Autor Tema: Struganje/zujanje pri skretanju  (Pročitano 785 puta)

darkman, Sekin, grga i 9 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži grgaZapočeo temu

Struganje/zujanje pri skretanju
« poslato: 06. Maj, 2025. 10:20 »
Pozdrav kolege,
naime od skora sam vlasnik skode octavije, 2019g, 1.6tdi, jedina mana/problem koji sam dosad pronasao je slijedeci :)
kada skrecem lijevo, ustvari cim pomjerim volan u lijevo blago, cuje se neko kao zujanje ili struganje,mada nekako plastican zvuk, i cim volan vratim prestane.
Pregledan je lezaj i sve oko tocka, nema nikakvih tragova da nesto od nesto zakaca i sl. ali cuje se stalno, jedino u servisnoj historiji, nekad prije pise da se vlasnik zali na isti problemi da je u pitanju i da su pdmazani prednji odbojnici amrtozera prema TPI 206 212 916 (za sta vjerujem da je neka interna procedura), ako neko zna nesto vise ili savjet, sta jos da pogledam, unaprijed se zahvaljujem..

pozdrav
  • Vozi: Skoda Octavia mk3

Na mreži wkobre

Odg: Struganje/zujanje pri skretanju
« Odgovor #1 poslato: 06. Maj, 2025. 11:15 »
  • Vozi: Škoda Superb combi 2.0tdi 150hp L&K

« Odgovor #2 poslato: 06. Maj, 2025. 11:40 »
Ove odgovore sa ovih tema sam provjerio, nije nista od ovoga u tome i jeste poenta.
U svakom slucaju hvala.

Na mreži wkobre

« Odgovor #3 poslato: 06. Maj, 2025. 11:44 »
Onda nažalost ostaje ona gora opcija, da se obiđe par majstora, a nadam se već prvi da će uspeti da otkloni problem :(

Na mreži Ljuba

« Odgovor #4 poslato: 06. Maj, 2025. 20:18 »
Nisi bio preterano jasan u smislu da li se cuje u voznji ali i kad je auto stacionaran, rekao bih u oba slucaja ali necu postavljati dodatna pitanja jedino ideja da bi moglo biti do letve volana tj. elektro, servo, motora koji asistira, olaksava okretanje volana.
  • Vozi: Fabia 2

« Odgovor #5 poslato: danas u 07:54 »
E ovako drugari, izgleda da sam rijesio :), od majstora nije neke pomoci bilo, uglavnom kazu da pojacam muziku i tako to.. jer je sve ok sa trapom i sl.
Tako da sam u svojoj reziji i par hintova sa stranih foruma, zamjenio nosac motora, znaci onaj veliki na strani vozaca i prestalo je.
Uglavnom zvuk je bio prilicno primjetan, samo u voznji, znaci cim malo volan u lijevo, odmah se cuje sve dok ne ispravim volan, nekako bi rekao najvise kao da guma zakaca za plastiku.
Probao sam sa ugasenim autom, tada se taj zvuk nije cuo, idem niz brdo i motam lijevo, ne cuje se.. to mi je donekle potvrdilo teoriju i eto...
Cijena nosaca je oko 60KM - 30e, trebalo mi je 2-2,5 sata za zamjenu, prvi put sam na Octavii mijenjao, tako da sam prilicno pipavo i polako radio..

Na mreži wkobre

« Odgovor #6 poslato: danas u 10:22 »
Veliki majstori... možda bi bilo dobro da se navede koji su, pa da znaju ljudi da ih izbegavaju. Neka onda oni sami bez posla sebi pojačavaju muziku u servisu  >:(
Svaka čast na rešenju i samostalnoj intervenciji!