Autor Tema: Yeti 1.2tsi potrosnja goriva +(2xTEST ~6000km by hocukupimyetija)  (Pročitano 27217 puta)

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže hocukupimyetijaZapočeo temu

Odg: Yeti 1.2tsi potrosnja goriva +(2xTEST ~6000km by hocukupimyetija)
« Odgovor #45 poslato: 18. Apr, 2015. 22:08 »
potrudicu se da dodjem do tog Autobilda, vracam se u srb tek za 10 dana.

evo najnovije statistike, prvog prolaznog vremena sa mog putovanja koje je jutros pocelo. dan pred putovanje u Autocacku je zamenjen set lanca i uradjen je update softvera.

krenuo sam sa punim rezervoarom (natocio na NIS-u, 95 oktana, proverio gume) iz beograda jutros, i pred granicu sam dolio ponovo do vrha.  brzinu sam apsolutno sve vreme drzao na tempomatu na 120km/h. hladan tus, na 118 predjenih km dolio sam do vrha 12l. to je 10l na 100km. katastrofa. 
zatim sam iza ljubljane dolio ponovo do vrha, posle nekih 450km od prethodnog punjenja i potrosnja je dosta pala: 8,5l na 100km. uslovi voznje potpuno isti, sve vreme tempomat odrzava 120km/h.

sto se opterecenja auta tice - napred dvoje, lakih, pozadi dvoje dece, po 20tak kg teski, u gepeku par kofera i torbi. dakle, auto je lagano opterecen.

sledece dolivanje u nemackoj, motor ce raditi na slovenackom benzinu, pa javljam rezultate.

a da, gume su mi Sava Intesa napred, Dunlop nazad, 225/50/17

• Vozi: Skoda Yeti 1.2tsi Experience

Van mreže zix

potrudicu se da dodjem do tog Autobilda, vracam se u srb tek za 10 dana.

evo najnovije statistike, prvog prolaznog vremena sa mog putovanja koje je jutros pocelo. dan pred putovanje u Autocacku je zamenjen set lanca i uradjen je update softvera.

...
Biće da su tvoj auto pre tebe vozili neki loši vozači, ili pre da su bili loši uslovi eksploatacije. Očekujem da se potrošnja smanji bar još 15%. Srećno.
  • Vozi: Škoda Yeti 1.2 TSI 2012.

« Odgovor #47 poslato: 18. Apr, 2015. 22:55 »
Biće da su tvoj auto pre tebe vozili neki loši vozači, ili pre da su bili loši uslovi eksploatacije. Očekujem da se potrošnja smanji bar još 15%. Srećno.

hvala.

sto se auta tice, auto ide prelepo, ja sam prezadovoljan kako vuce, kako zvuci na putu, utegnut je. tako da, trenutno stanje auta ne ukazuje na loseg prethodnog vlasnika/exploataciju.

drugo, kad sam sa sefom servisa auto cacak na novom beogradu potegao pricu oko potrosnje, on je pre nego sto sam ja rekao koliko trosi pitao jel ti trosi 10l u gradu, 8l na otvorenom? kaze moze i 11l po gradu, ako si nervozniji na pedali gasa...

kad sam auto odveo u Cirinac servis i rekao koliko moj potrosi, a koliku potrosnju ljudi na ovom forumu prijavljuju - glavni covek servisa mi rece: ne verujte svemu sto ljudi pricaju...

i ajde sad, o cemu se radi?

Van mreže nikolaj

Definitivno, u slučaju mog auta, potrošnja je veća sa širom letnjom gumom (215/60). Magistralni put, ista relacija kao prošli put, isti uslovi na putu, isto opterećenje, ista prosečna brzina, ali potrošnja veća za više od 0,5lit. Takođe je za toliko veća i u gradskoj vožnji. Po BC-u.

• Vozi: Škoda Yeti 1.2 TSI Active, 2011.

Van mreže joca 58

Da podelim saznanje, moje letnje gume 225/50/17 su povecale potrosnju oko pola litra a takodje je i buka veca.Da li to pije vodu.Zimske su bile iste sirine ali 225/45/17. wac1.Da dodam da su oba kompleta Dunlop.
  • Vozi: yeti 2011 1,2 DSG expiriens

Na mreži Karlheinz

• Administrator
  • L&K ugled: 104
« Odgovor #50 poslato: 19. Apr, 2015. 22:07 »
Definitivno, u slučaju mog auta, potrošnja je veća sa širom letnjom gumom
Da tvoj nije ipak dizel, nešto mi malo troši  =))
  • Vozi: Yeti

Van mreže Filip

dajte mi tu deonicu =)) =))
  • Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

Van mreže zix

Mogu da potvrdim to što Nikolaj piše. Na relaciji Aranđelovac-Kragujevac-Kraljevo sa zimskim gumama (205/55) sam imao potrošnju od 5.5-5.6 l, dok sam sa letnjim (215/60) jedva spustio pre neki dan ispod šest (5.9l). Valjda treba i spoljna temperatura da bude viša.
  • Vozi: Škoda Yeti 1.2 TSI 2012.

Van mreže Filip

obojica ste u pravu, slabiji motori su osetljiviji na veću širinu gume, to može da se oseti i po slabijoj vuči, a i po uvećanoj potrošnji
  • Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

Van mreže skodilakprvi

« Odgovor #54 poslato: 19. Apr, 2015. 22:46 »
Da podelim saznanje, moje letnje gume 225/50/17 su povecale potrosnju oko pola litra a takodje je i buka veca.Da li to pije vodu.Zimske su bile iste sirine ali 225/45/17. wac1.Da dodam da su oba kompleta Dunlop.

Ne zaboravi da su ti zimske imale manji prečnik.
  • Vozi: Octavia 1.9 TDI PD 105ks.

« Odgovor #55 poslato: 24. Apr, 2015. 12:19 »
ZBUNJIVANJE SA POTROSNJOM SE NASTAVLJA!

Pisem iz Luxemburga, alal vera Yetiju, pokazao se sjajno do sada.

Proslo javljanje je bilo iz Slovenije, gde sam zabelezio potrosnju od 8,5l pri dolivanju benzina.

Sledece punjenje je bilo u Stuttgartu: 7,2l   ??????? ??? ??? wac1 wac1 :RR) :bravo:

Potpuno ista voznja, ravan put, auto pilot sve vreme drzi na 120km/h, od Bleda u Sloveniji do Stuttgarta potrosio 7,2l?

Nakon tog punjenja, menjam rezim voznje, vozim do 140km/h, ostajem nekoliko dana u Nemackoj i vozim se mesovito, grad, magistralni, auto put, i onda stizem do Luxemburga, gde ponovo dolivam do vrha i belezim potrosnju 7,5l. Ovde sam sad dolio 98 oktana, u povratku cu voziti brze, pa da vidim sta ce da pokaze.

Inace, nakon ovog testa, 1.2TSI me odusevio performansama na auto putu, ne fali mu snage do 140km/h (preko nisam testirao), radi na zesce niskim obrtajima kao dizelas, sto cini voznju jako udobnom.

Usput, evo korisnih informacija: benzin je najjeftiniji kod nas, zatim je tek malo skuplji u hrvatskoj, u sloveniji je 1,31 eur, u austriji nisam sipao, u nemackoj je 1.41 euro u gradu (skuplje na autoputu), u luksemburgu 1,247 eura u gradu (skuplje na autoputu).

Van mreže nikolaj

Pisem iz Luxemburga, alal vera Yetiju, pokazao se sjajno do sada.
Vidiš da se potrošnja polako normalizuje. Treba malo vremena da desna noga navikne na TSI, vozio si do sad atmosferca.  bravo2
Što se tiče benzina od 98 oktana, probao sam u nekoliko navrata, bez neke osetne razlike, čak mi se čini da je potrošnja bila veća. Inače, od kupovine auta najčešće sipam na LUKOIL-u (ekto plus BMB95 ).
  • Vozi: Škoda Yeti 1.2 TSI Active, 2011.

« Odgovor #57 poslato: 24. Apr, 2015. 12:48 »
Vidiš da se potrošnja polako normalizuje. Treba malo vremena da desna noga navikne na TSI, vozio si do sad atmosferca.  bravo2
Što se tiče benzina od 98 oktana, probao sam u nekoliko navrata, bez neke osetne razlike, čak mi se čini da je potrošnja bila veća. Inače, od kupovine auta najčešće sipam na LUKOIL-u (ekto plus BMB95 ).

ma kakva noga, auto pilot vozi, imam tempomat, noga mi je na odmoru jos od beograda!

« Odgovor #58 poslato: 25. Apr, 2015. 23:27 »
Krenuo sa punim rezervoarom iz Luxemburga jutros, i kad je posrkao skoro sve, ponovo napunio rezervoar u Nemackoj. Ovog puta, tempomat sam podesio na 140kmh, i rezultat je: 8,5l na 100km.

Sad testiram potrosnju na 130kmh, i vidno se smanjuje potrosnja gledajuci stanje rezervoara. Sutra cu da stucem i ovaj rezervoar do kraja, pri ovoj brzini, pa saljem rezultate. Ali vec vidim da ce 130kmh biti optimalna brzina krstarenja sa 1.2tsi motorom, kad se pogleda odnos brzine i potrosnje...

Na mreži hakkler

« Odgovor #59 poslato: 26. Apr, 2015. 15:54 »
Probaj jedan dio odvoziti bez tempomata.

Na tempomatu više troši..al zanemarivo.