Autor Tema: trese u leru oktavia2  (Pročitano 13311 puta)

ivanovitzz, Bokinjo, Neskela, nebra25 i 6 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži milosn8

trese u leru oktavia2
« Odgovor #30 poslato: 20. Nov, 2020. 14:30 »
Ne znam šta da ti kažem, ali ovo mi je potvrdilo nekoliko čeških eksperata za TDI motore. Jedno je sigurno, iz fabrike izlaze raštelovani motori u smislu štelovanja bregaste, to su stinice, koje 80% korisnika ne obraće pažnju, niti za nekog ko mehanički samo sjedne i vozi ne primjećuje. Kod tebe bih problem možda vidio upravo u tome što je sve fabričko al staro, 10godina za kaiševe i pumpu bez obzira na km je po meni puno. Na VCDS-u bi trebao da pogledaš parametre sinhronizacije bregastih sa koljenastim, kakve brojke pokazuje.

Ali ako je ova potrošnja koju si napisao mjerena od čepa do čepa, ako pali i radi normalno, ne bih tu ja ništa dirao, ima auta koja rade sa 1,1l/h potrosnjom u leru a rade kao sat. Ovo je samo jedan od pokazatelja, koji bih lično zanemario da sve u kompletu radi 100%. Ja muku mučim s nekim štelovanjem definitivno, pa je meni mojih 0,5 kad je ledan i 0,8 kad je zagrijan znak da nešto nije OK.
Za kaiseve i vodenu apsolutno se slazem da je puno vremena i zakazan je veliki servis, cak sam i kupio sve sto je potrebno jos prosli mesec ali majstor je na bolovanju jos uvek. Trebalo bi sledeci vikend da ga uradim. Auto radi super, potrosnja je normalna, samo sam se zabrinuo kad sam video da svi vi sto imate isti motor imate 0.5l pa eto. Necu nista dirati jer mislim da nema potrebe, naravno konsultovacu se sa majstorom kad budemo radili veliki servis oko ovog “problema”

Na mreži milosn8

Odg: trese u leru oktavia2
« Odgovor #31 poslato: 09. Mar, 2025. 20:31 »
Pozdrav svima, naime imam jedan problem, u zadnje vreme mi je poceo auto da trese na leru, nisu jake vibracije ali se osete. Majstor je pregledao nosace kaze sve je OK. Na dijagnostici ne prikazuje ni jednu gresku, potrosnja i sve ostalo je kao sto je bilo i do sada.
Znaci samo na leru se oseti vibracija unutar kabine a ispod haube se vidi da motor trese.
Da li imate neki predlog sta moze biti u pitanju?
Octavia 2010, BKD 2.0tdi sa 130000km.
Hvala unapred svima!