Pretraga foruma [Google]

Autor Tema: Kupovina nove Oktavije 3: saveti, iskustva, preporuke  (Pročitano 66420 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži AleksandarAca

Odg: Kupovina nove Oktavije 3: saveti, iskustva, preporuke
« Odgovor #690 poslato: 28. Maj, 2023. 20:16 »
Ja imam pozitivna iskustva sa Autolandom, treba proveriti automobil po broju sasije na CarVertical recimo zbog ostecenja i u ovlascenom zbog servisne istorije. Cena moze 300 dole min.

Na mreži wkobre

« Odgovor #691 poslato: 28. Maj, 2023. 21:22 »
Uz dužno poštovanje, ali zbog komentara oko straha visokih cena održavanja, ja bih ipak gledao na neku klasu automobila niže (ili drugog proizvođača). Bolje uzeti u startu auto i da ostane sa strane jedno 1000-1500e i da može sve lepo da se utegne, nego uzeti knap i posle da se hvatate za glavu oko servisa ili ne daj Bože nečeg ozbiljnijeg.
  • Vozi: Škoda Superb combi 2.0tdi 150hp L&K

Na mreži Mareska

« Odgovor #692 poslato: 28. Maj, 2023. 21:27 »
Ovo su cene u ovlascenom i taj auto je dovoljno "star" da ne mora da se placa dranje.
  • Vozi: Superb

Van mreže SuperB

« Odgovor #693 poslato: 28. Maj, 2023. 21:33 »
Ili održavanje u drugim servisima sa delovima (filterima) drugih proizvođača koji su mnogo jeftiniji od originalnih.... Ja sam izabrao ovlašćeni samo zbog nastavka vođenja elektronske servisne istorije inače da sam kupio auto bez elektronske servisne istorije, naravno auto koji nije u garantnom roku... ne bi održavao vozilo u ovlašćenim servisima, ima mnogo boljih majstora od ovlašćenog, a oni su ujedno i jeftiniji....

Na mreži wkobre

« Odgovor #694 poslato: 28. Maj, 2023. 22:03 »
Puno ti hvala na brzom odgovoru. Bogami ni malo naivna cena za mali servis pa me hvata blaga jeza pri pomisli koliko bi mogao da iznese ceh za veliki servis. A kada vec pricamo o velikom servisu zar nije za taj 1.5tsi ista prica kao i za 1.4tsi gde se tek na 210.000km radi veliki servis, tj. na toj km se proverava stanje kaisa i da li treba da se radi VS ?

Ja sam ovo komentarisao, da ne dođe do zabune  :)

Što se velikog servisa tiče, preporuka je na 160.000. Važi za 1.5 i 1.4 TSI 2017+ sa kaišem (lanac na 50-60.000 jer se brzo istežu (držao jedan u ruci debljine je onog sa bicikla)). A na toj kilometraži, ja bih recimo menjao i kablove,svećice i filter goriva. Druga stvar, čovek kaže da mu trebaju nove gume 18ice koje mogu ići i do 90.000 (ako su dimenzije kao Superbu)...plus zimske (ili all season koje su u startu opet malo skuplje). Treba videti stanje diskova i pločica..itd. Izvinjavam se, ne bih da mračim, jer kupovina auta je prelepa stvar...samo treba sve razmotriti i ispratiti finansijski.

Van mreže SuperB

« Odgovor #695 poslato: 28. Maj, 2023. 22:20 »
Gume i felne nisu problem, prodacu mu ja 17” sa skoro novim Hankook gumama i nema frke za leto 😀

Van mreže AcoSk

« Odgovor #696 poslato: 28. Maj, 2023. 23:58 »
@wkobre, 1.2tsi, 1.4tsi, 1.5tsi nemaju filter goriva, a ni kablove.

Na mreži wkobre

« Odgovor #697 poslato: 29. Maj, 2023. 07:09 »
Ne znam, imamo tek par meseci Seat Leon-a 1.4, pa mi je predloženo u servisu sledeće godine da se promeni filter goriva koji se navodno radi na svakih 50.000. Moguće da grešim za kablove, ali eto meni tako neke stvari padaju napamet za zamenu  :)

Na mreži wkobre

« Odgovor #698 poslato: 29. Maj, 2023. 07:28 »
Sad bacih pogled brzinski po internetu, izgleda samo 1.2 da ima kablove (dal je greška ponegde naveden i 1.0), ali mislim da su to neki stariji modeli u pitanju. Tako da kablovi otpadaju rekao bih. Hvala @AcaSk, uvek volim da naučim nešto novo  bravo2

Van mreže juninho8

« Odgovor #699 poslato: 29. Maj, 2023. 09:18 »
Puno mi znace informacije koje sam dobio, idem danas jos jednom da proverim nekoliko stvari o autu, pa i to ko je bio prethodni vlasnik, morali bi da imaju tu informaciju, nikako ne bih uzeo auto ako je bio rent a car pa cak i sluzbeni auto jer znam kako se takvi automobili voze. Kada je rec o velikom servisu, iscitao sam dosta stranih foruma i dokumentaciju koja je dostupna i misljenja su podeljena. Po jednima menja se na svakih 5 godina a po drugima najranije na 210.000km.

@SuperB
Pusti mi pp za letnji set guma, ja ne mogu jos da saljem poruke na forumu.
  • Vozi: Golf IV

Na mreži wkobre

« Odgovor #700 poslato: 29. Maj, 2023. 09:38 »
Koliko sam shvatio samo u Engleskoj postoji taj limit od 5 godina.

Van mreže observer

« Odgovor #701 poslato: 01. Jun, 2023. 13:04 »
Sad bacih pogled brzinski po internetu, izgleda samo 1.2 da ima kablove (dal je greška ponegde naveden i 1.0), ali mislim da su to neki stariji modeli u pitanju. Tako da kablovi otpadaju rekao bih. Hvala @AcaSk, uvek volim da naučim nešto novo  bravo2

VW benzinci već dugo nemaju kablove svećica...
Nema ni 1.2 TSI
  • Vozi: VW Golf 7 1.2 TSI Trendline 2017

Na mreži MAKS

« Odgovor #702 poslato: 01. Jun, 2023. 19:36 »
Vozio 1.2 tsi 77  KW ,DSG  2011.
Ima kablove svecica koji su vezani za bobine. Jedan mi crkao / kabl trece svecice , ima cetiri cilindra / u madjarskoj i popravljen tamo .
Taj auto prodat sa 77.000 km i dalje se bozi.
  • Vozi: OCTAVIA 1.6 2012 ELEGANCE

Na mreži petarp031

« Odgovor #703 poslato: 01. Jun, 2023. 22:48 »
U octavia 3 1.2tsi nema kablove.
1.2tsi ima kablove u fabia 2 i octavia A5, tj u verziji sa 8 ventila. Verzije 16v iz fabia 3 i octavia A7 nemaju kablove vec pojedinacno bobine po svakom cilindru.

Na mreži wkobre

« Odgovor #704 poslato: 01. Jun, 2023. 23:53 »
Ma dobro ljudi, nebitna stvar, majstor će mu reći kako stoje stvari. Ja sam onako iz glave ispisao prvo što mi je palo napamet da treba proveriti/zameniti. Ako nema utoliko bolje, manji trošak. Ako ima, ne mora da znači da je potrebno odmah menjati. Svakako držim fige da uzme neki utegnut auto pa da u startu i nema nekih ulaganja (osim onih guma, ukoliko bude taj primerak).