Autor Tema: Kupovina nove Oktavije 3: saveti, iskustva, preporuke  (Pročitano 110553 puta)

0 članova i 20 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže aleksandarzlatic

Odg: Kupovina nove Oktavije 3: saveti, iskustva, preporuke
« Odgovor #315 poslato: 24. Dec, 2015. 08:56 »
Mislim da nije doslo do ivice svadje vec samo do 2 raylicita gledista, oba imaju temelja pa ko sta voli to i bira.

Mozda je se malo otislo van teme, pa ne znam koliko to pomaze ljudima koji zele da je kupe, mozda bi bilo lepo da neko napise i iskustvo kupovine, a ne samo karakteristike?

Evo ja sam npr. otisao u Autocacak u Krnjaci direktno kod direktora Vinka Nikolica, bio sam veoma konkretan, on takodje, na prvom razgovoru mi je obecao metalik boju gratis i ostalo je da razmislimo o opremi pa da dodjemo na sledeci sastanak. Inace sam svoju Astru Classic III (Astra H) 1.4 90HP 2010 72.000km predao njima kao ucesce za kredit, dali su mi korektnu cenu od 5.500 eura.
Dosao sam na sledeci sastanak i rekao da necu metalik vec belu Candy white boju i trazio Alu felne gratis. Tu je direktor malo zatezao ali je onda pitao sta bih od opreme, pa smo se na kraju nasli na cifri od 13.700 sto je opet lep popust, mislim nekih 500-600eura...
U mojoj garazi procitajte detaljnu pricu i specifikaciju.
U svakom slucaju, dobio sam proizvodnu nedelju, ispostovali su, cak je bila mogucnost i ranije isporuke ali tada su neki sleperi zaustavljeni na granici sa Madjarskom (zbog Sirijaca...) ali je rok ispostovan.

Sve u svemu, dobra i korektna kupovina!
  • Vozi: Renault Kadjar 11.2019. 1.5 DCI 260Nm/115HP Business Edition paket

Van mreže mirkuk38

« Odgovor #316 poslato: 24. Dec, 2015. 10:27 »
Verovatno oni olako dobijaju metalik boju gratis, a felnice ipak moraju da calnu.. zato je Vinko zatezao. Ali to je čar pregovora.

Jadan onaj koji samo pljune keš za traženu cenu.  =))

Van mreže ИгоР

« Odgovor #317 poslato: 24. Dec, 2015. 11:23 »
Ова тема је најбољи примјер тврдње да се о укусима не расправља :)
Без много приче...са срећом се возио, да те слуша и чува на цести!

« Odgovor #318 poslato: 24. Dec, 2015. 15:21 »
Bas na autoputu se osjeti ta razlika na autu od 85 KS i 150 KS . Slucajno imam i ovaj od 85 KS , nije Skoda pa necu ulaziti u detalje ali u klasi je fabie ali atmosferski motor je, za gradsku voznju odlican ali nije za autoput, ide on i relativno malo kilometara ima na satu ali  nije to to. Vozio sam SEAT Toledo novi sa 85 KS i nisam zadovoljan sa tim motorom. To je moje licno misljenje i ne pricam proizvoljno i sa pretpostavkom na osnovu snage motora. Nisam ni rekao da svako treba da ima 150 KS , ali i dalje mislim da je za Octaviu svaki motor ispod 110 KS premal motor. Ali isto tako kad sjednes u RS od 184 KS i poslije se vratis na 150 osjetis veliku razliku. Nisam probao RS od 220 KS , ne mogu da prenesem utiske. Prije 25 dana  me je kostalo  350 eura ,  to sto  motor ima 150 KS i sto sam vozio 26 km preko ogranicenja  na putu gdje je ogranicenje 70 i na prilicno velikom usponu , vrlo brzo kruznog toka. Sa slabijim motorom ne bih uspio postici velika ubrzanja na kratkim rastojanjima, a to najvise obozavam. I naravno kad moze da potegne uz brdo. Generalno malo brze vozim samo na autoputu.  I dalje se ne kajem zbog jaceg motora i cak bih isao sa novim autom do 190 KS , to bi mi bilo po mjeri u Superbu npr.

Skickat från min iPhone med Tapatalk
« Poslednja izmena: 24. Dec, 2015. 15:31 slavisa »

Van mreže mikip

« Odgovor #319 poslato: 24. Dec, 2015. 16:19 »
Kljucna rec je "obozavati". Sta drugo reci, nego svaka cast svima iz kluba 150ks+ koji ste kupili nova kola da uzivate u voznji.

Sto se tice 86ks motora, ja sam bio pod utiskom sa foruma da auto sa tim motorom ide kao traktor pa sam isao da testiram Golfa VII i Rapida Spaceback. Ono sto sam video jeste da auto ide sasvim dobro za ono sto meni treba i sto mislim da zadovoljava 80% vozaca.
« Poslednja izmena: 24. Dec, 2015. 16:27 mikip »

Van mreže nkteam

« Odgovor #320 poslato: 24. Dec, 2015. 23:35 »
hehe, naravno da zavrsava.
Ali ljudi vole da, pogotovo po forumskim postovima, tu razliku preuvelicavaju dobrano :)
  • Vozi: Octavia 2.0tdi Style 2016

Van mreže nkteam

« Odgovor #321 poslato: 02. Feb, 2016. 12:17 »
Jedno pitanje, da vratim thread temi kojoj je namenjen:

Koja je standardna procedura za kupovinu automobila u AutoCacku?
Jel se ugovor potpisuje kad auto stigne ili pri narucivanju?
Ako ne, sta ste potpisivali/davali/dobili prilikom narucivanja?

Van mreže aleksandarzlatic

« Odgovor #322 poslato: 02. Feb, 2016. 12:38 »
Ja nisam nista dao, sve je bilo na rec i moju i njihovu, narucili su Octaviu po mom ukusu a Astru sam im trebao dati tek kad stigne Octavia, bez ijednog papira... Moja je odluka bila da im dam Astru ranije i tada smo uradili Ugovor o otkupu, kad je Octavia stigla, na osnovu toga su mi umanjili iznos za Octaviu...
Ispostovali su sve dogovore i rokove, u pitanju je Autocacak u Krnjaci, direktor Vinko Nikolic...
  • Vozi: Renault Kadjar 11.2019. 1.5 DCI 260Nm/115HP Business Edition paket

Van mreže mirkuk38

« Odgovor #323 poslato: 02. Feb, 2016. 13:08 »
Ja sam dao depozit, 1.000€ i rukovao se sa Vinkom. Ne sećam se da li smo potpisali potvrdu o depozitu.
Kada je auto stigao, vratili su mi depozit i pravac banka da uplatim auto... mogao sam da uzmem depozit i odem kući :P... ali išao je Vinko na poverenje.

Korektna saradnja, u svakom slučaju...

bravo2

Van mreže batke

« Odgovor #324 poslato: 02. Feb, 2016. 13:08 »
Kod mene je bila slična situacija. Auto je naručen bez ikakve uplate avansa, bez potpisivanja predugovora i sl. Sve na reč. S obzirom na to da moj je dobar drugar radi u salonu, staru O2 sam ostavio onog dana kada sam došao po O3. Potpisivanje ugovora i uplatu za novo vozilo sam odradio 5 dana pre preuzimanja istog, s tim što sam auto video i sedeo u njemu u salonu pre nego što sam dao novac.
  • Vozi: O3 2.0 tdi elegance+svašta nešto; MY2015; Revochip; Eibach prokit & RS 18"

Van mreže nkteam

« Odgovor #325 poslato: 02. Feb, 2016. 13:34 »
Hvala na brzim odgovorima.
Narucih ovih dana novu O3 dizelka, a vidim da se u threadu spominju ugovori naveliko pa krenuo da se tripujem...

Van mreže batke

« Odgovor #326 poslato: 02. Feb, 2016. 15:57 »
Kaži nam nešto više. Koji je dizel motor 1.6 ili 2.0, koji nivo opreme, boja, dodatna oprema...vreme isporuke
  • Vozi: O3 2.0 tdi elegance+svašta nešto; MY2015; Revochip; Eibach prokit & RS 18"

Van mreže nkteam

« Odgovor #327 poslato: 02. Feb, 2016. 16:43 »
Uzeo Style 2.0tdi, hatch, cappuccino beige boja.

Od dodatne opreme:
  • bolero
  • prednje parking senzore
  • front assistant
  • vestacka koza na zadnjoj... bla bla bla... zbog dece
  • SmartLink
  • Zadnji brisac

• Za isporuku ne znaju tacnu nedelju proizvodnje jos... okvirno je kraj marta, pocetak aprila.
    « Poslednja izmena: 02. Feb, 2016. 16:51 nkteam »

Van mreže Peja

« Odgovor #328 poslato: 02. Feb, 2016. 16:55 »
    U zdravlje!  :RR)
    • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Van mreže batke

« Odgovor #329 poslato: 02. Feb, 2016. 17:47 »
    Svaka čast. Super izbor.  bravo2
    Neka je sa srećom. Pa da je vidimo na skupu u aprilu.