0 članova i 5 gostiju pregledaju ovu temu.
Posto sam pokrenuo ovu temu, da napisem nesto zbog onih mladih vozaca koji citaju ovaj forum a ne ucestvuju u diskusiji. Nema potrebe za prepucavanjem jer stvari sa AS gumama su prilicno jasne.Ako stanujete u gradu, auto vozite po gradu, magistralnim putevima, autoputevima i regionalnim putevima do 1000 m nadmorske visine, dakle u tim slucajevima, AS gume su ODLICNO resenje. Finansijski sigurno a pogotovo ako vozite auto Golf klase ili manji. Podrazumeva se da niste neko ko divlja u voznji. Moze brza voznja ali bez divljanja. Moj savet bi bio da kupite AS srednje ili vise klase-brenda. Sigurno je da AS guma premium klase ne zaostaje ni za jednom zimskom gumom nize klase. Postoji mali problem na velikim vrucinama u popodnevnim casovima ali vecina nece osetiti razliku u odnosu na letnje gume. Tako da, ako vam se uklopi i predjete na AS gume, radije potrosite ustedjeni novac na svoju decu ili neko zadovoljstvo nego na hotel za gume (ili kao moj prijatelj koji iznajmljuje garazu za auto star 12 godina). Jos jedan dobronameran savet. Ako vec imate dva seta felni i guma, ne bacajte pare da svake godine balansirate tockove jer ne verujem da vozite trke i prelazite 200 km/c.
Međutim, želim da upozorim za novi EU zakon, gde je zabranjeno ući u članice sa AS gumama. Nisam istražio taj info, pa ne znam da li važi samo tokom recimo zimske sezone @Fbia
Ako me secanje sluzi, najbolja AS guma se apsolutno dobro nosi sa premium zimskim, a i letnjim gumama.Ponasanje na snegu, najbolja AS guma je u rangu ili bolja od GY, Conti i Michelin gume.Ovde je cak i receno da je to Michekin CC.Trakcija na snegu u rangu ili bolja od Conti, Hankook i GY gume.Ovo se odnosi i na kocenje na snegu gde je bolja od navedene 3.Trakciju na ledu ima najbolju AS guma, tj najbolji rezultat neke gume sa AS testa.Kocenje na ledu takodje.Akvaplaning, ponasanje na mokrom i suvom, tu svuda AS guma dominira nad zimskom.A na snegu je u rangu sa najboljim.