0 članova i 46 gostiju pregledaju ovu temu.
Ja sam novi član foruma. Pozdrav svim drugarima. Razmišljam o kupovini Karoq-a 1.0 TSI. Nisam navikao na vozila sa jakim motorima pa ni nemam velika očekivanja. Moli se ZVERKO da nam nakon do sada pređenih kilometara kaže svoj cenjeni sud. Pretpostavljam da je vozio po brdskim putevima i auto-putevima sa više osoba u vozilu. Ako ima neko novi sa iskustvima bilo bi dobro da nam nešto kaže. U poređenju sa osnovnim motorom koji pokreće Hundai Tucson-a 1.6 atmo 132 KS 160 Nm na preko 4k obrtaja , čini mo se da je 1.0 TSI jači i bolji motor.
Odmah da Vam kažem da nisam član Dačijinog foruma. Ovde ima špijuna koji su članovi oba foruma a niko ih ne optužuje za veleizdaju Škode. Ne promovišem Dačiju i nemam nameru da kupujem bilo šta od Dačije, osim ako budem morao. Nego ste mi interesantni vi Škodaši za zezanje i to ti je. Auto mi nije raubovan u kilometraži ali jeste u gradskoj vožnji i u upotrebi generalno. Tepih na centralnom tunelu mi se raspada od silne dece "uđi-izađi", a izgreban je kao da je prošao rat. Vozim ga skoro svaki dan. Nabaviću aditive od lokalnog dilera da oseti taj flash , a posle jedan za spuštanje .... ali neću često da se ne navuče na aditive i šta onda ....
Ajd' pa unazad (a i lakše pitanje), pa nastavljam (valjda danas ...).Ravenol VMP SAE 5W-30 je ulje premium klase sa VW 504/507 odobrenjem.Ima osnovu od baznih ulja III/III+ grupe i u tom smislu je "standardno".Veoma je slično ulju LM 4200 od kojeg je jeftinije.Mobil 1 ESP i Total INEO LL su nešto kvalitetnija (imaju i PAO baznih ulja bar delom) i jeftinija.Pa sad, ko kako voli (nek' izvoli).
@Stalker, na sajtu pise da je Ravenol VMP ulje PAO based sto znaci da je potpuno sinteticko tj. iz IV i V grupe baznih ulja ili ne?1. Da li je tacno da kada je ulje fully synthetic, znaci je iz IV i V grupe baznih ulja?2. I da li PAO (Polyalphaolefin) based ustvari znaci da je potpuno sinteticko (fully sinthetic)?Te dve stvari bih voleo da nam razgranicite.https://www.ravenol.de/en/product-range/motor-oils-for-passenger-cars-1/ravenol-vmp-sae-5w-30/
Gospodine Stevo,pre godinu dana sam kupio Škodu Fabiu 1.0 55kW iz 2015. godine sa 90 hiljada kilometara i ugrađenim gasnim uređajem (ako je to bitno). Po evidenciji ranijih servisa vidim da je sipano 5W-30 ulje. U jednom ovlašćenom servisu mi je rečeno kada sam se raspitivao za cenu malog servisa da bi oni sipali 5W-40 ulje. Pošto sam za ranija vozila koristio Kroon ulja pogledao sam preporuku na njihovom zvaničnom sajtu za moj model Škode i između tri gradacije odlučio sam se za Emperol 5W-40.Dva puta sam već sipao to ulje. Jednom posle 13 hiljada kilometara jednom posle 10 hiljada.Moje pitanje je da li sam možda pogrešio što sam promenio gradaciju ulja i da li da se sada vratim na 5W-30 ili da nastavim sa pomenutim 5W-40?Hvala