Antaresom. Klasika je uvek u modi.U utorak je deadline za odluku.