Simply Clever
Zdravo!
Uloguj se
ili
Registruj.
Novi aktivacioni
Email
?
1 čas
1 dan
1 nedelja
1 mesec
Zauvek
Početna
Forum
Pomoć
Pretraga
Prijavljivanje
Registracija
Škoda Forum
»
ŠKODA forumi
»
Kvarovi Popravke Servisi
»
Plinski sistem na karburatoru mog auta (Odgovara: Dobrivoje)
Strana:
«
1
...
6
7
8
...
31
»
Dole
Autor
Tema: Plinski sistem na karburatoru mog auta (Odgovara: Dobrivoje) (Pročitano 60538 puta)
0 članova i 29 gostiju pregledaju ovu temu.
Dobrivoje
Laurin&Klement
L&K ugled:
30
Odg: Plinski sistem na karburatoru mog auta (Odgovara: Dobrivoje)
«
Odgovor #90 poslato:
05. Jan, 2016. 23:03 »
Samo ti mene
poslusaj
i nemoj da se sekras. Nije problem kad se dobiju pravilni parametri sagorevanja gorivne smese, da rade odredjeni potrosaci.
Vozi: skoda 1000 MB
Dobrivoje
Laurin&Klement
L&K ugled:
30
«
Odgovor #91 poslato:
07. Jan, 2016. 11:51 »
Mir Bozji, Hristos se rodi!
Evo slika ostecenih delova ( difuzora ) karburatora, zahvaljujuci nestrucnom podesavanju gorivne smese plina - vazduha:
Ova slika prikazuje izgled celog difuzora:
Dobrivoje
Laurin&Klement
L&K ugled:
30
«
Odgovor #92 poslato:
09. Jan, 2016. 20:13 »
Kakva je sad situacija Filo?
Filo
Laurin&Klement
L&K ugled:
15
«
Odgovor #93 poslato:
10. Jan, 2016. 15:19 »
Evo vaka Dobrivoje. Pred malo sam proverio automatski sauh. Koliko sto sam mogao da vidim, on je bio otvoren. Zatim sam zadrukao 2 put na gas i posle vidim da je zatvoren.
No fora je u tome sto ako ga izvadim poklopecot na kukisteto od filterot, nece da radi, odma gasi.
Tako da najverojatnie trebalo bi da radi dobro, zasto posle 5 minuta voznja oseca se da obrtaju spadaju.
Sto se tice potrosnja, staveno 32 litra plin pred nova godina, vozeno do Bitola, na pominati 220 km dostavljeno jos 18 litara, znaci 50 litra plin. Za sada pominata kilometraza je 460 km so ovie 50 litra plin i ima jos.
Od ovi 460 km, 360 km se na otvoren put, a 100 km niz grad. Prosek za sada je 10.86, ali ke tera ona jos sa ovoj plin, pa ke ti kazem kako stoi.
Moe mislenje je da ona raboti dobro, moguce je da je malo bogata smesa i treba malo da se namali, no i deka kvaliteta plin nije konstantan. Plus na to da dodamo guzvi po grad vo 17 casot kad se moj cale vraca od posao i eto, to je to.
Vozi: Skoda Felicia 1.3 LX 1995
Filo
Laurin&Klement
L&K ugled:
15
«
Odgovor #94 poslato:
14. Jan, 2016. 19:57 »
Izvinete za dupli post.
So 50 litri plin, pominati 530 km. 360 na otvoren put, 170 vo grad. Prosekot e 9.43 litri kombinirana voznja.
Dobrivoje
Laurin&Klement
L&K ugled:
30
«
Odgovor #95 poslato:
15. Jan, 2016. 07:19 »
Pa to i
nije lose
ali, ako hoces mozes da eksperimentises. Odnosno da probas jos malo da
skines
sve ukupnu potrosnju plina, samo
nemoj da preterujes i olenjis masinu
.
Filo
Laurin&Klement
L&K ugled:
15
«
Odgovor #96 poslato:
15. Jan, 2016. 12:28 »
Znaes li zasto ne zelim da eksperimentiram ? Zasto sada vec filter za vozduh pocinje da se prlja, i po logika mora da se namali plinot.
Kada ja kupiv, filter za vazduh je bio previse prljav i niz auspuh se osekase plin.
Staviv nov filter, kolata vise od 50 km/h nemozese da razvie, znaci namesto prethodni vlasnik da promeni filter za vozduh, on samo smanjivao kolicestvo plina.
I na toliko smalen plin, ona u tie trenutcima trosese 14 litra u grad.
Mogu da eksperimentisem toa kada promenim nareden put filter za vozduh, tamo negde na leto.
A mogu li da svekici uticaju na potrosnja ?
Kada ja kupiv, vlasnik mi kaza deka so tie svekici kolata ima pominato preko 50 000 km, Brisk Silver
I tada eden moj drugar mi dade svekici, malo koristeni oko 2000 km, Brisk standard.
E sega, zasto on ne produzil da gi vozi, neznam, on nakon ovi svekici stavil NGK.
Ja evo tie Brisk standard gi vozam, nema problem, pali bez muka, ide bez muka. Zazor im bio 0.8, ja ga prepraviv na 0.7
Mogu li svekici da uticaju na potrosnja ? Ne pricam za vec izgoreni svekici, nego novi, zimas novi Brisk i novi NGK svekici, i so Briskot da trosi 11 litra, a so NGK 10.5 recimo ?
«
Poslednja izmena: 15. Jan, 2016. 12:31 Filo
»
lakisa85
Ambition
L&K ugled:
4
«
Odgovor #97 poslato:
22. Jan, 2016. 14:23 »
Poštovani Dobrivoje,
danas sam prvi put video Vaše teme o plinskim uređajima i karburatorima, pa mislim da bih mogao da dobijem pomoć od Vas. Konkretno vozim feliciu 1.3 karburator 2000. plin i benzin i imam sledeći problem. Kada upalim auto, bilo je tako i leti a i sad, zimi, normalno se upali sauh, obrataji odu na 1500-2000, i posle kratkog vremena ugasi se sauh i obrataji se vrate na normalu oko 750. Sada, zimi, mislim da se sauh brzo vraća jer vidim da je motor još uvek hladan pošto slabo vuče.... Ali posle određenog vremena, kada je temperatura motora oko 70C, auto na leru počinje da se guši, obrataji padnu na 200. Sa pritisnutim gasom auto normalno radi. Isto se dešava kada je auto i na plinu i na benzinu. Kada se to desi učini mi se kao da se pedala gasa vrati nazad pa me udari i đon obuće. Pokušao sam to da rešim tako što sam malo dotegao sajlu gasa, ali sam dosta povećao potrošnju. Kako se motor zagreva tako se taj nedostatak polsko gubi i obrtaji se vrate na normalu, na oko 750. Bio bih Vam veoma zahvalan ako biste mi rekli šta da pogledam.
Unapred hvala Lakisa
PS. promeni sam skoro svećice, bile su obične BRISK, dosta čađave, sad sam stavio BRISK ali za plin.
Vozi: felicia 1.3 43kW, 2000.
Dobrivoje
Laurin&Klement
L&K ugled:
30
«
Odgovor #98 poslato:
22. Jan, 2016. 18:03 »
Trebala bi jedna
temeljnija revizija
( pregled ) karburatora da se uradi, jer se vozi auto na benzin i plin. Spomenuo si da su ti stare svecice bile cadjave, uskoro ce i nove svecice biti iste. Ocigledno je da imas bogatu smesu goriva.
Ako se stvarno brzo vraca sauh ( sto je velika retkost kod tog tipa karburatora ), popusti tri zavtnja ( M 3x15mm ) koja drze termicki deo ( sa crevima ) automatskog sauha.
Pomeri ga za 3 - 5mm u desnu stranu
( kao da zavijas zavrtanj ) i zavi ponovo tri zavtnja koja si popustio. Prati sad vreme otvaranja sauha i javi nam sta se desava....
«
Poslednja izmena: 22. Jan, 2016. 18:05 Dobrivoje
»
lakisa85
Ambition
L&K ugled:
4
«
Odgovor #99 poslato:
22. Jan, 2016. 20:08 »
Što se tiče svećica ranije nije bilo ovako, nisu nikad bile čadjave, a pretostavljam da se čađave baš kad postoji problem u radu, baš se i oseća da je prebogata smeša. Probaću da vratim malo sauh, ali mislim da to neće da reši problem. Auto, sad kad je hladno moram da palim na benzin jer se baš teško pali na plin. Sve je počelo od kad mi je majstor pre godinu dana promenio isparivač, pošto je stari dotrajao. U početku auto je bio ok ali vremenom se javio problem sa startovanjem, čak i leti je nekad teško startovao. Ali opet to nema nikakve veze sa gore navedenim problem pošto se isti dešava i sa plinom i sa bezinom.
Javljam šta sam uradio. Pozzz!!!
Dobrivoje
Laurin&Klement
L&K ugled:
30
«
Odgovor #100 poslato:
22. Jan, 2016. 20:18 »
Koji se tip isparivaca sad nalazi na autu?
lakisa85
Ambition
L&K ugled:
4
«
Odgovor #101 poslato:
23. Jan, 2016. 14:28 »
Bio je lovato, sad je valjda mimgas, turski.
Dobrivoje
Laurin&Klement
L&K ugled:
30
«
Odgovor #102 poslato:
23. Jan, 2016. 16:02 »
Da li na isparivacu imas jedno tanko crevo ( spoljnog precnika 7-8mm ) i da li ti se problemi javljaju ( na plinu i benzinu ) kad je motor zagrejan?
lakisa85
Ambition
L&K ugled:
4
«
Odgovor #103 poslato:
23. Jan, 2016. 16:26 »
Da, da, vakumski je isparivač, ima crevo koje ide sa usisne grane, javlja se, kažem Vam i na plinu i na bezinu kada je temperatura oko 70, a kada dođe na radnu temperaturu normalno radi. Kao da nema ni trunke vazduha u smeši.
Pozzz!!!
Dobrivoje
Laurin&Klement
L&K ugled:
30
«
Odgovor #104 poslato:
23. Jan, 2016. 16:36 »
Mislim da imas nepravilnu gorivnu smesu ( plin ili benzin ), odnosno da je prebogata. Kad se leptir sauha skroz otvori i usisa se vise vazduha, problemi nestaju ili su drasticno manji.... Kad bi te put naveo za Bgd, pa da pogledamo zajedno auto...
Strana:
«
1
...
6
7
8
...
31
»
Gore