Autor Tema: Kazna za parking - iskustva  (Pročitano 7119 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže dulefontana

Odg: Kazna za parking - iskustva
« Odgovor #15 poslato: 11. Dec, 2013. 14:46 »
Meni se jednom desilo da sam platio pogresnu zonu, dobio sam kaznu, ali kada sam ih zvao izasli su mi u susret i kazna je ponistena.

Van mreže djordje cacak

« Odgovor #16 poslato: 11. Dec, 2013. 20:20 »
Kao sto sam ti odgovorio mislim da nemogu da ti to naplate,ali ipak pitaj nekog advokata jer savet je i dalje valjda besplatan
  • Vozi: Fabia 1.4 MPI 8v 200 god

Van mreže MoonZe

« Odgovor #17 poslato: 12. Dec, 2013. 02:00 »
Od mog drugara otac je advokat i znam da kazne koje mu prikace za brisac uvek baci u djubre  :D
  • Vozi: Fabia 1.4 mpi, 2003.

Van mreže fobia24

« Odgovor #19 poslato: 12. Dec, 2013. 10:11 »
Ima i druga strana medalje. Svašta se piše po medijima:
http://vesnamihajlovicblog.wordpress.com/2013/04/21/vazno-za-sve-vozace/

Na mreži djordjebg

« Odgovor #20 poslato: 12. Dec, 2013. 11:52 »
Ja sam stava da parking, GSP markice i karte, sve ostale racune treba placati. Tako je svuda u svetu uostalom. Ne bih platio kada bi u pitanju bio nesporazum kao sto je Dule recimo imao, ali vidim da su u njegoom slucaju bili korektni.
Vidjao sam po gradu vozila sa stranim tablicama, npr. iz BiH oni masovno ne placaju i nikada nece biti kaznjeni zbog toga. Tako je kod nas ali ima i drzava gde su takve stvari centralizovane, pa morate platiti kaznu cak iako ste strani drzavljanin.

Van mreže olajkris

« Odgovor #21 poslato: 12. Dec, 2013. 12:14 »
I ja se slazem da traba placati parking. U kikindi dok nije bilo parking sluzbe pa to je katastrofa bila kako su se ljudi parkirali. Ko kako oce i sl. E sad od kada ima parking sluzbe toga nema, ali opet slazem se u potpunosti da doplatne karte ne treba da bude vec treba da platis koliko si duze na primer ostao na parkingu.

Van mreže dulefontana

« Odgovor #22 poslato: 12. Dec, 2013. 12:14 »
Pa pazi, kaznu sam dobio ispred Doma zdravlja na NBG-u. Svaki put kad vodim klinca kod lekara prvo izadjem iz kola i posaljem poruku. Ovaj put smo kasnili i u trku sam ukucao i poslao poruku na 9113 umesto na 9119. Kad sam dosao do kola sacekala me je kazna. Po vremenu slanja i po vremenu kada sam dobio kaznu proslo je recimo 10 minuta. Znam da je ranije bilo da moraju da sacekaju do 15 minuta da bi ti naplatili kaznu. Okrenuo sam Call centar i rekao da sam dobio kaznu 10 minuta nakon parkiranja i slanja poruke, i da sam platio parking ali najverovatnije u pogresnoj zoni. Ova sa druge strane telefona mi je odrzala predavanje kako nisu oni krivi sto sam ja pogresio i kako otprilike ne moraju da mi izadju u susret, a ja sam kao i svaki Srbin :D odmah poceo da se vadim kako mi je dete bilo pod temperaturom i kako znam da sam napravio gresku i trazim od njih da mi izadju u susret. Cak sam ih pitao koliko treba jos puta da posaljem poruku da bih izjednacio sa tom zonom, i zena mi je rekla da je ta zona koju sam platio ista ili skuplja, pa sam pitao pa u cemu je problem, nisam nikoga prevario jednostavno sam napravio propust, ali pare su legle na njihov racun. Onda je ona rekla pa dobro u pravu ste, vasa kazna ce biti stornirana, samo pozovite isto ovaj broj za 2 dana da vam kolega potvrdi da je kazna stornirana, sto sam i uradio i on je bio bas ljubazan. Dobra stvar u tome je sto nisam cekao da prodje par sati, nego se sve to odigralo u nekom rasponu od max sat i po, tako da je sve resivo, ali isto je i dosta toga do nas, jer ako nastupimo bezobrazno apsolutno ce ih boleti uvo da nam pomognu. Tako radim i sa saobracajnom policijom i mogu priznati da su mi vise puta izlazili u susret (naravno uz sitnu novcanu nadoknadu). :D

Na mreži djordjebg

« Odgovor #23 poslato: 12. Dec, 2013. 12:56 »
Odlicno si prosao, jeste sve te stvari su generalno resive samo sto generalno kod nas nedostaje taj nivo ljubaznosti i ucitivosti u komunikaciji sa korisnicima ili kupcima npr. , to je narocito vazno kada covek sa pravom protestuje kao sto je bilo u tvom slucaju.

Naravno isto vazi i za drugu stranu, sasvim je drugacije kada se policijacu ili bilo kome drugome obratite ucitivo i ljubazno. To svakome prija i uvek ce naici na pozitivnu reakciju druge strane.

Van mreže sale89Započeo temu

« Odgovor #24 poslato: 12. Dec, 2013. 13:19 »
Ja sam im lepo sročio mejl i rekao da mogu da platim jedino onoliko koliko sam ostao u neplacenoj zoni i da s obzirom da je proslo dve i po godine od učinjenog prekršaja a tužba još nije pokrenuta da očekujem da se premet stornira ili kako god zbog zastarelosti.Cekam odgovor vec treći dan :)

Van mreže sale89Započeo temu

« Odgovor #25 poslato: 12. Dec, 2013. 14:57 »
Za usluge parkiranja na javnim parkiralištima, važi opšti rok zastarelosti za povremena potraživanja koji iznosi 3 godine od dospelosti potraživanja,  po osnovu izdatog naloga za plaćanje doplatne karte (čl. 372. Zakona o obligacionim odnosima).Usluge parkiranja na javnim parkiralištima, nisu obuhvaćene jednogodišnjim rokom zastarelosti, koja je shodno odredbi člana 378. Zakona o obligacionim odnosima, propisana za većinu usluga koje se isporučuju domaćinstvu (struja, voda, telefon, grejanje, usluge kablovskih operaterea i sl.) - Odgovor na zastarelost

Ustavni sud Republike Srbije nije doneo odluku o neustavnosti Odluke o javnim parkiralištima grada Beograda. Rešenjem Ustavnog suda od 17.04.2013, obustavlja se postupak za ocenu ustavnosti i zakonitosti odredanba člana 15. Stav 1 i 2 člana 16.tačka a) člana 19 .Odluke o javnim parkiralištima (Službeni list grada Beograda“ br. 18/03, 3/06, 42/09) i Odbacuje se inicijativa za pokretanje postupka za ocenu ustavnosti člana 13 Odluke iz tačke 1. (U prevodu ,smeju da kaznjavaju doplatnim kartama)

Van mreže fobia24

« Odgovor #26 poslato: 12. Dec, 2013. 18:06 »
Samo još ovo da napišem jer neću mnogo da se bavim ovom temom. Čl.372 ZOO koji pominju, ne vidim da su njihova potraživanja "Potraživanja povremenih davanja koja dospevaju godišnje ili u kraćim određenim razmacima vremena (povremena potraživanja)" Zna se šta su povremena potraživanja. Drugo, neplaćen parking je saobraćajni prekršaj, pa ako i može Parking servis da kažnjava i naplaćuje kazne, primenjuju se pravila Zakona o prekršajima (citat):
Član 76

Prekršajni postupak ne može se pokrenuti ako protekne jedna godina od dana kada je prekršaj učinjen.

Zastarevanje prekršajnog gonjenja ne teče za vreme za koje se gonjenje ne može preduzeti po zakonu.

Zastarevanje se prekida svakom procesnom radnjom nadležnog organa koja se preduzima radi gonjenja učinioca prekršaja.

Posle svakog prekida zastarevanje počinje ponovo da teče.

Izuzetno od odredbe stava 1. ovog člana, za prekršaje iz oblasti carinskog, spoljnotrgovinskog, deviznog poslovanja, javnih prihoda i finansija, prometa roba i usluga, životne sredine i vazdušnog saobraćaja može se posebnim zakonom propisati duži rok zastarelosti gonjenja.

Rok iz stava 5. ovog člana ne može biti duži od pet godina.

Prekršajno gonjenje zastareva u svakom slučaju kad protekne dva puta onoliko vremena koliko se po zakonu traži za zastarelost gonjenja.

Van mreže krcaerdoglija

• Vozi: fabia 1.4 mpi 50 kw 2000

Van mreže bk

« Odgovor #28 poslato: 01. Maj, 2014. 01:26 »
http://vesnamihajlovicblog.wordpress.com/2013/04/21/vazno-za-sve-vozace/   sve je jasno   C:-)
super tekst,ali mislim da ovo masovno neodazivanje na tuzbe park.servisa kod nas tesko moze da upali
  • Vozi: fabia sdi 2002

Van mreže fobia24

« Odgovor #29 poslato: 01. Maj, 2014. 08:04 »
Ovo je stari tekst i ova problematika oko toga da li Parking servis sme da naplaćuje kazne razrešio je u međuvremenu Ustavni sud u korist PS-a. Naime, Parking servis se pravdao da ne naplaćuje kazne doplatnom kartom, već izdaje kartu za celodnevno parkiranje, koju kasnije utužuje.