Autor Tema: Kupovina Superb ili Kodiaq?  (Pročitano 7193 puta)

0 članova i 25 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže dixon

Odg: Kupovina Superb ili Kodiaq?
« Odgovor #45 poslato: 27. Dec, 2020. 18:19 »
Ма празна прича. Пасату је једина реална пралела онај камионет што Амери возе. Ауто као ауто, ништа специјално да га издвоји у мору лимузина, као ни те камионете. Да се разумемо, није ни суперб Rolls Royce, али реално у јакој опреми је ауто боли глава... А ти старомодни принципи Балканаца да изнад VW иде само мечка, а испод нема ништа да ваља - мачку о реп све... Разлика са А6 верујем да је већ извесна: пријатељ вози и А6 2013 и суперб 2019 фејслифт, нисам лично возио, али каже да се осети разлика како се ауди вози и у самом квалитету завршне обраде, али ипак је то врхунац групације и логично је заиста, док за пасата ћете то тешко чути сем од оних који лично возе пасата

Na mreži Mareska

« Odgovor #46 poslato: 27. Dec, 2020. 18:44 »
Ma da bre budale daju 10k eura više za passata umesto da voze bolju, lepšu, brzu superb za manje para.
  • Vozi: Superb

Van mreže Maksimus

« Odgovor #47 poslato: 27. Dec, 2020. 21:25 »
Objektivno-materijali u kabini pasata jesu bolji. Npr mekse plastike,mnogo lepse odradjena vrata,kozom opsiveni rukohvati,lepsi volani,dizajn table koji je sofisticiraniji itd.
Vesanje je bukvalno identicno tako da mi je tesko da poverujem u to da je udobniji,ali izolacija je vec nesto drugo.
Pritom tu je i ta diferencijacija u opremi koja je do skoro postojala u korist pasata,sve to ukazuje da on jeste skuplji brat.

Medjutim pricati da je poredjenje smesno,o 2 sveta razlike i sl je po meni ipak neumesno,dovoljno je pogledati razliku u ceni na zapadu(ipak su to trzista mnogo veca od naseg) i tu se vec vidi koliko su "tesniji" konkurenti nego kod nas gde je razlika u ceni dosta veca.

A prica o visim cenama da se pasat ne bi omasovio je ipak smehotresna,jos ce ispasti pasat prestizno vozilo  =))

Tako da iako se ne moze sporiti da je passat blizi "premiumu"(iako ni jedan ni drugi to nisu) ne moze se sporiti ni da je superb prostraniji i prakticniji.

Stoga mislim da se i te kako mogu porediti buduci da dele platformu,motore,pogone,delove i sl. i gadjaju klijente sa slicnim potrebama. Npr a4 mi nije konkurent superbu i passatu iako je realno bolji auto,ali je i totalno druga koncepcija i druga klijentela.

Na kraju svako bira prema svojim zeljama i mogucnostima.

Van mreže Beograd011Započeo temu

« Odgovor #48 poslato: 27. Dec, 2020. 21:59 »
Passat je blizi Superbu nego A cetvorci. Ipak ne opravadava razliku u ceni u odnosu na Skodu. Recimo bolji je za 5%, a skuplji za 20%. Plusminus. Ok nekome tih 5% ne znace bas nista, nekome je to kljucno. Koliko razumem Passat se prilicno dobro prodaje u svetu, tj. i dalje je najprodavaniji u klasi. Doduse i klasa mu se raspada :)

Da se vratimo na Superba. Do Kopa i nazad u jednom danu. Na tamo dupke pun, nazad samo ja. Buka je malo veca bila od ocekivane kad smo bili puni. Kad kazem puni, mislim 4 osobe, tri para skija & pancerica, tri kacige, brdo teskih torbi... Uspeo sam da napunim gepek do vrha. Cak je jedan ranac spusten na centralni greben (ispod skija) jer nije bilo mesta u gepeku. Tesko da cu ikad voziti punji. Potrosnja 8 litara. Skroz korektno. Od Brzece do Konaka utaban sneg na putu, medjutim pogon odradio svoje za medalju. Bez ikakvih komplikacija izgurao sve. U povratku 5.6 litara. Sam na nizbrdici :) Kombinovano 6.9 litara danas. Respect!

Adaptivni CC fantastican. Do sada nisam imao prilike da ga isporbam. Radi savrseno. Nastelujes zeljenu distancu i ukoci na vreme, cim promenis traku, sam povuce... Ovo testno vozilo nema line assistance, ali da ima, skoro pa da bude autonomno vozilo :)

Navigacija urbana. Prepoznaje samo veca mesta, ne kapira sela  :) ali nije drama. Lezanje na putu vrlo dobro, ne mogu bas da kazem da je u rangu A3, ali kad se sve uzme u obzir TOP. Verujem da ce sa DCC biti uzivanjac.

Sve zajedno, nestala je dilema oko izbora Skoda vs Fauve. Superb!! Ne zalim da se lisim ni jednog dodatka/opcije/opreme zarad malko vece tisine i za nijansu mekse plastike u Passatu.

Jos da resim boju i eto im ge purchase order na stolu u Ceskoj.
  • Vozi: Skoda Superb 2.0 tdi 4x4

Na mreži Mareska

« Odgovor #49 poslato: 27. Dec, 2020. 22:12 »
Sud bi bio objektivan da si na tamo vozio superb a nazad passata ovako je subjektivan.

« Odgovor #50 poslato: 27. Dec, 2020. 23:16 »
Passata sam probao neki dan, na privatnoj osnovi. Nekih sat vremena polu-gradske voznje. Nije moglo vise. Na zalost VW Srbija nema ni jedan primerak za testiranje, tako da je bilo po modelu - Rekao Bog Adamu evo ti Eva pa biraj :)

Kako god, zadovoljan sam danasnjim iskustvom. Recimo bolje od Insignije 170ks koju sam vozio tri godine.

Izbor suzen na

1. Lava Blue sa 18"alu Antares felnama

2. Beli sa 19" Acamar felnama (antracit boja). Nekako mi se taj kontrast boja svidja vizuelno iako sam svakako pre za 18" nego 19". Da postoje 18" u nekoj grafitnoj boji izbor bi bio resen. Ovako mi je ona crna Vela felna uzas zivi, zbog cega se jos nisam odlucio za belu boju. Svetla silver felna mi nesto ne ide na belu boju kola.

3. Kao Dzoker model, Crni Superb sa 18" Antaresom. Klasika je uvek u modi.

U utorak je deadline za odluku.

Van mreže Maksimus

« Odgovor #51 poslato: 27. Dec, 2020. 23:41 »
Ta acamar je jako retka i po meni vrlo upecatljiva,video sam je mozda 2 puta.

Na mreži Mareska

« Odgovor #52 poslato: 28. Dec, 2020. 02:19 »
Objektivno-materijali u kabini pasata jesu bolji. Npr mekse plastike,mnogo lepse odradjena vrata,kozom opsiveni rukohvati,lepsi volani,dizajn table koji je sofisticiraniji itd.
Vesanje je bukvalno identicno tako da mi je tesko da poverujem u to da je udobniji,ali izolacija je vec nesto drugo.
Pritom tu je i ta diferencijacija u opremi koja je do skoro postojala u korist pasata,sve to ukazuje da on jeste skuplji brat.

Medjutim pricati da je poredjenje smesno,o 2 sveta razlike i sl je po meni ipak neumesno,dovoljno je pogledati razliku u ceni na zapadu(ipak su to trzista mnogo veca od naseg) i tu se vec vidi koliko su "tesniji" konkurenti nego kod nas gde je razlika u ceni dosta veca.

A prica o visim cenama da se pasat ne bi omasovio je ipak smehotresna,jos ce ispasti pasat prestizno vozilo  =))

Tako da iako se ne moze sporiti da je passat blizi "premiumu"(iako ni jedan ni drugi to nisu) ne moze se sporiti ni da je superb prostraniji i prakticniji.

Stoga mislim da se i te kako mogu porediti buduci da dele platformu,motore,pogone,delove i sl. i gadjaju klijente sa slicnim potrebama. Npr a4 mi nije konkurent superbu i passatu iako je realno bolji auto,ali je i totalno druga koncepcija i druga klijentela.

Na kraju svako bira prema svojim zeljama i mogucnostima.
Nije poenta u višim cenama, nego skoda za superb daje 4.000e rabat, a vw neće ni cent za passata,moze da se uračuna subvencija ali nema popusta. Što mu dodje otprilike 21k e za b9, a ja cu za 13k dobiti solidnu superb.

Van mreže Vuk

« Odgovor #53 poslato: 28. Dec, 2020. 12:05 »
Passata sam probao neki dan, na privatnoj osnovi. Nekih sat vremena polu-gradske voznje. Nije moglo vise. Na zalost VW Srbija nema ni jedan primerak za testiranje, tako da je bilo po modelu - Rekao Bog Adamu evo ti Eva pa biraj :)

Kako god, zadovoljan sam danasnjim iskustvom. Recimo bolje od Insignije 170ks koju sam vozio tri godine.

Izbor suzen na

1. Lava Blue sa 18"alu Antares felnama

2. Beli sa 19" Acamar felnama (antracit boja). Nekako mi se taj kontrast boja svidja vizuelno iako sam svakako pre za 18" nego 19". Da postoje 18" u nekoj grafitnoj boji izbor bi bio resen. Ovako mi je ona crna Vela felna uzas zivi, zbog cega se jos nisam odlucio za belu boju. Svetla silver felna mi nesto ne ide na belu boju kola.

3. Kao Dzoker model, Crni Superb sa 18" Antaresom. Klasika je uvek u modi.

U utorak je deadline za odluku.

Na belom superbu (možda i na drugim belim automobilima, za superb znam) se izuzetno vide tačkice od kamenčića na prednjem braniku, koji je u osnovi crn. To me je dovodilo do ludila, i jedva sam našao touch-up olovku za moju boju (laser white), i to je jedan od razloga zašto sam sada uzeo crni.

Na mreži varicak

« Odgovor #54 poslato: 28. Dec, 2020. 12:23 »
Apsolutno se slažem sa ovim. Iako jako dobro izgleda, bela više nikada.

Van mreže dexterslab011

« Odgovor #55 poslato: 28. Dec, 2020. 13:05 »
Offtopic. U Ustanickoj ulici, na raskrsnici sa Grcica Milenka, ima radnja samo za autolakove, ne znam kako se zovu. Kod njih sam ja uzeo "olovku" za svoj auto. Zapravo je metalni kontejner, u obliku olovke sa malom cetkicom, kao za lak za nokte, samo jos manja. Boje su po fabrickim siframa, onima sa nalepnice iz gepeka.
  • Vozi: Skoda Fabia 1.0 2016

Van mreže Super 20

« Odgovor #56 poslato: 28. Dec, 2020. 14:37 »
What about Business gray?  :)

Van mreže dixon

« Odgovor #57 poslato: 28. Dec, 2020. 14:44 »
Ооо да, +1 за business gray!

« Odgovor #58 poslato: 29. Dec, 2020. 09:04 »
Business gray je ovako gledano skroz ok, lepo izgleda i svakako jeste kompanijska boja, jedino sto mi je dosadila siva u bilo kojoj nijansi, jer od 2004 vozim silver metalic automobile (uz dve godine pauze sa crvenim A3). Umrecu u sivim kolima. Pokusao bih zato da proguram lava blue, pa ako ne moze onda crna i kao poslednja opcija business siva. Bela otpada. Nije mi legla.

« Odgovor #59 poslato: 26. Avg, 2021. 13:59 »
Auuu koja frka sa proizvodnjom. Porucen auto jos u januaru. Dobio ubrzo nedelju zavrsetka proizvodnje (kraj aprila, pocetak maja). Potom su ga pomerali nekoliko puta a pre dve nedelje ga skroz uklonili iz sistema!?! >:( >:(

Vise mi ni okvirno ne govore kad ce stici auto. Nemam pojma sta da radim. Navodno su u nedostatku cipovi za 4x4 pogon.

Sto je najgore porucili smo dva identicna komada,  ovaj za kolegu stigao pre dva meseca. Doduse sa dosta nekih neuobicajenih bagova za nov auto. Kljuc se pokvario pa keyless ne radi kod otvaranja vrata, a posle se tesko i zatvaraju, elektronika nesto pobrljavila pa ne radi touchscreen kao ni digitalni kokpit, vratanca kasete stoje ukrivo.

Kljuc porucen nov (u garanciji naravno), a za ostalu elektroniku se cekaju neki kodovi iz Ceske pa ce probati da poprave. Vozaceva vrata malo nastelovana ali se i dalje teze zatvaraju od ostalih. Kasetu nismo ni dirali.

Kao da su ga sklepali na brzinu pa sad iskacu gremlini. Nismo to ocekivali zaista.