Autor Tema: Nasumicni Check Engine.. DPF regen ?  (Pročitano 4022 puta)

0 članova i 7 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži wkobre

Odg: Nasumicni Check Engine.. DPF regen ?
« Odgovor #15 poslato: 06. Dec, 2024. 09:31 »
Navikni se na to...nema inteligentni sistem kao što su pisale kolege na forumu da npr. BMW registruje kada je autoput i tada odradi. Dosta puta smo pisali ovde da nam se dešava takva glupost, nakon dužeg puta upali se kada stignemo na destinaciju  >:(
  • Vozi: Škoda Superb combi 2.0tdi 150hp L&K

« Odgovor #16 poslato: 10. Dec, 2024. 17:10 »
Evo rezultata...
Bio u AutoČačak zavrsili posao l. Makao sam uspit SOS lampicu koja je bila upaljena.
Uglavnom Check Engine je bio vezan za grijac sa 2 cilindra. Ovi su valjda drugi dobri dok je ovaj zavrsio posao  bravo2
I vezano za regeneraciju vise se nije cimao kao prije tako da je moguce da je obrtaje dizao i zbog toga kako su mi oni rekli...
  • Vozi: Skodillac Superb 2018 2.0 TDI | Skoda Octavia 2015 2.0 TDI

Van mreže azimuth90

« Odgovor #17 poslato: 24. Jul, 2025. 11:53 »
Zdravo svima. Pitanje vezano za dpf regenerqciju. Skoda Superb je u pitanju 2020 god,kupljen kod nas,sa proverenih 144 hiljada km. Vozim ga nekih 10ak hiljada km i primetih sledece.
Zadnja 3 dana smo u Banji i kratke relacije se voze,po par km i gasim auto jer dodjemo na odrediate. 3 puta je paljen za ova 3 dana i svaki put nakon tih 4,5 km kad stanem,odnosno hocu da gasim auto,drzi 1000 rpm i cujem hladnjak,znaci radi regeneraciju.
Pustio sam ga svaki put da odradi regeneraciju u leru,tj sačekam da obori obrtaje.
Ali zasto to radi 3 puta uzastopno? Kao da regener ne odradi do kraja prvi i drugi put.
  • Vozi: Skoda Superb MK3 (2020 god)

Na mreži wkobre

« Odgovor #18 poslato: 24. Jul, 2025. 12:44 »
Potrebna mu je vožnja da bi uspešno završio. Ne znam zašto (da pretpostavim zbog hlađenja), nije u mogućnosti da odradi u mestu.

Na mreži Mareska

« Odgovor #19 poslato: 24. Jul, 2025. 12:56 »
Zdravo svima. Pitanje vezano za dpf regenerqciju. Skoda Superb je u pitanju 2020 god,kupljen kod nas,sa proverenih 144 hiljada km. Vozim ga nekih 10ak hiljada km i primetih sledece.
Zadnja 3 dana smo u Banji i kratke relacije se voze,po par km i gasim auto jer dodjemo na odrediate. 3 puta je paljen za ova 3 dana i svaki put nakon tih 4,5 km kad stanem,odnosno hocu da gasim auto,drzi 1000 rpm i cujem hladnjak,znaci radi regeneraciju.
Pustio sam ga svaki put da odradi regeneraciju u leru,tj sačekam da obori obrtaje.
Ali zasto to radi 3 puta uzastopno? Kao da regener ne odradi do kraja prvi i drugi put.
Ne moze u mestu i leru da radi regeneraciju.
  • Vozi: Superb

Van mreže azimuth90

« Odgovor #20 poslato: 24. Jul, 2025. 13:37 »
Aha,mislio sam da moze da odradi regeneraciju u leru. U sustini,u ovom malom mestu nemam neku priliku da vozim nekom vecom brzinom,bar jos 2,3 dana. Jedino kad krenemo kuci pa na auto put. Mislio sam da odradi i u mestu jer posle 5,6 minuta u leru,obrtaji padnu na normalu i hladnjak se ugasi.

Na mreži Mareska

« Odgovor #21 poslato: 24. Jul, 2025. 13:43 »
Ne u tom slučaju prekine regeneraciju,eventualno visak nafte ubaci u karter.. regeneraciju radi isključivo dok se auto krece i u brzini.

Van mreže azimuth90

« Odgovor #22 poslato: 24. Jul, 2025. 13:55 »
Generalno praktikujem da ga vozim kad dodjem npr kuci i vidim da radi regeneraciju, tada imam i vremena i priliku. Sada mu valjda nece faliti nista. Prosto nije moguće da uvek imam šansu da ga provozam kad vidim da radi regeneraciju pred zaustavljanje...

Na mreži Mareska

« Odgovor #23 poslato: 24. Jul, 2025. 14:00 »
Nece mu nista faliti,ali ozbiljno razmisli o tsi motorima za sledeći auto ako ostajes veran ovoj grupaciji..

Van mreže azimuth90

« Odgovor #24 poslato: 24. Jul, 2025. 14:03 »
Sta znam,prelazim oko 20-25 hiljads godišnje i nekako mi tdi prakticniji. Mogu uloziti da mu ugasim dpf kad budu bas problemi. Iskustvo sa prethodnim Golfom 7 mi kaze da ga zeza dpf ozbiljno oko 250 hiljada predjenih,tada sam ga i izvadio jer mi je i turbinu zeznuo.Ovaj ne bi trebalo da ima probleme bar do 200k.
Sto se tice tsi,razmisljao sam o 1.5 tsi ali su mi nekako neprovereni,oni uskoro dolaze do nekih kilometraza od 200nak hiljada i tek ce se videti problemi ako ih imaju.

Van mreže Shomy

« Odgovor #25 poslato: 24. Jul, 2025. 16:41 »
@AkaMadafaka
Kako si resio za SOS?Sta su ti rekli u servisu za to.Imam isto problem taj al na Kamiq
  • Vozi: Skoda Kamiq

Van mreže fobia24

« Odgovor #26 poslato: 27. Jul, 2025. 10:41 »
Neka moja iskustva sa novim 2.0tdi u oktaviji druga polovina 2024. Sada je na nekih 38500km i regeneracije radi uglavnom u gradu. Imam autoput svaki dan kad idem kuci oko 30km, ali i tu su uglavnom zastoji pa se vozi ispod 60 km/h. Racunar pokrece regeneraciju kada se napuni cesticama do odredjenog procenta i to nema veze da li sam pre toga vozio autoputem recimo 600km. On ne prati uslove voznje. Isto ako se reg.aktivira. na cca 80%, a na 75% je u idealnim uslovima na autoputu, on je nece pokrenuti ranijeec na 80% pa makar i tada radio u rezimu od 1000 do 1500 obrtaja.
Nema pravila u kilometrazi izmedju regeneracija, naravno ni uslovi rada nisu isti uvek. Nekad se start stop pali uvek, a nekad i ne radi po nekoliko sati u gradu. Neki prosek km u gradu izmedju dva rezima je 200 do 250km
Kad je pokrenuo regeneraciju, a nemam uslova da ga vozim vise vec ga ostavim u leru da zavrsi, on je ne zavrsi vec nakon 5 min kada vidi da se auto nevozi, prekine postupak i nastavi ga nakon sledeceg paljenja mogora.

Van mreže azimuth90

« Odgovor #27 poslato: 27. Jul, 2025. 11:35 »
Odlicno sagledavanje, korisno dosta. Znaci ako sam dobro razumeo,u leru kad radi,a regeneracija u toku,nema uslova za dalju voznju,nije problematicno ugasiti auto,on ce nastaviti da je odradi kad se krene sa voznjom.

Na mreži wkobre

« Odgovor #28 poslato: 27. Jul, 2025. 11:40 »
Tako je. Mada nije preporučljivo da se prekida. Ranije sam mu robovao, a sad ako stignem na odredište i on odluči ovo što kaže @fobia24 da mu je baš na 80% ok...e pa to nek mu radi VAG intelektualac koji ga je tako smislio.

Van mreže azimuth90

« Odgovor #29 poslato: 27. Jul, 2025. 11:45 »
Gledaj,ja se trudim svaki put da ga provozam kad pred zaustavljanje kod kuce ili negde gde ne zurim upali regeneraciju. Ali kad negde idem sa decom na 40+ stepeni, i treba da udjemo negde,nema sanse da se vozikam sa njima po gradu da bi završio...Retki su to slucajevi ali ih ima....