Anketa

Da li si imao/imaš problem sa 1.2tsi (lanac)

da ali rešio sam, više ne
6 (6.9%)
da/više puta, nisam rešio
7 (8%)
ne
12 (13.8%)
nemam 1.2tsi ali me interesuje taj problem
62 (71.3%)

Ukupno glasova: 87

Autor Tema: Lanac problem 1.2tsi + ANKETA!  (Pročitano 56079 puta)

0 članova i 36 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže slikar76Započeo temu

Odg: Lanac problem 1.2tsi + ANKETA!
« Odgovor #45 poslato: 04. Mar, 2014. 19:29 »
Ima li informacija?
  • Vozi: YETI 1.2TSI 2010

Van mreže Turbo

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 16
« Odgovor #46 poslato: 04. Mar, 2014. 19:30 »
Nisam pitao, videću se sa ovim iz Poršea krajem marta najverovatnije pa ću pitati sigurno.

Van mreže nikolaj

« Odgovor #47 poslato: 04. Mar, 2014. 23:06 »
Pitao sam ja u servisu Škoda Samardžić i dobio odgovor da se novi Set za reparaciju ( 03F198158A ) razlikuje od starog ( 03F198158 ) samo po sadržini paketa. Naime u novom, pored ostalih delova, ima ili nema ( nisam siguran) dihtung paste, a lanac je potpuno isti. Toliko o modifikovanom lancu, ako je ovo tačno. Mogli bi i ljudi iz Alprosa da se oglase po ovom pitanju, kad su već na forumu, pa da nam pomognu da razrešimo ovu dilemu. Bili bi im neizmerno zahvalni.
  • Vozi: Škoda Yeti 1.2 TSI Active, 2011.

Van mreže Turbo

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 16
« Odgovor #48 poslato: 04. Mar, 2014. 23:08 »
+1

Van mreže Karlheinz

• Administrator
  • L&K ugled: 104
« Odgovor #49 poslato: 05. Mar, 2014. 00:33 »
Mogli bi i ljudi iz Alprosa da se oglase po ovom pitanju, kad su već na forumu, pa da nam pomognu da razrešimo ovu dilemu. Bili bi im neizmerno zahvalni.

Ideja je sasvim na mestu, ali
mislim da nije baš ok da se javno iziskuje odgovor od nekoga sa foruma jer je vrlo moguće da taj neko uopšte NE  prati ovu temu/diskusiju.
Jer ovako, sada, ako prozvani član ništa ne napiše, može da ispadne da neće/ne zna ništa da napiše.
Ako taj i prati temu, opet nema obavezu da išta napiše.
Ako želite nekoga nešto direktno da pitate, bolje pošaljite mu PP.

Nadam se da sam ovo dovoljno razumljivo napisao. :-)
  • Vozi: Yeti

Van mreže nikolaj

« Odgovor #50 poslato: 05. Mar, 2014. 15:37 »
OK. Pitanje poslato na PP.
P.S.
Nije mi bila namera da ikoga prozivam za odgovor, izvinjavam se ako je to tako protumačeno i naravno da nije u obavezi da išta odgovori. :)
« Poslednja izmena: 05. Mar, 2014. 15:42 nikolaj »

Van mreže Alpros_auto

• Ambition
  • L&K ugled: 11
  • Vidimo se na novoj adresi!
« Odgovor #51 poslato: 06. Mar, 2014. 14:26 »
Na osnovu sledećeg pitanja gospodina sa foruma : "Da li "Set za reparaciju" 03F198158A, sadrži modifikovani lanac ( koji se neće čuti pri hladnom startu ), ili je lanac isti, a  setovi različiti u pogledu ostalih elemenata seta. Za nas koji smo već jednom menjali lanac( stari set za reparaciju ), ova informacija bi bila od značaja" odgovor je sledeći. Razlika između starog seta za popravku 03f198158 i novog seta 03f198158a je u tome što  u novom setu nema - zaptivnu masu, semering radilice i dva šrafa za karter koji se skidaju pri zameni lanca. Dakle sve komponente iz novog seta su identične kao i u starom setu osim ovih stavki kojih nema.

Van mreže Alpros_auto

• Ambition
« Odgovor #52 poslato: 06. Mar, 2014. 14:30 »
Sto se nas tice najbolje bi bilo da nam posaljete direktne poruke ili kako vi to kazete PP jer mi ne možemo sve detaljno da iscitavamo. I uvek smo Vam na usluzi što se tiče pitanja. Naravno možete i pozvati naš call centar i sve što vas zanima možete saznati.

Pozdrav

Van mreže Alpros_auto

• Ambition
« Odgovor #53 poslato: 06. Mar, 2014. 14:35 »
Ideja je sasvim na mestu, ali
mislim da nije baš ok da se javno iziskuje odgovor od nekoga sa foruma jer je vrlo moguće da taj neko uopšte NE  prati ovu temu/diskusiju.
Jer ovako, sada, ako prozvani član ništa ne napiše, može da ispadne da neće/ne zna ništa da napiše.
Ako taj i prati temu, opet nema obavezu da išta napiše.

Nadam se da sam ovo dovoljno razumljivo napisao. :-)

Hvala na razumevanju. Mi ne pratimo sve teme detaljno. Naravno u nekim situacijama je moguce da se saceka odg duze iz razloga što moramo da se konsultujemo sa ljudima iz servisa da ne bi došlo do sirenja dezinformacija.

Van mreže nikolaj

« Odgovor #54 poslato: 06. Mar, 2014. 15:06 »
Iskreno se zahvaljujem na brzom i preciznom odgovoru u svoje lično ime i biću slobodan u ime članova Škoda foruma, koji su do sada imali problema sa lancem na TSI motorima. Profesionalno sa Vaše strane, za primer ostalim servisima.

Van mreže slikar76Započeo temu

« Odgovor #55 poslato: 06. Mar, 2014. 22:57 »
Ja koliko sam svatio lanac je isti pa tako realno postoji mogućnost za novu zamenu. Ispravite me ako grešim.
  • Vozi: YETI 1.2TSI 2010

Van mreže nikolaj

« Odgovor #56 poslato: 06. Mar, 2014. 23:33 »
Upravo tako, mada u AC NBg kazu da nisu do sada imali prituzbi na taj novi set za reparaciju. Koliko mi se cini napisao si da se tebi i posle druge zamene povremeno cuje onaj zvuk pri paljenju.

Na mreži MAKS

« Odgovor #57 poslato: 07. Mar, 2014. 06:38 »
Neznam sta je problem ali sam negde napisao da crkavaju ti motori iz VW koncerna. Mada crkavaju i 1.2 tsi kao i 1.4 htp. Neznam u cemu je fora ali nesto tu nevalja. Ili nama u ovoj ludoj zemlju uvaljuju neku trecu klasu..
  • Vozi: OCTAVIA 1.6 2012 ELEGANCE

Van mreže nikolaj

« Odgovor #58 poslato: 07. Mar, 2014. 13:07 »
Maks, ne crkavaju motori, nego se ili lanac, iz meni nepoznatog razloga, blago isteže ili zatezač lanca ne radi kako treba, pa se čudno čuje pri hladnom startu. U svim ovlašćenim servisima kažu da su ugradnjom "novog" lanca ( Seta za reparaciju ) taj problem otklonili i da do sada nije bilo pritužbi od strane korisnika. S' obzirom da se taj "novi" set ugrađuje tek nepunu godinu dana, videćemo da li će biti reklamacija.
Slažem se da postoji blaga ogorčenost nas korisnika ovih motora, jer ipak su to uglavnom novi automobili, ali generalno gledano sem ovoga sa lancem i još nekih sitnica, mislim da smo svi vrlo zadovoljni dosadašnjom eksploatacijom i karakteristikama naših vozila. ( ja evo već četvrtu godinu ). Ako nam je za utehu i kod drugih renomiranih marki automobila ( pa i Japanskih ), često se rade opozivi čitavih serija zbog raznoraznih kvarova.

Van mreže Drezik

« Odgovor #59 poslato: 19. Mar, 2014. 09:58 »
Da se i ja prikljucim polemici oko lanca :) Vozim Yeti 2011. god osnovni model 1.2TSI 105ks . Koristimo ga u firmi kao sluzbeno vozilo i pored mog posedujemo jos 4 ista . Moj je na danasnji dan presao 54000 km i zacuo se bas taj trrrrrr zvuk . Odneo sam ga na servis danas i rekli su mi da je otisao tj da je popustio lanac i da ce iz preventive zameniti ga . Interesantno je da je samo jedan od nas 5oro imao problema i sa elektronikom tj kablovima i menjacem dok kod drugih je sve ok bilo . Da napomenem da na Skodi Fabiji je bio isti problem sa lancem koju sam prethodno vozio kao sluzbeni automobil.