Autor Tema: Potrebni saveti oko kupovine škode fabie mk1  (Pročitano 6698 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Beli82

• Laurin&Klement
  • Ugled: 13
  • Putting the laughter back into manslaughter
Odg: Potrebni saveti oko kupovine škode fabie mk1
« Odgovor #45 poslato: 09. Feb, 2015. 18:55 »
Kodove imaš na nalepnici na patosu u gepeku,  (bar je tu kod  mene),  a ovde na forumu imaš temu gde je link za dešifrovanje kodova.

Sent from my Smederevac na drva.

• Vozi: Fabia MK1 Combi 1.2 HTP-TNG 2006.

Van mreže zare

• Laurin&Klement
  • Ugled: 18
« Odgovor #46 poslato: 09. Feb, 2015. 19:20 »
Svim skodama u to vreme servisni interval kod nas je bio 10000 a ne 15000 km. Jeste u Evropi bio 15000 ali je kod nas smanjen na 10000. Ko je kupio nov auto u to vreme je dobio dopunu garantnih uslova odstampan na posebnom papiru.

Van mreže Neba

• Laurin&Klement
  • Ugled: 30
« Odgovor #47 poslato: 10. Feb, 2015. 10:58 »
Kako da proverim to sa kodovima i opremom?

Imas sliku servisne knjizice sa nalepnicom na kojoj se nalaze grupa troznacnih kodova. Svaki od njih oznacava neku stvar. Prekucaj njih ispod i dobices opis :D
http://igorweb.org/equidec/howto.html
  • Vozi: Fabia 1.9 SDI

Van mreže Heinz

• Active
  • **
  • Ugled: 1
« Odgovor #48 poslato: 26. Feb, 2015. 08:50 »
Retkost je ali postoji i 2.0 benzinac.

Naravno da postoji, čudi me da ga niko ne spominje u ovoj temi.
Valjda je to i najbolji i najjači motor koji je išao u Fabiju (ne i u RS verziju :)).
  • Vozi: Fabia 2.0i Elegance

Van mreže Beli82

• Laurin&Klement
  • Ugled: 13
  • Putting the laughter back into manslaughter
« Odgovor #49 poslato: 26. Feb, 2015. 09:03 »
Naravno da postoji, čudi me da ga niko ne spominje u ovoj temi.
Valjda je to i najbolji i najjači motor koji je išao u Fabiju (ne i u RS verziju :)).
Pa kod nas je taj motor redak, a vlasnici Fabija sa tim motorom u Srbiji verovatno nisu u fazonu pisanja na forumima. Kažu da Fabija sa tim motorom piči kao avion! 

Sent from my Smederevac na drva.

• Vozi: Fabia MK1 Combi 1.2 HTP-TNG 2006.

Van mreže Marko34

• Test Drive
  • *
« Odgovor #50 poslato: 14. Apr, 2015. 11:15 »
Pozdrav ljudi,citao sam malo ovu temu o kupovini Fabije i sam sam zainteresovan za mk1 restyling verziju..pa me zanima ako nije problem da mi kazete vase misljenje o ovoj sa oglasa..boja mi je diskutabilna,neka perla zuta,dok je u motorskom prostoru obicna zuta,ali nisam ih do sada vidjao u toj boji...
Da ne duzim,meni auto deluje SOLIDNO,ne bas u EKSTRA STANJU kao sto vlasnik u oglasu kaze..ali bih zeleo i vase misljenje da cujem.. HVALA.  :)

http://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/6251726/skoda-fabia-elegance
  • Vozi: /

Van mreže Filip

• Laurin&Klement
  • Ugled: 51
« Odgovor #51 poslato: 14. Apr, 2015. 11:19 »
dalje od njega

farban, i to loše, izguljen, tamni farovi, izdrcan, užas
  • Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

Van mreže zare

• Laurin&Klement
« Odgovor #52 poslato: 14. Apr, 2015. 13:34 »
Posto sam ja duduk ajde objasni kako si sve to video sa ovih slika? Farove zanemari, svaka ima tamne farove. Interesuje me gde je to lose farban, izdrcan, uzas?

Van mreže Filip

• Laurin&Klement
« Odgovor #53 poslato: 14. Apr, 2015. 14:07 »
nijansa žute nema veze s fabričkom, moguće da je čak i folija, motorski prostor je kao i enterijer grozno prljav, unutra su izgrebane plastike i dugmići, materijal oko ručice menjača ispucao i pohaban, sedište sedalna površina pukla, svaki znak na kolima je izguljen, auto je kompletno zapušten, nije se potrudio ni da ga opere pre slikanja itd itd, jasno je na prvi letimičan pogled da ga ne treba gledati na drugi, ali hajde, nova tablica, ko zna odakle je došao, i prešao je stvarno najmanje dva puta tu km, mada sudeći po njegovoj urnisanosti i nekoliko puta toliko

Van mreže bugarin

• Global Moderator
  • Ugled: 103
« Odgovor #54 poslato: 14. Apr, 2015. 14:59 »
moja fabia je presla 200 i kusur hiljada. vozacko sediste je naceto na istom mesto kao i ovo na slici, "koza" oko rucice menjaca se raspala skoro pa sam je menjao, na volan sam morao da stavim navlaku jer se i on raspada, znak na gepeku se izlizao i izbledeo sam od sebe, kao i onaj na haubi, tako da sve gore nabrojano nema toliko veze sa km koliko sa godistem. naravno, oznake bi verovatno bile u boljem stanju da imam garazu..........

o stanju pod haubom smo vec nekoliko puta diskutovali. neki vole da se sija, druge pak ne interesuje.

enterijer je svakako trebao da sredi (usisa-opere), tasteri su u relativno dobrom stanju obzirom na starost, a plastike u fabiji su same po sebi osetljive. svaka trunka prasine se vidi, a najmanja ogrebotina izgleda kao da je plug zaorao.
jedan dobar ditejling enterijera kod momaka koji se reklamiraju na forumu i ovaj auto bi izgledao kao bombona.
ruzno zuta bombona, ali bombona :)
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Van mreže zare

• Laurin&Klement
« Odgovor #55 poslato: 14. Apr, 2015. 15:02 »
Kazes da je ofarban pa jos lose, gde se vidi da je lose ofarban? Sad je mozda i folija.
Izgrebana plastika u polici ispred rucice menjaca (jedna linija). Jaka stvar, i onako se u nju ubacuje sta se stigne. Pocev od kljuceva do ko zna cega.
Ni jedno drugo dugme nije izgrebano, ni na radiju, ni na komandama ventilacije/klime.
Koza rucice menjaca deluje lose (mada se ne vidi najbolje) a i to nije nista neobicno i ne mora nista da znaci.
"Svaki znak na kolima je izguljen", sta to znaci?
Od cele price osta samo puklo sediste vozaca tj. tapacir. Bocni delovi sedista deluju dobro sto opet ne mora nista da znaci.

Niti znam ko je ovaj sto prodaje niti znam kakav je auto stvarno ali ako cemo nesto da pljujemo da pljujemo ono sto se stvarno vidi i sto je ocigledno.

Da je auto prljav, jeste. I to strasno ali to opet nema veze sa celom pricom. Ne ulazim u to zasto je slikano ovako ili onako. Mozda je prelepljena folija da se sakrije trulez i krpljenje ali se ni to sa slika ne vidi.

Van mreže Filip

• Laurin&Klement
« Odgovor #56 poslato: 14. Apr, 2015. 16:01 »
po tome što je skroz druga nijansa žute? naravno da je sad možda i folija, nisam ga gledao uživo pa da znam tačno šta je, u svakom slučaju boja je pogrešna

koliko je unutrašnjost štrokava sva oštećenja ne mogu da se vide lepo i jasno, a da li je to jedna linija ili njih pet, nisam brojao, a nije ni bitno, u svakom slučaju je enterijer generalno u lošem stanju što je poenta

znaci izguljeni, na mojoj bivšoj O1 iz 1998. posle 190.000 pravih km i 12 godina ni jedan znak nije čak ni matirao, a ovde na pojedinim nema ni traga zelenoj boji, to nešto govori, ili bi bar trebalo, tj. mnogo toga

ukratko, da zamerim ovim kolima mogu dosta toga, da pohvalim retko šta, htedoh da kažem da ovaj auto ne vredi gledanja, što je moje mišljenje koje sam dao kolegi

Van mreže Marko34

• Test Drive
  • *
« Odgovor #57 poslato: 14. Apr, 2015. 16:11 »
Ljudi,nemojte samo da ispadne jos da cu da vas posvadjam zbog jednog oglasa..  :)
Meni je auto privukao paznju zbog cene,dosta je niza nego sto bi trebala da bude za to godiste,kolko se ja "razumem" i pratim...boja u smislu dal je lepa ili nije,zavisi od osobe do osobe,e sad..dal je farban ili folija trebalo bi uzivo videti..na drugom sajtu za polovna vozila (mojauto.rs) sam nasao isti taj oglas u kom pise da je cena snizena sa 3350 na 2850 i pise u opisu da je boja perla zuta metalik..takodje pise da je HITNO i stoji kilometraza od 204000km,dok je na linku gore sa polovnih 214000km...iste su slike na oba sajta

Na mreži 2 Busy

• Laurin&Klement
  • Ugled: 15
« Odgovor #58 poslato: 14. Apr, 2015. 16:23 »
@ Marko34 ,evo ti moja Fabija.Daj 4000 i vozi.Juče registrovana.

Van mreže Marko34

• Test Drive
  • *
« Odgovor #59 poslato: 14. Apr, 2015. 16:45 »
@ 2 Busy Moram da te razocaram da karavane izbegavam i bezim od njih ko djavo od krsta..bez ljutnje,ali nikad ih nisam voleo.Ali hvala na ponudi  :)