Autor Tema: Ulje za motor, menjač... Opšta diskusija.  (Pročitano 19231 puta)

zare, Robby, DJM, srsa i 15 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži Robby

Odg: Ulje za motor, menjač... Opšta diskusija.
« Odgovor #135 poslato: danas u 12:25 »
@vlado985 Ima odlican brend u BN na Nestro pumpi, Optima Eco Plus SAE 5W30 sa zvanicnim Approval Vw 504/507! Ima ga na erWin Vw Approved listi. Bosna rame uz rame sa ostalim uljarskim azdajama!  bravo2
Za sve ostalo platices ptt troskove,marzu za bogatase i porez za neverovanje! Mislim da sam i zakacio negde kompletnu listu.Ali ja dalje ne bih trazio, imas lepo na pumpi, porucis kod njih i kupis,zagarantovani original i odlicno ulje.
  • Vozi: Seat Ibiza 1,4 16v 63kW LPG 2007, Škoda Scala 1.5 evo2TSI 2024

Na mreži vlado985

« Odgovor #136 poslato: danas u 13:27 »
Hvala Robby na brzom odgovru, naravno da se zna za optimu stari i provjereni brend, mada ne bih se ja previse odusevljavao tim odobrenjima, mi smo podnevlje pogodno za ''sredjivanje'' a i papir hoce svasta da trpi  :)) 
  • Vozi: Škoda Fabia 1.4mpi 50kw AME

Na mreži DJM

« Odgovor #137 poslato: danas u 14:42 »
Hvala Robby na brzom odgovru, naravno da se zna za optimu stari i provjereni brend, mada ne bih se ja previse odusevljavao tim odobrenjima, mi smo podnevlje pogodno za ''sredjivanje'' a i papir hoce svasta da trpi  :))
Imaš ja mislim na Nešković pumpama INU a tebi treba   INA Ultra Star FE SAE 5W-30 i to je ulje PAO ili da naručiš Ravenol preko OLX-a evo ti link

https://olx.ba/artikal/66587712
  • Vozi: OCTAVIA IV 2.0 TDI 85KW

Na mreži vlado985

« Odgovor #138 poslato: danas u 15:04 »
To nisam znao za INU na neskovicu, mada tamo skroz slabo zalazim, kupujem ulja u velikim bih auto lancima, tipa Motorex, Trend auto, Inter cars.. Bas cemo viditi kakva je situacija sa cijenama naspram prosle godine kad dodje uskoro vrijeme za mali servis.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.4mpi 50kw AME

Na mreži Robby

« Odgovor #139 poslato: danas u 16:04 »
Cek, polako @vlado985
INA Star 5w30 je isto ok.
Ako prelazis preko, okolina Loznice, ima Omv i Mol pumpe, jos dva dobra ulja: Mol Dynamic Gold LL 5w30 i Omv Special Up 5w30(Prista oil, Bugarska, ali bez potcenjivanja), OBA sa 504/507 approval. Jednaka kao ona Optima. Ja ovo dobijem kao inz na mom mejlu od erWin VwSeatSkoda. Poredjenja radi, proveri i sam na njihovom sajtu, odes na Mannol, nadjes ulje koje si koristio i izgubili su approval. Optima koju sam naveo je prosla test i imaju approval. To rade Nemci, a ne na nasem terenu negde. Uzorci su random i bez najave, da ne duzim sa tim ovde, dugacko je. Ali, ako sklonimo predrasude, od mene imas pozitivan glas za Optimu (Stevo bi vam isto potvrdio). (Na primer,Nisotec, nema njihove approvale). Approvali, uglavnom, bas dosta i kosta,a ako te zbog neceg stave na Blacklistu, dugo se ne skidas odatle.
https://www.lubrizol.com/company/insights/2020/07/understanding-the-vw-50400-50700-approval

Wolf mozes poruciti iz Mefa Oil doo, Kladanj i Lager doo,Posusje.
Ja volim ili direktno od distributera ili kod lanaca-pumpara da pazarim.Ali,svakako,odluka je tvoja, ja samo drugarski savetujem,da ti bude dobro,ali da te ne oderu.
Spisak sa uljima attachovan.

• Vozi: Seat Ibiza 1,4 16v 63kW LPG 2007, Škoda Scala 1.5 evo2TSI 2024