Autor Tema: VW EA189 skandal, kako ce se odraziti na koncern i Skodu?  (Pročitano 39315 puta)

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži zare

Odg: VW EA189 skandal, kako ce se odraziti na koncern i Skodu?
« Odgovor #270 poslato: 09. Jul, 2016. 11:19 »
Ti si stvarno ocekivao da ce nesto epohalno da se desi  =)). Mislis da ostali proizvodjci ne znaju sta je VW radio? Da konkuruncija odmah ne kupi svaki novi model i ne rastavi ga na sastavne delove? Sefovi ne znaju sta ko moze da uradi pa lupaju radnicima packe jer ne mogu da dostignu VW  =)). Odavno vecu glupost nisam cuo.
A zasto cute svi ostali kada vec sve znaju? Pa i za sve te ostale svi ostali vec znaju koliko su "cisti"  i kako igraju po "pravilima".

Van mreže skodilakprvi

« Odgovor #271 poslato: 11. Jul, 2016. 21:57 »
Pucanj u prazno.
Ja sam vec rekao da ako su u pitanju pare od toga nece biti nista.
Uradice update i po njima ces biti zadovoljen.
Svo ostalo je teorija ova ili ona, a na kraju rezultat isti.
  • Vozi: Octavia 1.9 TDI PD 105ks.

Van mreže Peja

« Odgovor #272 poslato: 05. Okt, 2016. 11:22 »
Evo moguce prvog direktnog uticaja na Skodu.
http://www.vrelegume.rs/vesti1/skodu-interesuje-samo-profit-po-cenu-ukidanja-vrs-linije-izjava/

Citam na ovom forumu, ukinuli i GreenLine sa objasnjenjem koje vredja inteligenciju u potpunosti.

Nadam se da nece poceti stednja i na kvalitetu delova iz prve ugradnje (npr. Superb i no-name filteri is Alzira)
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Van mreže fobia24

« Odgovor #273 poslato: 05. Okt, 2016. 12:29 »
Ako ukinu rs, vrlo verovatno ću ukinuću i ja škodu iz izbora za sledeći auto. Na kvalitet se mora odraziti jer treba "ispeglati" gubitke koji su ogromni. Biće uštede i štipanja na svemu što nije primetno.

Van mreže Peja

« Odgovor #274 poslato: 19. Nov, 2016. 11:07 »
http://www.vrelegume.rs/vesti1/volkswagen-ce-masovno-ukidati-radna-mesta-aktuelno/
cini mi se da ce se odraziti tako sto ce presipati iz punog u prazno, pa onda i u novom praznom rezati troskove.

Van mreže dexterslab011

« Odgovor #275 poslato: 19. Nov, 2016. 11:20 »
Iskreno mislim da nece biti nikakvog rezanja, a koje se vec ne radi. Citao sam davno jedan clanak da je jedna avio kompanije ustedela milion dolara na godisnjem nivou tako sto je iz sladoleda koji serviraju tom leta izbacila kandiranu tresnju. Zna VW da se sve prati i odrazava na imidz firme i mislim da je to previse ozbiljna firma da bi ishitreno donosila odluke. Oni da su hteli da seku proglasili bi radnike tehnoloskim viskom i zatvarali pogone, a meni se cini da je VW jaci nego ikad... Skoda izbacuje Kodiaq-a, novog Yetti-a. Logicno je samo da hoce komad "zelenog" trzista. Moraju da se razvijaju u pravcu hibrida i ciste struje. Cim oni idu na socijalni program. Odnosno na penziju i otpremnine, a pritom otvaraju nova radna mesta...ne vidim da ce se ista menjati "na gore" u skorijoj mogucnosti. Mislim da su sve to patke. Prezivele su gore kompanije i vece skandale, od ovog preduvanog i kumovanog od raznih konkurentskih firmi.
  • Vozi: Skoda Fabia 1.0 2016

Van mreže ugi85

« Odgovor #276 poslato: 19. Nov, 2016. 11:30 »
offtopic
Pejo, vidim priliku za tebe u procesu elektrifikacije i digitalizacije. Jedno od 9000 mesta moye biti tvoje :)
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

Van mreže Peja

« Odgovor #277 poslato: 19. Nov, 2016. 14:25 »
 ;) daleko im lepa kuca bila i ostala

Van mreže ugi85

• Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

Van mreže -nebojsa-

« Odgovor #280 poslato: 16. Dec, 2016. 19:44 »
Vratis auto vozen 5-6 godina, dobijes pare nazad; jos za ocerupane delove uzmes jos par hiljada $$$.
A Evropi sipak.
  • Vozi: Škoda Octavia 3 Combi 1,2 TSI 6B 2013. Toyota Corolla Sol 1,5 2024.

Van mreže Peja

« Odgovor #281 poslato: 16. Dec, 2016. 21:27 »
U EU još niko nije dobio tužbu protiv VWa, niti će. Ali šta da se radi, to je das Auto

Van mreže aleksandarzlatic

« Odgovor #282 poslato: 20. Dec, 2016. 12:26 »
Evo zanimljivog clanka http://vesti.mojauto.rs/Testovi/610355/Nova-igra-u-SAD--ocerupaj-golf-vrati-ga-i-zaradi

Vracaju novac svima koji su pogodjeni skandalom ali samo u Americi i ako je auto u voznom stanju, sto mnogi ljudi koriste da dodatno zarade...
  • Vozi: Renault Kadjar 11.2019. 1.5 DCI 260Nm/115HP Business Edition paket

Na mreži bugarin

« Odgovor #283 poslato: 20. Dec, 2016. 13:17 »
Okacio to ugi pre 4 dana.

Sent from my iPhone  
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Van mreže aleksandarzlatic

« Odgovor #284 poslato: 20. Dec, 2016. 22:42 »
Au, nisam video, oprostite...
  • Vozi: Renault Kadjar 11.2019. 1.5 DCI 260Nm/115HP Business Edition paket