Autor Tema: Karburator i problemi u radu motora (Odgovara: Dobrivoje)  (Pročitano 88956 puta)

0 članova i 5 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže joleone

• Laurin&Klement
  • Ugled: 10
  • za bolje znam ali mi bolje ne treba
Odg: Karburator i problemi u radu motora (Odgovara: Dobrivoje)
« Odgovor #180 poslato: 15. Jan, 2017. 19:45 »
Ovako izgleda kapsula i kod mene je crkla pa sam je izvadio napolje Nije reagovala na toplo-hladno
  • Vozi: skoda felicia 1.3 glx 2000 god

Van mreže Filo

• Laurin&Klement
  • Ugled: 15
« Odgovor #181 poslato: 15. Jan, 2017. 20:28 »
^^
Kod mene je zdrava. Bas imam primeceno, sada kada je hladno, ona je izvucena prema karburator, a kada bilo toplo, ona je povucena prema usisa gde dolazi hladan vazduh. Dali to znaci da tako treba da funkcionise ?
  • Vozi: Skoda Felicia 1.3 LX 1995

Van mreže pajapop

• Laurin&Klement
« Odgovor #182 poslato: 15. Jan, 2017. 22:25 »
Da...U sebi ima gas koji se siri i skuplja u zavisnosti od temperature, a ta polugica koja se tima izvlaci i uvlaci pomera klapnu u pravcu otvaranja i zatvaranja toplog/hladnog vazduha...
  • Vozi: Škoda Felicia 1.3 lx 43kw 2001, Škoda Fabia 1.2 htp 47kw (6Y3) sedan 2003.

Van mreže DobrivojeZapočeo temu

• Laurin&Klement
  • Ugled: 30
« Odgovor #183 poslato: 16. Jan, 2017. 11:15 »
Filo, nemoj povrsno da citas zadnji post koji sam napisao. Lepo ti pise da je glavni faktor kad ce se sa zimskog usisavanja vazduha preci na letnji spoljna temperatura vazduha ( moj citat:Otvoren ce biti celo vreme dok se temperatura spoljneg vazduha ne poveca na predvidjenu vrednost ( neznam tacno koja je ). ).

Sto se tice uticaja usisanog toplog vazduha na rad zagrejanog motora u hladnim zimskim danima, nemoj da se time opterecujes. Nebi u detalje da Vam objasnjavam ( ako zatreba drage volje ), dovoljno je kad kazem da je uticaj toplog ( bolje receno mlako ) vazduha odlican za motor i njegov rad...
  • Vozi: skoda 1000 MB

Van mreže Filo

• Laurin&Klement
« Odgovor #184 poslato: 16. Jan, 2017. 14:06 »
Nema potreba. Ako ima nesto muka sada sa ta klapna ili opet nesto ne valja, ponovo cu traziti pomos ako zatreba za neki sovet. Zasada veliko hvala na svi koje su dali po neki sovet.

Van mreže joleone

• Laurin&Klement
  • Ugled: 10
  • za bolje znam ali mi bolje ne treba
« Odgovor #185 poslato: 16. Jan, 2017. 18:20 »
Majstor  Dobrivoje ja sam zatvorio dovod hladnog vazduha tako da na ovom minusu vuce non stop vazduh sa izduvne grane bio morot hladan ili na radnoj temperaturi i ne primecujem bas nikakvu razliku u vuci potrosnji ili bilo cemu
  • Vozi: skoda felicia 1.3 glx 2000 god

Van mreže theemp

• RallyeSport
  • Ugled: 12
« Odgovor #186 poslato: 16. Jan, 2017. 19:10 »
Papučica gasa mi je poprilično tvrda u zadnje vreme. Kada prebacim na benzin postane još tvrđa pa malo popusti kada ponovo vratim na plin. Mislio sam da promenim sajlu gasa ali mi reče majstor da može da bude i neka membrana na karburatoru koja postane gruba kada se dugo vozi na plin, pa me interesuje šta li je verovatniji uzročnik problema?

Unapred hvala na odgovoru.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.2 HTP Combi

• Laurin&Klement
« Odgovor #187 poslato: 16. Jan, 2017. 19:20 »
Majstor  Dobrivoje ja sam zatvorio dovod hladnog vazduha tako da na ovom minusu vuce non stop vazduh sa izduvne grane bio morot hladan ili na radnoj temperaturi i ne primecujem bas nikakvu razliku u vuci potrosnji ili bilo cemu

Dobro si uradio joleone, sto se tice posebnog uticaja, neces nista posebno osetiti. Ali ce ti sam motor biti zahvalan jer nece imati bespotrebnog " termickog naprezanja "...

• Laurin&Klement
« Odgovor #188 poslato: 16. Jan, 2017. 19:25 »
Papučica gasa mi je poprilično tvrda u zadnje vreme. Kada prebacim na benzin postane još tvrđa pa malo popusti kada ponovo vratim na plin. Mislio sam da promenim sajlu gasa ali mi reče majstor da može da bude i neka membrana na karburatoru koja postane gruba kada se dugo vozi na plin, pa me interesuje šta li je verovatniji uzročnik problema?

Unapred hvala na odgovoru.

Zao mi je sto nisi blizi pa da se licno uverim u tvoj problem, jer navedeni problem nema nikakvog tehnickog smisla. Pogotovu sto nije bitno na koje gorivo auto radi. Nebi bilo lose da skinete kompletnu sajlu gasa i da se pazljivo proba kako sajla gasa prolazi kroz njen buzir.

Postoji mogucnost da je neka licna pukla i da ti pravi navedeni problem...

Van mreže theemp

• RallyeSport
  • Ugled: 12
« Odgovor #189 poslato: 16. Jan, 2017. 19:51 »
Ni meni nema smisla ali razlika je baš osetna kada prebacim na benzin što je dosta češće po ovim minusima ujutru. Sigurno je papučica jedno 30% tvrđa kada auto ide na benzin u odnosu na plin. Ma hteo sam da zamenim sajlu i kupim je ali nije odgovarao završetak sajle koji ide u motorni prostor nisu imali drugu i ja posle nisam svraćao, moraću da vidim ovih dana da uzmem drugu. Za tu membranu mi je inače rekao majstor koji je dugo radio u auto čačku i to baš dok su felicijie još bile aktuelne.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.2 HTP Combi

• Laurin&Klement
« Odgovor #190 poslato: 16. Jan, 2017. 21:10 »
Nebih nista lose rekao o tom majstoru ali, bez ikakve skromnosti verujem da nije kopetentan. U mojim rukama je proslo sto puta vise karburatora, nego sto je on imao mogucnosti. Pa zato odgovorno tvrdim da ni jedna membrana koju ima taj karburator, nemogu uticati na problem koji navodis.

Reci mi samo jos jednu situaciju, kad vozis auto na benzin i kod dodavanja gasa da li motor pravilno prihvata to opterecenje ( odnosno da li pravilno ubrzava bez momenta da padaju obrtaji )?

Van mreže urketa

• Test Drive
  • *
  • Ugled: 1
« Odgovor #191 poslato: 16. Jan, 2017. 23:42 »
Gde se nalazi Dobrivoje , kako doći kod njega ?
  • Vozi: Skoda Felicija 1.3 1999

Van mreže Filo

• Laurin&Klement
« Odgovor #192 poslato: 16. Jan, 2017. 23:52 »
Ja sam sada malo vozio, motor se ugreao na radna temperatura, skinuo sam poklopac od kukiste filtera da vidim polozaj na klapnata. Ona je tada bila pola zatvorena prema usisa toplog vazduha. Znaci u taj trenutak vuce pola hladan, pola vruc vazduh, mesa od oba vazduha.

• Laurin&Klement
« Odgovor #193 poslato: 17. Jan, 2017. 08:59 »
urketa, zasto nemozes da primas poruke na pp?
« Poslednja izmena: 17. Jan, 2017. 09:12 Dobrivoje »

Van mreže urketa

• Test Drive
  • *
  • Ugled: 1
« Odgovor #194 poslato: 18. Jan, 2017. 11:44 »
Ne znam , nov sam na forumu - mozes da mi se javis na 0603344106 .
  • Vozi: Skoda Felicija 1.3 1999