Autor Tema: Zeder u Octavia 3 (+slike)  (Pročitano 4841 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže nebojsar

Odg: Zeder u Octavia 3
« Odgovor #15 poslato: 10. Mar, 2014. 19:24 »
Оно што је такође специфично по питању А7: обзиром да је нов модел још увијек немају начин да спријече паљење аутомобила, те се исти може стартовати и покренути са закључаним Зедером па треба водити рачуна о томе. Наравно, волан не може да се окреће... Осим тога, Зедер може да се закључа само у једном положају, и то док су точкови исправљени, тако да не важи онај савјет као за остале да се точкови окрену

I pre ugradnje Zedera na moj auto sam iscitao brdo foruma i izgleda da postoje dve verzije zedera, gde se igraju sa paljenjem auta i gde se ne igraju. Ja sam konkrentno ugradio svoj zeder u njihovom servisu na bulevaru i gledao sam coveka od pocetka do kraja kako radi odradu. Moj auto je 2012 godiste,  avgust. Prica oko paljenja se tice samo zica za paljenje auta, ne znam da li se dotice elektronike toliko, oni ugrade samo neki relej koji regulise paljenje putem brave. Elem moj auto ima blokadu i paljenja a i tockovi se mogu saviti u polozaje levo i desno kako bi se zakljucao zeder. Mogu da kazem da izgleda strasno kad majstor rasturi sve i izvadi volan ali je ugradnja krajnje pedantna i korektna.
  • Vozi: Skoda Fabia 1.2 HTP, VW pasat B8 2.0TDI

Van mreže jovan.ilic.89

« Odgovor #16 poslato: 10. Mar, 2014. 19:51 »
Да, све то стоји, али Суперб је ипак старији модел од нове Октавије која је донијела нешто сасвим ново на пољу електронике. Е сад, и на мојој Фабији 2012. годиште све функционише као што си и ти описао - точкови могу у било коју страну, аутомобил се не може упалити кад је Зедер закључан. Али, ја лично сам возио и Голфа 6 2008. годиште на уградњу и лично био присутан све вријеме (као и поред свог аута), на истом мјесту је уграђиван Зедер, и код њега је мало другачије - аутомобил може да се упали кад је закључан Зедер, али има нека пишталица, зујалица, која пробија уши кад се аутомобил упали а Зедер је закључан, тако да нема шансе да се погријеши и крене у вожњу. Не бих да нагађам пошто нисам сигуран, али дефинитивно има везе са електроником, можда и ECU-ом аута, тад ме није занимало па се нисам ни интересовао много иако је мајстор који је уграђивао нешто спомињао... На крају крајева, кад се заказује уградња наводи се и модел аута, што значи да постоји разлика, можда и у самим бравама али и у процесу уградње и мјесту монтирања браве свакако.

Van mreže varicakZapočeo temu

« Odgovor #17 poslato: 11. Mar, 2014. 17:58 »
Evo i obećanih slika našeg drugara sa foruma.

Van mreže varicakZapočeo temu

« Odgovor #18 poslato: 11. Mar, 2014. 18:02 »
... i još jedna

Van mreže adamGT

Odg: Zeder u Octavia 3 (+slike)
« Odgovor #19 poslato: 16. Maj, 2015. 18:22 »
Mozda ce nekome biti korisne ove informacije pa da malo osvezimo temu,na mojoj O3 ugradjen zeder u AC,na istom se mestu nalazi kao na ovim slikama gore,kad je zakljucan auto ne moze da se upali,cena 240e

Van mreže Minja

Odg: Zeder u Octavia 3 (+slike)
« Odgovor #20 poslato: 17. Maj, 2015. 09:57 »
Ja sam pre neki dan stavio zeder, jedino je problem sto ako ne ugradis u ovlascenom servisu gubis garanciju na letvu volana.
  • Vozi: Skoda Octavia 2013 2.0 dizel